2000FUN論壇

搜索
返回列表 發新帖 回覆
go

[閒聊討論] 應龍之有感 [複製鏈接]

我每打完一次源神之後都會同個sever講分手
因為我知道, 佢已經唔再接納我

佢唔知道我係應龍所經歷過既有幾多

佢問我做乜, 我真係唔想答佢
迦樓羅? 凱薩? 真係膚淺
究竟我仲可以繼續忍受ALTA個sever廢到幾時
每張顯卡都經過紅紅烈火,百度高溫
係經過歷煉, 係經過漫長既試鍊
每一張有佢既歷史,佢既故事
ALTA究竟有d乜? 根本就好似d白痴港女咁, 一無所知, 戇鳩鳩, 生勾勾

我恨我既人生唔可以好似源神咁
搵到咁多好既伴侶, 希瓦, 凱薩, 加百列, 女武神..各有特色
亦搵唔到咁多知音人,

有時侯, 我自己一個坐係源神研究員前
我覺得自己係孤獨, 我覺得呢個世界係冇人明白我
我打去客服, 我聽住電話中客服姐姐既聲音
我諗唔透, 我諗唔清究竟呢個sever仲有幾源神我係掌握到
我好迷茫

我離開張地圖, 我傳送既時侯發覺有個OL都彈左game
我望住佢, 佢望住我
我地互相點點頭
我好感動, 原來呢個世界仲有人係同我有相同既經歷
我忍住淚水
走出網吧, 點起支煙,
頭都冇回就走返屋企
或者個OL會問, 點解我放棄呢一段咁難得既姻緣

我唔知道
係呢一刻
我覺得我係一個浪子

難分真與假
BTW server not sever

玩過星曲WEB

望下個天 有隻烏鴉飛過... 

傻瓜 ~ 傻瓜 ~ 傻瓜 ~ 
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-8 05:52 AM , Processed in 0.024793 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存