2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 童話交流區 請小心昆狗出沒
返回列表 發新帖 回覆
go

[閒聊] 請小心昆狗出沒

最近有人在放此AC
http://item.2000fun.com/?v=goods&gsid=1265182

但此人會在適當的時候用真資料去拎返隻AC
請大家在購買前三思,並請考慮清楚,有可能比人爆AC的情況之下再去購買
事關在下就係其中一個受害者
昆狗AC:hoiyaan
昆狗AC名:脆脆鬆餅

可能大家會有個疑問,點解我會企出黎指證佢?
事關我都係受害者,我唔想再有其他人受害或者有機會成為受害者
當然你要死,我係阻唔到你,但係我唔希望有人好似我咁受害
而對童話玩家之間的交易買賣失去信心

幸好本人最後得到前童話GM GentlemanBeard  的幫助之下成功拎返部份值錢野
所以此昆狗現在只能夠賣一隻空AC
有需要的請PM本人,本人十分樂意把我和GentlemanBeard 閣下的所有對話讓你查閱

最後想講下點解會比人昆?好簡單就係因為當時我真係當佢係一個好好好好既朋友
因為以前大家都係鴨SER一齊玩過,長企係吉板既朋友黎
残念的是,這些朋友一個又一個的出賣我

但是相比之下,我感激這班[垃圾朋友],謝謝你們讓我成長及經歷夕了
只需付出少少金錢,就當買一個教訓吧,也可讓我成長多了
沒有你們,那有今天的我

謝提點support

本人曾聯絡過此賣家,發生事實與閣下所說不乎。
此人說你想追求她,把裝備交予此人還說幫人代練?
如你有幫此人購買ACC被爆,請問你付了多少錢?
否則的話,你怎知道拿走部份值錢東西?而不是你所說購買的整個AC?
[拎返部份值錢野]只是你當中交予此人的裝備?還是你所說購買了此人的AC而不取回整個AC的裝備?
就以上此點,作者所說的和被指出是騙子的亦有不同的說法。
樓主請你PM我吧,我一直也在支持童話遊戲。
不希望此事影響我對童話的信心。
也想幫忙被騙的人。

此人說的話與事實不符,我並沒有幫他代練功
另外本人也從沒有說購買過他的帳,只是大家朋友之間借債帳號來玩而已
該帳號原來就是該混蛋的
這個帳號從等級60開始直至現在這個等級也是本人用極多時間及心血練出來的
包括練卡技及算技等等
而這個混蛋在進行騙案之前,是我的老朋友
相信也有6~7年了吧
我是看左老朋友的份上,而幫他一把
而當時那人物連30卡技也沒有
直至後來,有了白金,再有了金力寵,而我投資了越來越多的物品及寵物
這個帳已經成為了我不可缺少的帳號了
但我向我朋友說:你有需要玩的時候,跟我說一聲就可以,我不介意和你分享
但結果,事與願違,在某一天,我進不了另個帳號
直到某天才發現,原來是那個PK偷偷用真資料取回帳號

而直到後來,我得到前GM的幫助之下,成功再度登入該帳號
而當時我立即就把所有屬於我的東西都拿走去賣人了
而當時我很後悔沒有把人物直接就一刀斬了

正如那個PK所說的,那個帳號原本是屬於她的,而我也沒有用錢去購買過
但係我想說:那個帳自從60LV開始,所有時間(包括升寵,升技,升人物LV)
也是用我本人的時間,補給品:包括超E,超幻,高戰
都是我出的,那個他出個屁哪,他連當狗也沒資格
狗最少也不會出賣人
但這個PK,只會看準時機用真資料直接拿回帳號

你說說看,你想要什麼資料?

以下係用白話簡單講一講成件事係點:

1)在一次意外之中,我撞返個PK(簡稱A)
2)我同佢A開始做返朋友傾返計,A係我當年鴨SER既朋友之一(雖然成班鴨SER朋友都係昆狗黎)
3)A同我講想開隻戰商,之後我話幫佢升技,所以佢比左AC我
4)我當時係鴨SER都有玩開戰商,於是我同我呢位朋友講,不如隻戰商一齊玩
5)A話冇問題,之後我開始發展呢隻戰商
6)直當我投資左呢位戰商價值過2千$既時候,突然有一日隻AC入唔返
7)我即刻同GM講晒成件事,其實都預冇希望
8)過左大約3個月,GM搵返我,仲幫我拎返隻AC
9)我入到去之後拎返晒所有值錢野,而即刻平價賣左比另一位買家
(麻煩個位買家見到既幫一幫我做個證,賣左隻暗力桃,大約千4力
2個算,一個大約2600傷,一個大約3000傷,3000傷算得千幾耐)
10)本身我都打算當冇件事,點知無意中比我見到呢隻狗拎隻戰商出黎賣
11)所以先有E家呢個主題

而A更加以:
但係我個陣拎番個AC只係因為你改左我密碼,而你講過可以一齊入去玩,
呢個理由去將佢既行為合理化(?)

我好老實講句:當然改PW只係因為我想改個方便自己記既PW
而且我從來冇打算唔比你玩,你想玩,唔可以同我講聲?
要真接用真資料拎返隻AC咁[直接]?
拎返之後就玩失蹤扮潛水
如果真係想[一齊玩],要做到咁既地步?
唔好唔記得呀,隻AC所有野都唔屬於你架
技你又冇份升,你升卡技升到15LV架炸=.=之後我接晒手架
寵你又冇份升,錢你又冇出過,咁大貪想貪晒成個AC?
如果唔係GM幫我拎返,恐怕你E家可以賣隻全包AC啦下嘩?

題外話:我真係唔知呀A,你父母點教仔女,可以教到件咁既極品出黎
講真:比你昆到隻空AC戰商136LV 69卡技,你就安份做人啦,仲敢拎出黎賣,博比人小咩

想睇圖同資料既,自己PM我
唔信既,你鐘意博既,鐘意去死既,我理唔到你
反正我都唔CARE,果隻空AC,最多咪500
當豪比隻狗
真係話佢係狗,都影衰晒D狗
話佢係垃圾,都影衰晒D垃圾,垃圾最少都會安份守己係堆田區

樓主你好,看過你的說法後,也覺得不無道理。
但是既然你和這位朋友認識了這麼多年為什麼一起玩同一個人物,但因自己易記卻改密碼。
樓主請PM我

因為方便自己所以先會改
如果佢當初問我拎,我一定會改返比佢玩
而呢個講法只係個PK既一種口実
其實講到尾,都係佢自己貪錢,如果唔係點會有呢個動作?
就算退一萬步黎講,隻AC,你1$都冇出過,錢又冇出過,力又冇出過
我肯分比你玩,你都要多謝我啦
唔多謝都冇句,仲要當我傻仔咁玩野
其實事到如今,我都唔係想話講個條友D咩,我都廢是再理D咁既垃圾
晒我精力,我只係同大家講,呢條友[極]有可能,用真資料拎返你隻AC
或者可能今次佢唔拎返既,但係我同佢識左咁多年,佢都出賣我
你自己想像下,呢個PK信唔信得過

D小朋友,見到果少少錢都要貪,我真係服左你
個到最多咪500~.~你同我講我比你囉,洗唔洗搞咁多麻煩野呀
為左果500,係唔係窮成咁呀你個PK
窮就出去返工啦,你呢種垃圾都不如既人根本影衰晒成個童話

依家都仲有大把昆狗

謝樓主企出黎提醒
已有 1 人評分威望 收起 理由
極樂 -20 洗版

總評分:  威望 -20   查看全部評分

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-28 06:23 PM , Processed in 0.029157 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存