2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 數碼暴龍 《數碼暴龍Online》官方意見收集箱
樓主: 究極辣椒獸
go

[其他] 《數碼暴龍Online》官方意見收集箱   [複製鏈接]

我想請問下官方那些沒有設置身份證以及郵箱的玩家被凍結了,官方更改了密碼,解凍后他們應該怎麼樣拿回帳號呢

tommy乂仔  一係去他公司拿回帳號,否則重開帳號>M<!!  發表於 13-10-23 03:53 PM
究極辣椒獸  目前已針對此問題進行改善,玩家於解凍後可使用原密碼登入,感謝  發表於 13-10-23 03:52 PM

回覆 Kenneth_Yuen18 的帖子

玩文字遊戲? 講真我真係唔明白你指存在既利益問題係咩
有人投放幾千蚊上萬既落黎玩一玩 然後因為有bug果班搞一搞人流流失 你再開服搞到人流分散哂 咁投資左大量金錢果班人仲有咩利益可言? 真係抽幾隻4/5階寵黎玩單機遊戲?
用bug被封應該 貪小便宜去購買BUG物品果班被凍回收都應該 但係你知唔知其實有好多有買到bug野但係完全冇事或可能只係買左小量野自用但係連續被凍既人存在 咁呢D玩家又有D咩利益可言呢?
你覺得因為有BUG而破壞左遊戲平衡所以先有開服既想法 但係止本既方法係官方盡量地去封鎖哂果班惡意用bug同回收流左出去既bug物

希望可以開放現有所有種類的數碼蛋給我們掃瞄data
付錢買蛋的人必然是想抽/衝4階以上
機率這麼低你還要強制我們付錢買data衝,這太過沒天理了吧
難不成抽到的3階都拿去掃瞄嗎?賣給玩家也沒多少人會買啊!!
像V仔獸,阿古獸這些249點可以直接抽安定度3階以上的
多出來的真是惡夢....
另外希望裝備別這麼寒酸,付錢就給我們買永久的吧
不然誰想買

回覆 小金雪 的帖子

美服用錢買的也是有時效的,永久的%都很少(永久的分解蛋即可獲得)

你自己諗下 當人流小左 你仲要開新服 咁投資左大量錢/時間果班應該放棄呢邊定係留係到玩單機?
開新服其實係反而對係舊服既玩家不公 唔通其他人刷bug搞到唔平衡 要D人去新服再投資過大量金錢/時間?
況且bug唔會只係得一兩個 佢愈更新一定會有更多 每次有問題唔通都係開個新服出黎就算? 咁你會唔會繼續投資落黎玩一個唔長久既服? 韓服我唔多知 但係美服當初推出既時候亦都係有bug存在 只係人地官方處理得快 係人量多先會加開服 到而家兩年幾都仲係得5個服但係人流都仲係多

其實在官方搞消費奬勵''前''~
我已經花了一萬點...
對於後期的奬勵...
表示相當的不公平~

買賣佬z  呢個我十分同意 上次活動夠4百只係送一次 消費再多冇得再送咁 而家1百有一個  發表於 13-10-23 04:13 PM

请问GM我的大号1521517124没有刷BUG也充了钱我大号也只是买了人家的东西,我的那个号是因为没有身份证和邮箱请问1个星期了GM你所说的大量道具的人和流向大量道具还有刷BUG的人希望GM还是能出个名单让人家放心。谢谢、

買賣佬z 發表於 13-10-23 04:09 PM

你自己諗下 當人流小左 你仲要開新服 咁投資左大量錢/時間果班應該放棄呢邊定 ...

sorry 頭先語氣唔係幾好

唔係有心  係俾果班回文用bug的要求解封的激親

誠意地跟你道歉 : 對不起   剛剛我語氣唔好  係我錯 ( 真心道歉 )

其實你講都有道理

其實我都唔係一定要開新服   但係可能有陰影  始終對依家個伺服無信心

唔開新服我都ok  唔會強求

不過講真   我懷疑唔開新服  死得仲快   因為bug事件已經令隻game人氣大減

買賣佬z  同埋其實唔係對伺服冇信心 係對官方冇信心 佢地知一有bug直接封哂先就唔會搞到好似而家咁 重要D人凍黎凍去都仲有問題  發表於 13-10-23 04:20 PM
買賣佬z  我識兩個係上個星期前已經投資左5千蚊以上 佢地係冇刷過bug最多可能賣蛋果陣收到bug錢但係都一直被人凍 呢D人先係最大損失果班黎  發表於 13-10-23 04:17 PM
買賣佬z  所以我覺得而家最實在只係快快手回收哂所有bug野同埋解封返哂被凍果班  發表於 13-10-23 04:16 PM

GM~
有時我玩遊戲的時候會突然跳出遊戲
有時某些功能按了很多次也沒有反應(例如F1、F2、設定等等)
按多了就會失常...

戰鱷無懼  原來是這樣啊@@...謝謝解答~  發表於 13-10-23 04:32 PM
nd007330  因為遊戲語言是中文,且使用中文輸入法,而遊戲有些功能必須在英文輸入法狀態下才能使用  發表於 13-10-23 04:25 PM
買賣佬z  呢個問題可能係你唔小心禁到alt 有時轉程式果陣係用alt+tab 既話佢會lock左D制 只要你禁返多隻alt就會冇野  發表於 13-10-23 04:22 PM

请问GM你能不能列个名单我的号1521517124是不是已经被封永久了?可以说一句话吗?我都留言3条了为何不甩我?

qiouci001  已经等到18点了GM做出的只是上个星期的几个人,我就不说了我没刷BUG的都没说话了。  發表於 13-10-23 06:13 PM
nd007330  我的也被封OK,所以才說等18點  發表於 13-10-23 06:08 PM
qiouci001  那份没刷BUG着急的心情如果你的号被封你也会理解。  發表於 13-10-23 04:33 PM

请问GM今天下午6点解封的人是没刷BUG的那部分还是上个星期3解冻迟迟不解冻的那一部分还是怎么?求GM给一个解释毕竟没刷BUG那种心情有点着急希望GM能理解。

GM我想問下我帳號沒刷BUG只是交易過BUG物品還有希望解凍么?還有 在個人帳戶修改中身份證項目中“中國”是不是大陸的身份證?最後我下載了表單填寫好后可以電子郵件嗎?

目前已完成回收及解凍的帳號如下,如客服無特別通知者可使用遊戲原密碼登入

0083haha   hades0001    tomli0918  kitzoe123  milkmilkro
hades0002  tony0010  l83853773  navi905  l199108171
hate6373  qqwa806  CrazyBrazel  as56161165zx  z331619041
scottiechan830  q50843038  13681717231  Masterdawei
commander2620  cctotodile158  xlfdlxh123  15878728796
leong2696   death443  stc00124  zetsubou967  1057652428zy
kevinleung94  marcomok1992  haukwokching

tommy乂仔  入不到囉...咩使用遊戲原密碼???? 根本都入不到遊戲  發表於 13-10-23 07:28 PM
wingpk19  支持  發表於 13-10-23 05:26 PM

笑傲無雙 玩過星曲WEB

最重要是先挽回人心, 加強現有玩家的忠誠度

刷bug嚴重, 有心刷bug者 永久封鎖不要手軟, 給一開始就支持你們的玩家一個交代

盡快開放新地圖再追加相應活動, 200%經驗全天是必需的, 別再送什麼30分鍾了

你們擋不住玩家流向美,韓服的, 只有香港情, 繁體字中文版才是吸引因素

拖延玩家進度不會賺更多, 只會增加不滿, 不耐煩令遊戲耐玩度大減, 加速進度才可以賺錢
你們應該知道強化系統可以賺多少, 追求寵物完美的人又有多少

舉辦活動要大方, 消費活動更要大方, 多人玩自然多人消費, 你們有心做,玩家絕對消費不手軟

新服務器就不要開啦, 你一開只會縮短舊服壽命, 告訴一直支持你們的玩家們,你們打算放棄長線經營

那還會有誰去花錢,花心血去養寵?

真心一句, 不要去計較免費玩家賺到什麼, 不要去計算活動獎勵價值多少, 外國就是一個好例子
人心才是最重要,  得人心才能長久經營下去~

盡早追上外國版本的進度, 我們不介意花錢留在港服 支持香港

00700799  支持港服!  發表於 13-10-23 06:24 PM
wingpk19  中肯T___T完全說出我的心聲!!!  發表於 13-10-23 06:11 PM
究極辣椒獸  收到了 感謝你的支持和寶貴意見 T__T  發表於 13-10-23 05:51 PM

请问已经6点钟了我的号为什么还没有解封GM。麻烦回复一下谢谢?

请数码宝贝官方客服部的人效率可以快一点,为什么一个星期了就只公布了这几个人?谢谢,GM你们现在最重要解决的问题还是账号冻结,那些是永久冻结,那些是解封的玩家请全部都公布出来,谢谢。这是我的建议。

qiouci001  1521517124  發表於 13-10-23 06:16 PM
nd007330  請問你的QQ號是多少?  發表於 13-10-23 06:14 PM

寶貝GM..我的帳號還未解 還要多久><

我的意见是希望你们GM做事人家一天把账号冻结名单模拟出来第2天就公布,你们工作人员我知道很辛苦。但是已经1个星期了官方给的就是一直叫等待等待你们的客服把玩家当狗耍?抱着这样的态度还当什么客服?,你们说今天下午18点解封?意思是你们打算一个星期一个星期的慢慢解封几十个人几十个人的来? 玩家的精力是有限的你官方做事效率那么慢谁还敢玩下去?  

我係一個玩左一星期左右的玩家,咁岩避開左之前有BUG的時期,對於隻GAME的感覺係:
1. 249點的蛋出4/5階的機會真係好低...有時買4,5個都出3階,真係會好灰...
2.可唔可以快D出個個升蛋失敗都唔會爆的道具,因為爆個下真係好灰好灰..
3.打怪的地圖可唔可以開多幾個分流??成日都會出現4,5個人係一種怪的區域到搶怪打,咁樣對升級或者做任務的人來講都好辛苦
4.隻GAME好小活動...有時上到線除左吹水就係升級...好悶....

雖然我唔係玩左E隻GAME好耐,個人都唔係好鍾意打怪升怪又無副本的遊戲,但係數碼暴龍真係我由細都大都好鍾意的動漫,加上係有本地的遊戲,做得好的話我覺得有好多同我都鍾意數碼暴龍的玩家一定唔介意比多小小金錢去玩E隻ONLINE GAME!

究極辣椒獸  您好 您的寶貴意見已經記錄囉~另外想問一下哪些地圖希望加開分流呢?感謝  發表於 13-10-24 10:04 AM

我想念數碼暴龍呀...還未解
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 02:16 AM , Processed in 0.045384 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存