2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero [代Post] 台港澳幻想戰記招募股東廣告
go

[其他] [代Post] 台港澳幻想戰記招募股東廣告   [複製鏈接]

根據上次OMG的提案,現在開始招募股東。每半年2萬,預計至少營運1年6個月。共計6萬。

目前我們招募有意願、並且有資金的「社會人士」。無經濟能力的學生將會被拒絕。

我們招募人數之後,並不會立刻就把錢交給OMG。但是我們會告訴OMG,我方有多少資金可以營運。讓OMG去跟日本原廠洽談。

如果我們沒有募集到一定的資金,這個提案將會被放棄。(以RF online至少需要30萬NTD)

等到OMG跟日本原廠洽談的細節出來之後,再由出資的股東們討論可行性。

如果你符合資格,又對此提案有興趣!歡迎聯絡我。或者 台港澳玩家聯盟的成員

目前只有開放我的FB當作窗口,請與我聯絡。之後我們可以用LINE 或者 Skype 再談細節。

https://www.facebook.com/geno.liu

以上!請各位幫忙分享,或者聯絡有興趣的人士。

by 查察瑪

小弟只負責Post文, 對是次行動有興趣者請自行聯絡Geno詳談

笑傲無雙 玩過星曲WEB

留名睇下有幾多人真係會拎舊錢出黎

另 ) 20000NTD = 5197.1732HKD

本身fez一開始吸引我尼d窮撚學生就係因為可以唔洗$都起碼有套頂防武(雖然耐用係低左d)依家咁好難吸引人玩/___\

圓月之牙 發表於 13-7-15 09:06 PM
本身fez一開始吸引我尼d窮撚學生就係因為可以唔洗$都起碼有套頂防武(雖然耐用係低左d)依家咁好難吸引人玩/_ ...

佢唔係叫每個人出2萬台幣= =
係「股東」先要出,如果真係開得返,其他玩家都係免費玩(理論上)。

另外2)
據聯盟搵返嚟ge資料,RF online依家係賺緊錢,
而賺到ge錢,係分返俾肢東的。

jccy1101  RF仲未收皮?!?!  發表於 13-7-29 10:19 PM

等睇台港澳遠攻掛水online再來

風雨霜雪 發表於 13-7-15 09:10 PM
佢唔係叫每個人出2萬台幣= =
係「股東」先要出,如果真係開得返,其他玩家都係免費玩(理論上)。

阿媽係女人
投資涉及風險(被巴

以我個人意見, 如果自己有多餘錢, 先再諗啦
我呢d岩岩畢業重待業緊既窮學生就唔駛諗

上海. 發表於 13-7-15 09:14 PM
阿媽係女人
投資涉及風險(被巴

咩喎!咁圓月之牙講到好似個個都要出錢ma~\_/

我個人覺得如果真係要做股東,
出得哩幾千蚊,真係預收唔返算,
與其當投資,不如話係一份心意……

如果係一千幾百我都唔介意,5千幾蚊就真係諗下先…
(仲要聽埋你講對omg ge意見……)

十週年勳章(賀詞)

ON撚尻
OMG喎,咪撚制呀痴撚線

OMG經過TERA一役
仲有人信佢架咩

十週年勳章(賀詞)

地上之龍 發表於 13-7-15 09:34 PM
OMG經過TERA一役
仲有人信佢架咩

吊,就係有
屌我都要屌醒D人
唔好再比FEZ蒙上第二次黑歷史

鬼整你  計埋美服,係第3次.....  發表於 13-7-26 03:34 AM

基本上要說的我也跟Geno說了
他們下了此決定我也不會阻止他們
有興趣的人自行找Geno問詳情吧

岩岩整理左少少,唔知岩唔岩

根據OMG係FB既回應
我們官方只是幫玩家談代理<= 重點
然後提供伺服器與頻寬

OMG即刻帶定頭盔先,如果第日發生,加盟者(股東)唔肯續約或者冇錢續約
甚至係原廠唔肯續約既時候,入左點落呢隻新FEZ到既玩家就食屎喇
因為,OMG只係形式上代表出錢既果一班所謂股東黎同原廠傾
姐係話,OMG只係用佢地呢個朵黎同原廠講,搞唔搞合作,你比你個服務端我,到時有錢賺齊齊分,仲可以幫你(FEZ)隻GAME嚮朵添

我再引用下前遊戲製作人(銀狐)對OMG既呢種加盟方式既睇法(其中一段,要原文就自己GOOGLE)
某些對這個加盟有興趣的玩家,以為加盟了就可以把遊戲調整到自己想要的模樣,在這裡銀狐要先澆這些人一點冷水。銀狐不確定OMG和《RF Online》原廠CCR對於這個客製化伺服器能做到什麼程度,不過就以自己曾經開發/管理過線上遊戲的經驗,可以推測能夠做調整的應該都是些參數檔。原本遊戲裡就有的Bug以及設計不良的地方,只要原廠CCR不修正,在這個玩家客製化的版本中也一樣不會修正;而原始版本裡沒有的東西,也不會在玩家的空想下就自己冒出來。換句話說,這個客製化的版本應該不會和原始的版本差距太大。

明唔明
姐係原廠比你既唔一定係最新既版本,可能係最舊(不過應該冇可能),亦可能係港服既版本
但係如果原廠話,你想要新版本?買囉
咁就奶野喇,又要一筆錢,到時又邊個比?

因加盟主享有GM權限、後台權限,在伺服器正式營運前,OMG也會提供一套後台完整教育訓練,指導加盟主如何控管與操作自己的加盟伺服器。

先不提加盟既人(股東)會唔會學呢套所謂既教育訓練
如果加盟既人有心,其實可以整隱藏既攻擊力出黎
可能只係我既陰謀論,不過既然有後台,有讀寫權限,要修改各項既參數亦都唔會好難

最後呢段係我既陰謀論
係OMG個加盟網到,我只係見到聖魔之血,RF呢2隻ONLINE GAME
但係又咁岩得咁橋,我係OMG個官網到又見到呢2隻GAME WO
我覺得,係因為OMG一直有同呢2隻GAME既廠方有開合約關係
所以要傾埋呢個所謂既加盟伺服器亦都唔會難得去邊

但係FEZ呢?OMG同FEZ冇合約關係,咁FEZ原廠憑乜野一定要批個代理比OMG
OMG唔係買起佢個代理WO,只係以合作+代表代理既形式同FEZ廠方傾
唔通真係FEZ廠方覺得黑橙ON9先唔續約!?
定係到時又要一筆錢黎買服務端

OMG真係好撚識搵錢

認真討論中

唔知呀你呢? 發表於 13-7-15 09:52 PM
岩岩整理左少少,唔知岩唔岩

根據OMG係FB既回應

有份出錢既人應該都有權提議更改server設定
而且能否確保伺服器公平是另一疑問
另外一個問題之前亦都有提過
原本自救聯盟的原意是找代理商代理
現在卻由一群志願者來出錢營運
一切不確定因素太多
繼續跟進消息及觀望

上海. 發表於 13-7-15 10:04 PM
有份出錢既人應該都有權提議更改server設定
而且能否確保伺服器公平是另一疑問
另外一個問題之前亦都有提 ...

如果係集資出黎,就仲大件事
到時邊個做GM

同埋,仲有類似客服,巡邏GM,商城定價,活動GM,仲有其他一堆野,都唔知搵邊個黎做

十週年勳章(賀詞)

無錢人士 <<

如果5000幾蚊同呀邊個邊個係個咩拍賣買套拖雷無咩分別 個半年哂命期
講真d有米人士 咁耐以黎買裝抽武買a石 加加埋埋都唔止5000蚊

十週年勳章(賀詞)

請有愛既人士站出來嚕
如果有意作為股東,一定想知估值會幾多回報率
太約幾耐可以回本~市場個策劃係點~
雖則話係為因為愛隻game付出,但都唔係無條件地貢獻個ser出黎比人玩
呢d野真係要傾下
~因為好少人會偉大到出錢供養一班好有可能完完全全1蚊都唔會比既伸手玩家
做得股東一定係有回報先會做~除非搵個現實係ceo既人出黎打救fez
愛一隻game就要比錢出黎買野支持下根本是常識
免費商城制根本做壞以前olg收費制既好處

如果真係客制化,一係將呢個服轉為月費制~又或者買斷制
呢個真係真真正正對玩家對fez有無愛既理想與現實試驗

月費制:所有裝&ab石&星水都可以係game度達成某條件取得,唔需要再用點數買

買斷制:除左特別道具&超靚裝出係商城(要點數買但無需運氣成份 & 出係需要點數買既box度抽),
其他裝/c石/星水一律可以從game度唔需要用點數取得

前者可以每個月收到維持經營既所需資金
後者可以先保險經營者短期內先收回成本資金,再靠平時販賣靚裝黎做收益

老老實實如果仲係行免費制,我相信又係有一大班人唔比錢出黎玩
跟住又係行返爛橙條路

唔係話歧視~如果連一千幾百都唔肯比出黎
好心真係窮就唔好打機
已有 1 人評分Good 收起 理由
Asce_Nam + 3 好心真係窮就唔好打機xDD 笑左

總評分:  Good + 3   查看全部評分

真係好有心...

fiy 發表於 13-7-16 12:25 AM
請有愛既人士站出來嚕
如果有意作為股東,一定想知估值會幾多回報率
太約幾耐可以回本~市場個策劃係點 ...

我都認同
最撚憎個d唔洗錢又要好威威咁
我無洗錢我好勁
or
玩遊戲係唔應該洗錢,呢個係我原則

直接d講呢兩種人我都覺得係仆街

老老實實 $5000零回本對我唔係問題 只係搞出黎又係遠攻ONLINE的話就何苦呢
對FEZ有心的玩家都係每月俾幾十蚊過日SER把啦
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 11:09 PM , Processed in 0.029569 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存