2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 [心聲] 分析港女
樓主: qcuqcuqcu
go

[討論] [心聲] 分析港女   [複製鏈接]

回覆 qcuqcuqcu 的帖子

你發文,就打左好幾次香港女性

我希望我男朋友對我好啲――十個香港女性,九個都這樣說,但怎樣才算對她好?

我認同上面尼句,但以下既根本就係港女,而唔係香港女性。主題係分析港女,而唔係香港女性orz
所以DS先會覆甘多,因為內文你將港女寫成香港女性,先會變成甘。

說穿了香港很多女性所謂對我好的具體表現,無非就是照顧她的一切開銷、忍受所有無理取鬧以及像她們老豆老母一樣不單要接受她們的臭脾氣還要調返轉去哄她們開心,否則你得到的評價就是:一啲都唔細心、唔緊張我、唔關心我。
她們不會意識到若果是在找男朋友而不是奴隸的話,沒有人需要無條件接受她們所有的缺點然後還不准投訴,而同時你的所有缺點將成為被人攻擊的藉口。在她們一再說男人要有風度、要關懷女人時,有無人諗過咁邊個關懷男人呢?

當然,有一些女生會覺得最大的付出就是自己――我肯同你上床仲唔係付出――comeon你當自己係雞都唔好當我係嫖客,你把自己當成是一件貨物也不要以為我應該理所當然地向你付錢,然後把這一切變成一場另一種意義上的性交易。
我仲估我地嘅交往係建築喺感情之上,估唔到,原來都係一盤生意。

--------------------------------------------------------------------------
有D我係好認同,但講到底就變質...
果D已經同你講既一樣,都唔叫愛情了。

解釋下"個豬既女朋友" ,人頭豬腦- -
公主病..我某位表妹就有個公主病太嚴重到無腦,
我同佢係親戚都唔想同佢講野=_=
溝通唔到阿
姐係一個正式既公主病,去旅行台灣泰國好CHEAP,要去日本歐洲先得。
成日幻想有白馬王子,事實佢自己都好唔到去邊。
其他我唔解釋,大家心照....

十週年勳章(賀詞)

回覆 □艾爾維斯□ 的帖子

我指既都係30以下既新一代

唔係返大陸都已經算好
如果真係咁
邊個養得起佢

= =我都覺養唔起,
其實而家D男仔都犯賤D,
女人唔壞男人唔愛。

好似以前我識既一對甘,
果個男仔(以下稱M男)都OK受歡迎,
但佢條女(以下稱為A女)當正佢係ATM,有另外個女仔(以下稱為B女)都鐘意果個男仔~仲對佢好好。
點好我就唔詳細講解啦,但以我角度黎睇~如果拍拖都係甘既態度,
真係一個帶得出街又睇得,又哂得既好女友。(我同佢唔係好FD,我都係甘覺得)

不過M男就犯賤,就剩係鐘意對A女(我同A女就真係比較熟既朋友黎.. )
原先我都冇同B女唔多熟,係A女成日話M男點點點唔好,
又話M男買唔夠多野俾佢(百分之200係港女兼公主病)
又成日同第個男仔煲粥,我都唔想知佢甘多野=_=
廢事佢條仔話我唔夠朋友啦~又唔話佢知。

甘我同佢地玩同一隻ONLINE GAME,就識到B女,B女係同M男係小學同學黎。
暗戀左佢好耐~都由小六暗戀到中五。
玩GAME佢唔鐘意打怪,但又成日肯陪佢打。
M男話想買某D野,B女又肯陪佢。
M男送少少野(遊戲道具姐)B女當正寶。

A女做既野同B女相反哂,唔鐘意陪M男出街。
玩GAME要M男幫佢練埋,
M男送野俾錢佢當正垃圾。

B女後尾告白話真係好鐘意佢,M男就話我剩係鐘意A女。

結果成件事我局外人睇,講好聽DM男係癡情種。
難聽D就係被虐狂兼戇鳩。
有個有樣有身材唔差,又對你好好既女仔鐘意既又唔要。
係都要果個樣好普通,身材麻麻既女仔又公主病。

SORRY,我每次諗返起就覺得B女唔抵,
但好彩佢冇同正尼個冇眼光既M男一齊,有甘既條件,我相信佢應該搵到更好既男仔~
(不過我冇點同尼對聯絡,剩知A女同M男結左婚。B女就更加冇啦)

以上情況發現唔少,可能我唔識咩30歲後既人,但15~30歲尼D情況的確唔少
最嚴重既見過有人結婚前一晚走左佬。

讚好讚好:D 認同~

十週年勳章(賀詞)

我唔會咁...

不過專一都係好事黎既
其實識左咁耐好難發展洛去

可能啦~
你會唔會甘,冇人知將來事。

但其實有幾多年輕人接受到平淡既愛情= =
好多人感情淡左,
對方就算條件幾好都冇用。
米又係分開~
都係果句,人係犯賤,

有部分人未衰過就唔知咩叫好-_-
有果時唔識珍惜。
冇人先知好~
(尼個例子可套用於男女身上)

港女甚麼的

對住港女命都短幾年

十週年勳章(賀詞)

我都唔知咁多
初戀都冇

尼D全部都係我D 朋友經歷cheers:
佢成DD野都PO 上FACEBOOK~
我成日咬花生睇戲

十週年勳章(賀詞)

愛情真係有又煩無又煩
單戀更加係煩中之煩
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 10:53 PM , Processed in 0.033161 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存