2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 參天律 玩左成個星期. 開個post講下到底有咩新手注意啦(多字多 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[心得分享] 玩左成個星期. 開個post講下到底有咩新手注意啦(多字多廢話)(慎) [複製鏈接]

笑傲無雙 忍影世界

首先.
我吾系d咩勁既玩家.我目前lv都仲系28就升29既程度
輕課金玩家一名,到目前都只系vip3姐.

一開始玩呢隻game我自覺好明智咁揀左東道百刃.
但準星模式下,佢個人既mod同斬擊點有差,
玩多2玩就覺得難控冇玩到

然後又自覺聰明咁就換開左隻穢犬弁天
點知先系惡夢開始...

1. 選國(應該叫國家啦) [東道][穢犬]
如果你只系想和和平平打下怪,解下任睇下故事,開開心心搵個公會抱團打.
請去東道.

原因:
地圖大,怪物濃度稀.  吾易比怪圍.  目前生態東道國既公會都比較和平

如果你想挑戰一下自己既閃避技術+耐心,
請來穢犬.

原因:
由10lv左右開始就發現地圖d路好窄,
明明閃完前面隻怪就比後面隻怪補你一刀
升到25~26就卡一次任仲要打怪一隻得0.0x%經.
冇耐心可以去東道解任,有耐心可以慢慢刷怪升順便練走位技術
目前生態公會是非多..成日路過冇惹人都會比人紅
冇搵返個公會做後盾基本上比人紅完都冇得你還拖.

主線故事..劇情比較黑暗.一開始新手任務已經叫你斬人手腳等等.
2. 選職(簡單d講就系劍,坦,補,槍)
新手開角時候佢揀職業下面有分1~5星既推薦度
最好都要理會一下

,百刃屠怪升lv解任基本上最快升到lv.
雙刀連技多,斬刀威力大,雙頭目前用處未知.
真心易上手.只系要抓好你個mod同打擊點個誤差就夠哂.

坦,劍罡.基本定位系坦.咁基本玩法都系一個坦.(廢話
但系一個D裝好D既坦..
系群P入面既兇狠程度同你玩信長一個齊裝既本多開大追住你黎打系冇分別
硬,剛體強,攻速都算快.攻擊又吾太低.

硬要講壞處就系近攻職..法師一多圍住你就難走.

, 弁天其實就吾算系法師.
只有法器系計法傷.但系技能傷害系數低到...
只能話系群P入面做到好好既控場效果.單P就吾多建議用黑洞吸人..
一個百刃沖埋身一套COMBO就GG,又或者把光劍吉你幾下都玩完

弓弁. 技術成份比較重既玩法.好著重走位同控距.(至少我咁覺得)(本人弓弁)
光,暗弓既長處自己發掘,因為一用上手就知咩事
箭擊 距離20M內.拉打好用.單P光弓起手快可以一試
貫殺,15M左右射程.暗弓前期OP技能.
  2X級弓弁對同級百刃 裝備對等情況下差吾多放到1/3~1/2血
靈矢, 打怪傷害一般一般,要熟習近距離風箏.
  打人的話單P請少用,始終要詠唱.比人一埋身你就GG.識得估對手行動既可以試下出呢招提升傷害.,
空破,我系聽公會D勁人講. 呢招系弓弁目前最OP既一招..無視防禦射擊.但攻距未知..我未升上去試吾到.

刀弁, 未試過所以冇咩心得.但公會的朋友話30LV既刀弁有招範圍技清怪神OP.

,銃宿,控場專家. 減速冰人點燃.
well,實際上我好少同槍組隊..所以我都吾知點解釋呢個職業.
但公會入面玩槍既朋友就話前期RJ後期大炮幾炮一件.
有詳細再補充一下.

寫住咁多先.得閒再上黎寫埋佢.

by某半solo玩家
已有 2 人評分威望 Good 收起 理由
altamm + 20 + 1 期望你更多的分享喔
SukiBabei + 35 很感謝您的分享,多多分享遊戲心得.

總評分:  威望 + 55  Good + 1   查看全部評分

~牙鏡~ 發表於 13-7-14 11:34 AM
首先.
我吾系d咩勁既玩家.我目前lv都仲系28就升29既程度
輕課金玩家一名,到目前都只系vip3姐.

感謝您的心得分享!

選陣營最好睇埋種技
因為到2xlv 要2個圖一齊做區任
慢慢發覺根本無咩大分別 因為成日要2邊地圖走

斬人手腳沒有問題啊 不過怕有小學生會玩= =

東道同穢犬冇分別 我試過有一次坐座騎 東道d怪一窩蜂擋住我去路 差d被d怪活生生打死我

銃宿弁天我最愛

回覆 yauhei7292 的帖子

破防箭爆擊~~~我**了 倒下了

e+最好用既職業係東道弓弁天 草奉百刃  其次係秧犬弓弁天 東道長槍弁天

至於劍罡已無視  上面呢幾個已經單刷到3x仲要唔駛食水了

其他請準備肝水肝到心肌梗塞,山窮水準

草奉坦劍罡都得 但係草奉劍罡無女揀

我係銃宿  旦我係玩逆天
我是 匕首流
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 06:17 PM , Processed in 0.033584 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存