2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL 招銅區的受難朋友們一起逃出生天
go

[尋找隊友] 招銅區的受難朋友們一起逃出生天   [複製鏈接]

本人ID: Kerwincheung main:mid 也會玩ad support
開始時玩support(索拉卡),後來因認為多好的sup也無法挽救3路的智障,
故轉投於中路的懷抱,以減少3路齊爆的局面.
由於本人初玩之角為索拉卡,只需回血和回魔和等被carry
故有大量時間研究他人走位和動向,而且本人經常看比賽,
由其是mistake的,故對於插眼和判斷敵方位置頗有經驗.
雖說如此,皆因本人初入沙場時,不幸跳進虎穴,導致必須在銅區打滾.
故此,本人希望跟想離開地獄區的朋友們奮戰.
我只要求不要送頭,不要以頭換頭,行事前先三思跟合作.
自問技術平凡,故不會要求隊友有高超表現的. 謝謝!
已有 1 人評分Good 收起 理由
hixo001 + 1 我可以試下sup你喔@@!我玩牛勝率100%.

總評分:  Good + 1   查看全部評分

當然 如果有高人想帶小生離開地獄
本人什喜 定當接受

skykisslove

回覆 cover50 的帖子

請問你打咩路的??

hixo001  請問id 是什麼

Heids.main ad top

siu爆.main adc,jg

Hin-] 發表於 13-8-24 11:20 PM
本人ID: Kerwincheung main:mid 也會玩ad support
開始時玩support(索拉卡),後來因認為多好的sup也無法挽救 ...

我好明白你做SUP嘅感覺...睇住TOP MID爆炸,之後到自己條路,哀...

我岩岩同 那位叫Heids 的人排了
佢另外add 左個朋友(吉0v0)
我地排ng 場  佢朋友(吉0v0) 玩sup
我明白 愛殺人偷功的玩家 好小理會眼 的重性
由於我地不停比人單抓 之後我就叫佢 買多幾隻眼
佢回覆1個人買唔到幾多隻眼
我無言了 看看裝備 大面具1個 魔法鞋1 隻 眼石1個
之後佢話 我玩sup 只會放3 隻眼
我無奈地回答 我玩sup 會放到10隻眼 之後佢就開始玩野 最後完場提出單挑

我唔會怪Heids 我只會為你擔心 佢終有一日一定會害你
另外我有一個問題
就係問lol 單挑有咩用
lol 最好玩之處 係團體合作 同埋 製造一個完美ge 攻勢 去令比賽羸
錦單挑呢 ?為得到成就感? 定係自我安慰感?
我仲於玩lol 係因為可以同正常隊友一齊 去羸比賽
而唔係為左滿足自己ge 特殊成就感

Hin-] 發表於 13-8-25 09:41 PM
我岩岩同 那位叫Heids 的人排了
佢另外add 左個朋友(吉0v0)
我地排ng 場  佢朋友(吉0v0) 玩sup

你見佢條LANE又無乜優勢, 人家乜都無.

錢從何來呀? 做乜要要求到人地買10枝眼啫.

你地4個人買枝眼幫輕下人唔得既, 覺得無視野就出枝眼啦, 唔好講錢呢個問題, SUP要繞半個地球, 插得下路又要上上路, 由下路走到上上插一枝眼都哂好多時間.

做乜要要求到人地買10枝眼啫 " 人地講自己點做開姐
三隻眼真係做唔到d咩...出到大面具都無優勢?
sup真係最主要係緩下人速嫁咋 唔通真係做傷害咩?

回覆 hk19972003 的帖子

我冇叫個佢買10 隻眼 我只係叫佢買多小小眼
但係佢話佢玩sup 只會有3 隻眼
唔好意思 你地睇錯左

回覆 mikafar 的帖子

我只係想ad 唔會比人抓
佢個陣玩蜘蛛
雖然我唔知蜘蛛 技能加成係d 咩 但係我知佢有綁
佢綁得中我已經覺得足夠 我根本冇要求佢輸出
但係眼方便 你都識講3隻眼真係冇咩用
但係 我話佢個時 場上只係得南方四鬼十字路口的一隻眼
個場冇坦 得我開戰 我玩diana 已經出d 可以又坦又+ap ge 裝
如果你代入我當時ge 角色 睇住唯一個隻眼 聽住不停有人被slain
你會有咩感覺

Hin-] 發表於 13-8-25 11:25 PM

我冇叫個佢買10 隻眼 我只係叫佢買多小小眼

其實我都係建議其他人都買下眼啫, 唔好令個窮人百上加斤.

SUP真係無錢就無錢, 嘔都嘔唔出多一枝眼......

不過SUP出大面具又係抵死, SUP出大面具真係性價比好低...

另外--->

'我無聊地回答 我玩sup 會放到10隻眼' , 你觸動左佢神經線了

你岩岩同我玩左場 你都見到我帶幾多眼係身
係咪先?
眼ge 用途除左係睇人 仲有係方便滾雪球
你都見到我冇咩輸出ga 但係我地要攻邊到 守邊到
眼就一定要放好位 最後就咪可以輕輕鬆鬆羸
am i right ?

9789  唔好怪佢地....對於D匹夫係唔會明白計謀既重要性....淨係識衝衝衝...要怪就怪佢父母點解生到佢地咁蠢~.~  發表於 13-8-25 11:43 PM

可能係
其實我平時玩中路會帶定一隻眼 但係我個場玩diana
對著係斯溫 我都唔先出深淵同死帽住 直出時光 起碼有d 血睇下
但時光就已經貴到pk...

Hin-] 發表於 13-8-25 09:48 PM
我唔會怪Heids 我只會為你擔心 佢終有一日一定會害你
另外我有一個問題
就係問lol 單挑有咩用

單挑??
唔服咪打到佢服囉
你有冇養過狗架??
d狗唔聽話咪打9佢囉
打到佢服為止
訓練到佢乖乖...
but小心虐蓄

9789  最好打果個  發表於 13-8-26 05:24 AM
9789  古時d文盲通常只會服最好大果個  發表於 13-8-26 01:38 AM
hk19972003  陣間遇到單挑超人團戰白痴果D就GOOD LUCK了.  發表於 13-8-26 01:15 AM

忍影世界

我最明係低階場玩support既辛酸了...因為都玩左大大話話4-500場SUPPORT...
出門除左天賦果隻眼之外就係買兩隻假眼...然後就回血回魔珠出門...方便最快上跳錢...多數3分15先插眼係河...因為JG多數都係GK TOP/MID先...
之後順風就等攞左一兩個助攻就返屋企...唔太順就等夠585蚊...咁返去就可以出到跳錢同3隻眼...逆風就多數對面會送我返溫泉...
之後做既野都係poke下對面同補視野...
中後期support做既都係做視野...團戰就盡力保AD...見邊個切自己AD就控邊個...見到對面AD就虛弱佢....
同埋有樣好重要既野maybe好多玩support既人都唔知...support其實係有責任留意全地圖...因為對線既有時對得太投入可能比人GK都睇唔到...所以SUPPORT就要做埋呢樣...
我主要玩既SUPPORT英係機械人...燈籠...牛頭...索拉卡...娜米...
機械人真係一隻可以做到support carry既英...玩得好真係carry全場...不過玩得差就=4打5...
燈籠係低階場發揮唔大...因為燈籠好講配合...但係中高場泥講根本係最強SUPPORT...有拉人...有控人...仲可以扔燈籠救人...
牛頭玩得好又係神SUP...WQ連技=石頭人大技...團戰WQ又係保後排既神技...無得輸...
奶媽索拉卡恕我講句...腦殘級support英...全場淨係wewewewe...得閒見到邊個就死就R...悶到痴線...不過又好強大...(我索拉卡積分100%勝率@@)
最後娜米...最近先買泥練...Q練得好係下路對線果陣對對面AD係好大壓力...W又可以poke又可以奶媽....E又可以幫AD打一波...R直情團戰神技...值得練...

宜+LOL改左頁十場分區既條件對舊玩家真係好唔公平...果陣我10場WIN7場...仲要場場都場少死勁多助攻...先銀4...宜+10場WIN7場直上銀1...坑爹....最重要係咁搞令到宜+係銀區爬分好辛苦...排親唔係有個掛機就有個送頭流...邊carry得咁多場...宜+我都係同FD打下戰隊...一係5排下NG...好玩好多...

9789  然後就回血回魔珠出門...方便最快上跳錢...多數3分15先插眼係河 淨係呢句都知道你點解會銅牌  發表於 13-8-26 01:45 AM

銅區的朋友 加油 !!
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-2 04:49 AM , Processed in 0.033402 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存