2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 失戀治療所 感情日記
返回列表 發新帖 回覆
go

感情日記 [複製鏈接]

笑傲無雙 玩過星曲WEB

感情日記
8月25日,自從戈件事起,我地關係無變好過反而每日咁差落去,我每日既心情就好似心如刀割咁,諗番我地係台灣每日開開心心既日子,真係有D心酸,兩個月就可以摧毀長達9個月既感情,真係令人可笑,什至令人覺得感情係好脆弱,尼幾日我都有搵佢最好朋友傾,想了解我地到底出左咩問題,但可惜我多疑,越黎越唔信任佢,我成日都煩佢,想知佢做緊乜,但係呢,反而越問越令自己疑心更加重,同佢朋友傾,佢朋友話,唔係你問題,係佢比唔到安全感你,又話你心入面有條刺係正常,到左夜晚,我同佢講今日25號,終於一個星期啦,但其實尼個星期我每日都煩住佢,比唔到佢時間冷靜,今日仲要嘈到佢又講分手,真係唔知點收科,之後到訓醒,我都無搵過佢,我比時間佢冷靜下,又比時間我冷靜下,我發覺其實我都要冷靜下,認真諗下我地尼段感情仲有無得發展,我最想係大家可以好似以前咁開開心心一齊,係我比得太大壓力佢,佢同我講番,佢連FB都唔敢上,對唔住,係我比左好多壓力比佢。
8月26日,今日我又訓唔到,尼幾日,每日都訓唔到,上到床就輾轉反側,淨係識拎部電話出黎睇佢FB,我唔敢再煩住佢,想比佢靜下,其實我係到諗,我係唔係真係咁需要尼段無信心有壓力既愛情呢,雖然話就話唔捨得,但有時真係唔到我唔諗,係唔捨得,但時間點都會沖淡一切,我曾經想死,自殺,因為我想佢內疚,想佢傷心,想佢後悔,想佢後悔點解要冷靜一個星期,佢。。係唔係真係有野瞞住我,或者呃我。我真係唔知,但諗諗下,我打消左個念頭,都係算啦,人生無話無左邊個係唔得既,人總要為自己,為家人活著,但我最怕,冷靜完過後,我會對尼段感情冷淡,係我怕,係我怕自己變質,我有好幾次想ADD佢架,但係我都係做唔到,係我唔敢再煩住佢,有時候諗番同佢朋友傾既內容,有時都覺得佢好慘,未拍過長拖,每次都係人地同佢講分手,我係到諗,我覺得係佢問題,一個星期,又唔搵得佢,又唔知佢做乜,淨係話冷靜一個星期,我覺得感情出現問題,係要立即解決,大家傾個問題係邊到架,唔係話要冷靜一個星期,我覺得咁冷靜法,我有怨氣都散晒啦,感情都無埋啦,佢有太多野其實係唔知點面對,佢唔知自己想點,心入面諗咩佢都唔知,佢太貪玩啦,仲未知咩叫定性,仲未知尼個世界好多險惡,我唔想就咁淡。但好多時都唔係由你決定,認命啦,感情世界入面,無愛與唔愛,只有夾同唔夾,好多野都唔到你選擇,唔到你話事,鬼叫我窮咩,如果我係高富帥,大把女沖過黎啦,人就係咁現實,可笑。。
因為我依家只係打緊暑假工,九月份就會番台灣讀書,我訂左機票係同佢一齊番,依家都唔知洗唔洗改期,佢仲未比答覆我,而我都唔知點同佢傾,同埋我都係無ADD佢,我連番工都諗住佢,佢之前話過你唔可以將愛情擺係第一位,咁樣你會無事業,你唔可以成日都吊兒郎當,之前佢就覺得同我一齊係無將來,我解釋過比佢聽,但我真係唔知佢點諗,佢淨係話比時間佢冷靜,我真係唔知再點面對尼後感情,我番工都會諗,無心機做任何野, 希望我可以活過來,重新做人,無論結果係點,我唔強求,只好認命,
.......待續
2014年4月21日
過左大半年多了。。。
我同佢都係分開左,原來係尼段感情裡,佢瞞住我做好多野,一開始真係接受唔到,我仲係到諗一定係我既關係,係我太小朋友拍拖,所以佢先會變心,但之後原來唔係咁。。。原來佢瞞住我,呃我同第二個一齊,我戈陣真係好嬲,為左佢我可以做到咩尊嚴都無晒,但到頭來換來一個嬲字,但事到今天,我已有所睇法,綠帽唔怕戴,最緊要除得快。 現今我話我對佢無晒感覺既話都係假,但真係會憎,但另一方面,算啦,由佢啦,人地依家點係佢地既事,如果有日係條街比我見番佢,我會SAY句HI 再SAY句BYE, 但千萬唔好話搵番我,我接受唔到咁既女仔,覺得好髒~ 我現在過得好好,雖然仲未有女朋友,但覺得單身一樣可以過得多姿多彩,各位2KF有痛過有傷過既巴打們,別放棄自己,雖然對方係背後插過你一刀,人地就算搵番你,你唔好咁易比機會佢,因為有一刀,就會有第二刀,人就係咁,我自己都係過來人,同一個人身上被插過兩刀,最後講多句說話比佢聽,若佢睇到既話,    

曾經以為同你可天長地久,但原來一切都只是夢幻泡影,點都好,希望你過得好好,別再玩弄其他人既感情。
已有 1 人評分威望 Good 收起 理由
MANDY + 10 + 5 原創內容

總評分:  威望 + 10  Good + 5   查看全部評分

不好意思 文章最好整理一下..

楚楚一  上海上门按摩,足不出户高品味享受,我们全天候为您服务!把轻松`舒适`快乐带给您!无需任何押金订金!官网taosilespa.com电话/微信1:13370271997微信2:shanmo12580,务必同时加,qq:806746818[/c   發表於 16-10-9 07:38 PM

雖然說有點看不董  但加油拉 謝分享

THX FOR SHARE :)

留名花生友

看完,望樓主將下現在你們GE情況

誰沒有過以住既那個
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-2 01:50 PM , Processed in 0.031056 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存