2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Muxplay 三國學院 我與三國學院有個故事?!蕉蕉俠參上
返回列表 發新帖 回覆
go

[活動] 我與三國學院有個故事?!蕉蕉俠參上 [複製鏈接]

大家好.
遊戲名字:蕉蕉俠
首先個人意見我覺得呢隻game做得吾錯.只係元寶同vip貴左小小.
今日15號.開左服幾日.留意到一些小秘訣同埋得意既地方

大家都見到呢隻game.其實好多人玩.依度只係一個城既小部分玩家.
大家係咪見到頭上有d紅色 .肉.劍.酒同?既圖案.
其實呢d係遊戲入面一個小系統.可以按圖案採摘佢地.
最好採摘邊個圖案好?
第一位係?圖案.會得到最多經驗同一個隨機變身卡
第二位係酒既圖案.可以得到大量經驗同埋有機會得到隨機變身卡
第三位係肉既圖案
第四位係劍既圖案
最後第五位係紅心圖案
隨機變身卡有咩用?可以在遊戲過程中扮演可愛人物或者動物

最後在遊戲過程中.發現一處搞笑既地方.

呢個係坐騎系統戰廘形態既處女階段
一開呢個介面.隻坐騎就會說:輕點.我怕痛!
大家明白呢個意思嗎?哈哈

最後只是參加活動和個人感想.不喜勿插.

轉載一些其他資料

如何選武將?
選擇武將有三個條件:

1.帥。一個字-帥,就夠了。
2.武將技。決定性因素。攻擊輸出型的技能好於加 buff的技能,遊戲設定就是這樣。
3.官職技能。好的官職技能決定一個武將是否值得培養。這也是為何周泰比黃蓋貴這麼多的原因。

ps.酒館裡的武將初始數值是騙小孩子的,大家不要被初始資料晃瞎了眼,因為每個厲害的武將都是武魄和兵法堆出來的。

中前期:
黃忠
沒有必要浪費寶貴的1000聲望在他身上,因為你很快就會換掉他。顏良文醜袁術張角: 非常便宜,可以作為過渡。

黃蓋
必選,中小非v可以一直用到官職驍騎將軍或60級以後。前期黃蓋比周泰能抗,但是官職到了驍騎,周泰高防的優勢體現,而黃蓋加暴擊完全沒有用,當然周泰貴。

張遼
必選,非常實用的群攻武將,可以用到50級換袁紹。到了50級,張遼的攻防就有點弱,何況張遼袁紹都是豪傑,可以互換,沒必要浪費錢留著它。

蔡文姬
眩暈時間有點少,但是前期還是不錯,可選可不選。

甄姬
必選。後期是群攻武將的天下,但是中前期來說,一個能補血全體的武將非常實用。

夏侯惇
可選可不選。過渡性武將,45級4000聲望還可以接受。

仲有佈陣的問題,很多玩家都在說,我的傷害明明比他高為什麼,他還贏了我,那就是你的佈陣出現了問題,你的武將沒有合理的配合好,一般來說你主將要是豪傑,或者猛將是直接放到1或者2出手的位子,後面就要放神射,或者鬼謀。相反之主將是鬼謀,或者神射,也是一樣豪傑,猛將放在前面給你抗傷害的。

樓主攻略唔錯..
獲益良多..求更多攻略分享~!!

太難升級-_- 第一次玩呢類game係有疲勞值都冇乜用 打完料 副本根本好小經 全日打坐時間多過玩 其他我覺得無問題 不過任務實在太小.

更新了.推一推

另外桃花島收人.香港人為主.當然台灣人也可以^^
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 02:19 PM , Processed in 0.024834 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存