2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 幻想神域v2.3《夢幻の小窩》 《幻想神域》人數持續向上衝!伺服器面臨嚴峻考驗!? ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[消息情報] 《幻想神域》人數持續向上衝!伺服器面臨嚴峻考驗!?   [複製鏈接]

自公測以來,《幻想神域》的人數屢創新高,即使在公測首天,同時上線人數已經輕鬆破萬!與此同時,《幻想神域》的伺服器也受到嚴峻考驗!雖然在上週五加開的第三組伺服器「黑騎士」略為舒緩了情況,但原本「納維亞」及「阿波羅」的海量人潮已到瘋狂地步,再加上後續不斷湧入的新玩家,導致伺服器出現斷線及停機的問題,營運團隊再次向大家致意萬二分的歉意,另一方面營運團隊目前仍在不斷地努力,為伺服器作出調整與改進,務求令玩家獲得更順暢的連線、更優質的服務、以及更好玩的《幻想神域》!營運團隊再次感激您的支持!

源神出現之處,也就是人群集中之地,試問有誰不想得到「玉藻前」啊?

在這樣的場面下,出現Lag也不為過吧?

你看擺攤的標題文字!多得像看報紙一樣,密密麻麻啊!

首次更新內容預告!鬥技俱樂部預定開放!
《幻想神域》港澳版《幻想神域》將於8/21例行維護時更新加入多個新玩法內容,包括「鬥技俱樂部」單人模式副本,此副本分為輕量級、中量級、重量級以及極限級四種難度,玩家在等級50時可接到引導任務,前往納維亞聖城的住宅區參加,每天可以遊玩四個量級中任一場,跟居民們以拳頭進行充滿汗水的戰鬥!

全新五人模式副本
五人模式副本「異界˙斯坎地漁港」將會預定加入,玩家在等級50時可接到引導任務,前往雙瀑森林的塔特小鎮舊址尋找科學家代諾,但由於受到輻射擋住去路,玩家只能透過翔天術潛入,玩家這段期間可能要練習使用翔天術了!

新源神「暗忍頭目」望月千代女!
在等級50級以上的地獄模式中,擊敗最後的頭目後所出現的寶箱將有機會吸引到特殊源神「<暗忍頭目>望月千代女」的出現,她會企圖奪取玩家的寶箱,擊敗她有機會獲得她的源神之鑰或碎片,玩家們要做好準備接受新挑戰!

「卡片系統」預定開放
在世界各地的頭目與公會、奧義、戰場商人身上,都有機會獲得特殊的卡片,與附魔合成後可以啟動卡片上的能力,令角色的能力再度增強!

其他相關網址連結:
《幻想神域》正式官網:http://ff.alta.hk/
《幻想神域》兌換教學:http://ff.alta.hk/gamenews/2779
《幻想神域》二次密碼教學:http://ff.alta.hk/gamenews/2730
《幻想神域》電視廣告:http://www.youtube.com/watch?v=dIsO34Q5YPE
《幻想神域》消息發佈Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

咁係咪姐係開新map?

過多幾日就冇人咖啦

玩過星曲WEB

希0_0 發表於 13-8-19 07:46 PM
咁係咪姐係開新map?

台版都味開

回覆 啊諺 的帖子

姐係今次只開d 50副本比我地去送死?

玩過星曲WEB

kennethh1 發表於 13-8-19 08:09 PM
回覆 啊諺 的帖子

姐係今次只開d 50副本比我地去送死?

台版都係咁人地有好多人都有
你話佢地去送死咁解?

啊諺  咁你咪組fdor公會人囉 膠=.=  發表於 13-8-19 08:23 PM
kennethh1  送死姐係話,50副唔會易打~組街組既人可能會係咁送死  發表於 13-8-19 08:19 PM

回覆 altamm 的帖子

廢機咪開Ser啦

玩過星曲WEB

只不過是一個小魚池姐

台狗出外掛檢舉系統你唔跟?你再出更多既活動都沒用啦
外掛狗始終終有一日整死呢隻GAME
定係alta想呢隻game賺短炒啊 想賺幾個月我地既玩家錢然後收皮?
好心咁多人買點養你班仆x你地就做下野plz 唔好再令玩家們失望

源神活動快d搞搞佢

笑傲無雙

捉掛先LA== 唔係隻GAME好快88

十週年勳章(賀詞)

知道大家都想要玉藻呢~~~~
官方快D識做啦~去反映比開發商表示下版上出現過D意見啦~~~~
同玩家多D溝通包你年年有幾個月花紅分

打工仔玩家真係好辛苦嫁~~~~~

ininin1010 發表於 13-8-20 12:26 AM
知道大家都想要玉藻呢~~~~
官方快D識做啦~去反映比開發商表示下版上出現過D意見啦~~~~
同玩家多D溝通包你年 ...

嗚~ 今晚彈 Game 再上去,看着她飛走。

ininin1010  我都係:(  發表於 13-8-20 01:43 AM

人數持續向上衝!伺服器面臨嚴峻考驗!?

好快就跌唔洗一星期 到時伺服器俢來做咩?

唔講外掛啦,斷線斷到多過食藥咁...次次打源神先黎斷線,上番又冇左隻源神,
明知自己伺服器面臨嚴峻考驗,都唔做好D,
打電話去你地度,都完全感受唔到你地有serve客o既態度!
淨係一未話係玩家問題,成個ser一齊斷線都叫做玩家問題?咁講法唔俾人屌都假啦!
個ser有問題咪認囉,有問題咪你做多D維修囉,
次次斷都唔出公告,斷左線好心你地就做緊急維護,拿拿聲搞好個Ser先俾玩家玩啦,
咁斷法,點令玩家有最好o既服務呀?你地咁樣做,客戶好易流失,
唔通你地連咁基本搞隻game o既野都唔識?

十週年勳章(賀詞)

alta諗野真係好古怪
明明就係D幣商不斷開分身ACCOUNT
用外掛打幣 先整到伺服器爆滿 LAG 斷線等
而家唔去封外掛 反而新增伺服器比D幣商開D人去掛
alta真係好得意 想法完全本末倒置
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-3 08:23 PM , Processed in 0.063976 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存