2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 C9 第九大陸 皇家護衛-我的盾就係為咗守護你而存在 8/12 更新對各職 ...
go

[心得分享] 皇家護衛-我的盾就係為咗守護你而存在 8/12 更新對各職業對戰心得   [複製鏈接]

小弟今日就會同各位分享一下 玩聖騎士/皇家護衛pvp心得
自問小弟玩咗聖騎士/皇家護衛e隻職唔係好耐
所以有咩寫得唔好 請見諒
前言
首先聖騎士/皇家護衛e隻職係一隻pvp十分強勢的職業
只係如果遇上魔攻 你就可能會有d難打
作為戰士二轉職業 聖騎士擁有的攻擊力絕對唔會好低 雖然都唔高
優點
唯一一個可以使用大盾牌的職業
擁有十分高的防禦力和血量
同埋最重要就係d霸體技能唔算小
缺點
移動速度好~~慢
遇上元素等魔攻職業顯得有d無力
攻擊力唔高
配點
首先我要聲明我e套配點一定唔係最強最屈最神
不過肯定就係最適合我的配點   (不喜勿插)

以上就係我自己配點的方法
首先可能你會問點解炎斬1同3我都點高 就係唔點高2
咁係因為如果你開炎斬如果1中左 不過跟住敵人可以用閃避翻滾避開你招2
不過如果敵人中左你招2咁通常佢都會冇閃避翻滾因為如果佢有佢會係你放1個時已經用咗
跟住刺踢點解我會配咁低係因為我以前配點個時唔識點用以為佢廢點知e+好後悔
其實最理想就係將回轉前踢正係+1點其餘個d比刺踢
因為其實聖騎士/皇家護衛根本唔要用回轉前踢破防我地有可攻可放的專家防禦
如果有咩問題歡迎pm我或留言~
pvp心得
首先有1樣野好重要就係絕對唔好用盾牌衝撞開戰因為e個係你唯一一招可以同人拉近距離同逃跑技
仲有e招如果可以9下都撞到人最後再加個破衝 係好疼同埋仲會硬直人
一開始小弟認為應該用戰略突進拉近距離如果敵人係物功佢一打你就用盾牌反擊然後開始連佢
連擊個方面就絕對唔好係平地連因為咁人地可以開反擊風暴 不過如果你空連人地只可以用閃避翻滾逃跑
空連個方面最好就一開始用回轉前踢硬直人跟住刺踢打去上街普功幾下跟住佢應該會跌落地下然後你就開
炎斬打去上天普功一兩下 開盾牌猛擊普功佢 當佢跌落地個時用地擒抓 然後炎斬咁樣無限連
不過要連到咁係需要不停地練習唔係一朝一夕就可以練到
當然除咗咁之外仲有其他辦法打人例如你用完炎斬之後立刻開喪膽咆哮咁樣就必中
然後再開落日斬咁就會好疼 因為人地如果中咗喪膽咆哮會被減速所以點避都避唔到
當然你都可以開完喪膽咆哮之後用聖騎士/皇家護衛的大招(踩地板)
最理想就系踩兩下地板再用左鍵然後右鍵應為敵人中左喪膽咆哮所以系連走都走唔到
對各職業對戰心得
潛伏者
打潛伏者最最最重要就係要小心佢招火圈因為佢係唯一一招可以破我地防ge技
不過當佢地放要火圈之後就盡量用盾牌擋佢d陷阱 當確定場上冇陷阱
你就可以衝埋佢到然後就連死佢

神箭
打神箭你拉近到距離就你贏 你拉唔近個距離就佢贏
拉距離最重要就係要注意佢破防個招同重箭
當佢用完e兩招就用戰略突進拉近距離
或者你可以直頭用盾衝衝埋佢佢到 不過前提係你要小心d因為咁樣你會小咗一招逃跑技
跟住當佢放箭雨個時就開d無敵技出黎咁你就可以好順利咁係箭雨裡邊攻擊佢地
影片
youtube.com/watch?v=pkKiw1YaJhA&feature=youtu.be
好似因為d技術問題我擺唔到段片上2000fun(求高人指點) 所以我被住大家條link先
有咩新影片我都會繼續更新上e個帖
小弟會盡量持續更新
同埋最後都係e句 你地回文係我發帖最大的動力
已有 1 人評分威望 收起 理由
小雲* + 5 支持你!下次繼續^_^

總評分:  威望 + 5   查看全部評分

一個唔需要技術既皇家護衛 攻擊力同人地一樣防禦力就高一倍

1個比平常職業坦1倍的職業但攻擊力跟其它職業差不多只可說(9職1個)

我都係玩皇家護衛
一直諗緊+吾+炎斬好...
多謝分享!!!

我都玩皇家護衛
多謝分享

等影片 THX

回覆 飛天的西瓜 的帖子

一個魔攻ko...

咪就係甘-- 但係打劍聖個d--

有技術 有裝 又如何 冇品既人都係唔會有朋友 唔會有人想同佢玩
冇話暗示邊個

非常抱歉 由於小弟跟住要去日本一個禮拜   所以就更新吳到塊貼   當我返黎個時我應該就會更新一d實戰影片同可能會更新pve技巧    請各位見諒

樓主番到泥可唔可以講解下點打
炸彈人(潛伏)+青蛙女(幻術)
完全係好難埋身
雖然我連技方或同樓主有D唔同
但其他職我都打得贏

有埋片係好D

預告
聽朝會更新一部分對各職業ge打法

玩過星曲WEB

樓主 可唔可以將d圖放大      d圖太細睇唔到d技點到幾lv = =

我都玩皇家護衛的
多謝分享…thx
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-1 02:25 PM , Processed in 0.035951 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存