2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 [心聲] 分析港女
樓主: qcuqcuqcu
go

[討論] [心聲] 分析港女   [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

回覆 弒帝 的帖子

係就好
只係FF

日本妹都係麻麻地....

gates 發表於 13-8-31 05:16 AM
日本妹都係麻麻地....

歌星果D就令

poon2701 發表於 13-8-30 11:05 PM
韓女最好..

金仔條女正過佢地

好想跳入個MON度.............................

 發表於 13-8-31 10:55 AM
好想跳入個MON度.............................

你已經入左

十週年勳章(賀詞)

回覆 海芯 的帖子

其實日本街頭都有好多靚女

除了笑,還有笑.
看了兩頁都不同首post說的東西.
愛之心受.

玩過星曲WEB

一句講哂.錢字行頭

其實我一直有個疑問,港女港男都係貶義- -
樓主甘樣講香港女性未免有D過激。
職場上,如果要做勞動性工作,女性唔會少於男性- -
你去餐廳食野,棒餐既妹妹會唔會棒少D- -?
男女做既野都差唔多,定係你受太大刺激呢?

買衫既問題唔止係單方面欲望,係社會風氣做成~
好似辦公室OL甘...你套衫如果2日都著同一套~(有時冬天有D人一件衫著兩日)
真係有人會背後話你係乞衣WO

當然啦~如果有D人唔介意既米由佢,如果老闆介意呢??
我自己見工,老闆就已經評我衣著打扮,雖然我好大路就著恤衫西見工。
但係到我返工果時老闆都係嫌唔夠- -"
又話要化妝化好D阿,咩畫眼線,修眉等等(我又唔係一字眉又唔係謝里眼,整整齊齊都有犯罪?)
男仔返工,有冇老闆叫你畫眼線,化妝,返工最好著套裝之類-_-

唔好再同我扯咩男女平等,男女平等只係夢想,
只係香港男女平等方面係做得比較好。
冇甘大差異。

唔好講到男仔好委屈,女仔都有佢自己既難處,你唔鐘意冇人要你追香港女性,先預祝你第時娶唔到"香港"女性做你既老婆,如果唔係你真係好慘。
要你甘委屈真係唔好意思。

----------------------------------
建議你快D移民到日本,有你最鐘意既日本妹A_A

笑傲無雙 玩過星曲WEB

□艾爾維斯□ 發表於 13-9-1 12:22 AM
職場上,如果要做勞動性工作, ...

冇計啦.做緊廢人嘛.如果連家務都唔做.睇怕我神早比人踢左出頭家

btw.2號開始讀夜校.做返個正常人

十週年勳章(賀詞)

□艾爾維斯□ 發表於 13-9-1 12:22 AM
職場上,如果要做勞動性工作, ...

著衫呢樣
我相信冇乜女人真係少衫到咁

另外呢個係你老闆問題...
或者你真係著得好隨便
我又唔知你返咩工
大多數都唔會咁掛

咁我又唔係話全部香港女性都差
只不過大部分都比人種壞哂
覺得樣樣都好似理所當然咁
好似唔做家務   男人要有錢,有樓  要成日送野比自己   食野要食貴既   名牌又唔少得   發大小姐皮氣  要人哄返

你可以睇下香港女同日本女有咩分別
真係見到都心酸
http://www.2000fun.com/forum-vie ... 9C%AC%E5%A5%B3.html

回覆 qcuqcuqcu 的帖子

我覺得係教育問題..你應該問返六~七十年代D父母俾左D咩教育。
如果果D家長好似我屋企甘,要7歲開始煮飯,甘就大部份而家既八~九十後都唔會話唔點識煮/唔願煮。
習慣成自然=_=
我媽果輩都係甘既歲數自己煮,唔好話虐待細佬仔,情況唔容許都要自己煮。

所以唔做家務尼D係新一代既問題..已經唔單止剩係關港唔港女事...
同埋你識既女仔唔做姐~唔好講到所有...
我識既女仔朋友都會幫下屋企煮下飯,做下家務。
我自己情況比較特殊唔可以作比較(我係屋企做妹仔)
我D朋友真係有好幾個係好道地既港女,但都間中自己煮飯,洗衫。
好過完全唔做先,完全唔識做就叫港童啦

講返返工,
我果次去見室內設計細公司,去見工個個員工都著T同牛仔褲,
個老闆叫我返工著套裝,真係O哂嘴- -
不過待遇太差就冇去做,就去搵住PART TIME 就要我化濃妝,嚇到我鳥=_=

少衫呢個問題~係發生係我識既朋友身上,
佢條西褲冇換就俾人話乞衣=_=
之後佢忍左半年頂唔順都走左,試問月薪只有8K5既文職仔,
又要養家,何來經常換新衫。

我自己覺得女仔有10幾套衫已經好多=_=
唔清楚其他人既標準

日本女仔,的確有唔少好處,但壞處好似冇乜人睇甘既?
我有同學去左日本留學,果度D群體觀念都好重下。
排他性都好高,標新立異少少都會俾人杯葛。
都係果句,凡事唔好睇單方面,
你唔鐘意冇人迫你同果D甘既香港女仔來往,
虐待自己咩,我自己都識唔少港男啦,唔合做朋友都唔洗來往,
有冇紳士風度我唔講啦,但講到負責任,好似做PROJECT,
我甘大個人,未見過有男仔有負返責任做好佢地既部分,
有同學有突發事件發生,D男仔走都走唔切。
SORRY,如果甘講我米係要歧視哂大部分香港男性,
我相信個別既人問題唔代表全部。
同你諗法相去唔遠,
係大部分既男仔俾我感覺係做事好冇責任心

都係果句,唔合米唔好理,HIBYE FD就算啦,
KEEP住來往虐待自己咩?

□艾爾維斯□ 發表於 13-9-1 05:34 PM
回覆 qcuqcuqcu 的帖子

我覺得係教育問題..你應該問返六~七十年代D父母俾左D咩教育。

我一直都覺得香港男仔只係睇到香港女仔既唔好, 但永遠無視左自己有咩缺點,

女仔有唔好就呼天搶地, 殊不知一班香港男仔都係零優點, 仲要多多意見
已有 1 人評分Good 收起 理由
□艾爾維斯□ + 2 所以先會有港男港女尼D字眼出現.

總評分:  Good + 2   查看全部評分

笑傲無雙 玩過星曲WEB

在2次元的人路過

十週年勳章(賀詞)

回覆 □艾爾維斯□ 的帖子

可能係掛
呢D社會問題都唔到我分析
唔識煮但係都要學架
最大問題係竟然要男人煮比佢地食
仲想係長煮個隻

著3同港女冇咩關係
不過你既例子都幾特別
可能老闆唔鍾意你

同一大班日本人相處係點我就真係完全唔知
你可以講下日本妹有咩壞處

至於責任真係睇人  無分性別
學生做PROJECT就更係推得就推

qcuqcuqcu 發表於 13-9-2 04:12 PM
回覆 □艾爾維斯□ 的帖子

可能係掛

點解你覺得煮野食一定要係女仔煮, 男仔唔煮得?

跟住個女仔對你有要求, 又話人唔岩, 咁都得架?

SuperDS 發表於 13-8-30 07:19 PM
而家D港男, 要女仔樣靚性格好; 女仔鐘意靚仔, 叻仔, 有錢仔就係衰格, 港女;

要D女仔鐘意佢地冇錢, 冇樣,  ...

係囉,大家都好高要求,然後你自己永遠都未夠班,結果就唔洗溝,唔洗煩
d男都係要求樣靚
d女就n樣要求,咁多要求食自己啦,又唔先要求自己

SuperDS 發表於 13-9-1 05:42 PM
我一直都覺得香港男仔只係睇到香港女仔既唔好, 但永遠無視左自己有咩缺點,

女仔有唔好就呼天搶地, 殊不 ...

免強無幸福呀,港女係鐘意將自己缺點講為正確,正常,應該,咁未繼續囉......
男同女有咩分別呢?d缺點又係咁,最大分別未係港女到左嚴重程度,無得救囉

不知不覺的 發表於 13-9-2 07:53 PM
免強無幸福呀,港女係鐘意將自己缺點講為正確,正常,應該,咁未繼續囉......
男同女有咩分別呢?d缺點又係咁, ...

呢D只係你自己角度出發去睇, 其實女仔睇番你地, 可能一樣都係覺得你地係咁
已有 1 人評分Good 收起 理由
□艾爾維斯□ + 1 中肯

總評分:  Good + 1   查看全部評分

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 03:32 PM , Processed in 0.034575 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存