2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 幻想神域v2.3《夢幻の小窩》 我公會副會長今日好心血來潮打左篇潮文= = ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[閒聊討論] 我公會副會長今日好心血來潮打左篇潮文= = [複製鏈接]

話說只從源神搞到萬人斷線之後,公會既副會好嬲咁
改篇左肉蒲團既潮文
內容如下

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
點解好地地一隻online game 會彈game仲多過打怪/升lv?罵聲、粗口仲多過世頻講野?

點解好地地一隻mmorpg online game,玩家玩既竟然登入、彈game、中bug、鬧官方,而完全唔關mmorpg事?屌,我寧願我卡lv,寧願佢掉唔出靚寶,都唔想係係咁打密碼呀,要係咁打密碼,我玩打字遊戲唔好?

點解好地地一隻online game,會咁無聊?登入、彈game、再登入、再彈game……屌你老母我真係喊撚到機都唔想打,我玩呢隻game係想打機,唔係打密碼呀,仆街。

點解好地地一隻game,會有中bug、呃玩家…等等「玩家最痛」情節出現?仆街,你叫人點玩呀?駛唔駛重口味到咁?

ok,咁都算撚數啦,lag機、呃玩家呢d都唔係最重要。唔好講話online game,一隻game最重要既元素就係咩?無錯,就係內容。源神系統;仲有抄刀劍既攻略100層,稍為毒少少,真係聽到都話幾正-但係事實又係點呢?

屌你老母源神系統竟然錯漏百出,仲要同寵物系統差唔多一撚樣,我地平時玩其他online game既寵物系統都一樣架啦,出返一樣既野有咩問題?仲易明易上手啦,屌。

仲有,每日打源神lag撚到仆街,大佬呀,用不著幾百人打一隻王下話?你估個個玩家部電腦都頂得順?最後打打下斷左線,係斷撚左呀,如果你公會條友係咁恐怖既場面,都仲玩得起既,我勸你即刻執野退出公會,佢好危險。

Fine,源神系統我當係寵物系統,彈game我可以唔理,中bug都當佢地無到,我地玩呢隻game既目的係咩?你都戇鳩既,你玩rpg既目的係咩?梗係爆機啦,點解呀?因為呢個隻game既目的呀嘛。無錯,我玩呢隻game既目的就係為左攻略100層,同刀劍一撚野既攻略100層。

事前我已經曬心理準備,預左100層唔會一開始出哂。但係,點解連第一層都未有,你就拎黎做賣點?點撚解你廣告又要好撚大聲咁講攻略100層?仆街,你想點撚樣呀?

lag,算啦,平時打機都可以較到畫質最差。呢隻game亮點係100層,只不過,座塔出面既npc對話得果2句,係呀,係2句呀,2句,夠我聽佢講座塔,定係夠聽佢講入面有咩打?2秒之後點?傳送入塔?選擇層數?2秒之後,佢話我知我最想玩既100層冇得入去,冇得入去呀,屌你老母!!!!

由晴空物語起,我已經玩緊alta既game,好多人話佢爛代理,爛server,但我對佢既熱愛從來冇動搖過,由知道有一隻game有100層攻略,再知道台服出左,再知道會出港版,再知道由alta代理,呢一刻你知唔知我幾撚興奮幾撚期待,但原來一路以黎既苦等只換來彈game同中bug,你知唔知我心靈受到幾撚大創傷?以後我見到任何alta既game,我都會不自覺諗起幻想神域既萬人圍揪源神然後彈game,同埋100層入都冇得入,你知唔知咁樣會有心理陰影架?我對alta既印象就咁幻滅啦,仆街!

公會友人都話我痴左線,但我好冷靜好清醒-無玩過其他online game既人係唔會明白呢種感受,幻想神域Online,我屌你老母,我真係好撚嬲呀!!!
已有 3 人評分Good 收起 理由
雪正 + 3 你說的內容我非常同意
YeynU + 1 中肯!
ininin1010 + 1 呢1分我送比你會長

總評分:  Good + 5   查看全部評分

冷靜點

回覆 Mr.!小落v0v 的帖子

其實話曬新game,基本上全香港某一個角落都有人玩,新game一開始有邊一隻game系冇人彈game啊!要有耐性,就會慢慢正常,如果你有玩lol既話,你系最明白呢點,lol由s1既質素比呢隻game差10m日千里喇,lol依加出到s3動作,質素都好勁多,一隻game如果你系好中意一隻game,你會系好有耐性咁睇佢一直改進lol就系一個好例子,希望你可以對FFO有所改觀,從新期待佢!

成篇粗口 封得啦版主快d做野OK? 呢篇文簡直不知所謂
打左幾百字都只係話LAG 斷線 彈GAME重複又重複 廢話 唔係洗鬼咁多人開POST呀? 多你一篇唔多少你一篇唔少而我只看到粗口
鬼唔知一百層未開放 鬼唔知佢唔係抄刀劍既100層 你UP廢話 咁你一開始就咪玩啦

十週年勳章(賀詞)

回覆 烽火卍烈焰 的帖子

你上網年資幾耐 真心?

不過都比D提示你啦
睇下樓主頭3行字,有關鍵字,GOOGLE下就會開心D

#3睇清楚先回p0st啦=.=咁搞笑既^^?

回覆 Edison1092 的帖子

姐係等FFO S3先會搞好啦55?|
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 01:49 AM , Processed in 0.031120 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存