2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 幻想神域v2.3《夢幻の小窩》 對呢隻GAME及天空之塔感想
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 02186
go

[心得分享] 對呢隻GAME及天空之塔感想   [複製鏈接]

a10fc98 發表於 13-10-31 11:29 PM
我唔係話RPG人氣高好正常,(因為有好多人氣都唔高)
我只係話其實真係有好多GAME都好過依隻.
但只係.對於一 ...

日輪 披月搵到人吹水..你公測頭幾日搵到人? 同條友吹完水之後第2日我諗正常都del左你fd 同你d lv差咁遠
唔想再同40級講野了 你根本無真正玩過幻想神域呢隻game再講落去都多餘

andy1987 發表於 13-10-31 11:27 PM
CS系列就根本膠 唔好玩
lol悶到死 每日玩兩三場都唔想玩
根本冇得同war3比 war3仲要係出左十年四個月既GA ...

哇你講哂啦
你又要搵外國又要話人地膠,
雖然LOL我都認同係好悶,但佢都叫做係多人(雖然有唔少人認為佢地只係虛報玩家人數)
CS差唔多係冇小學雞的了(CSO唔計,CSO唔係CS系列)
你睇人地D比賽,差唔多好多國家都有搞

大陸最好笑的是,
CS1.6 定唔知係CSO既比賽
好似話輸左.就吹雞郁人,受害的仲要係公安
依單野新聞都有報過

亞洲一直都有

歐州更加唔洗講
好多大型比賽都係差唔多一星期已經有一場

war3……我唔係好清楚,因為我打機既經驗的確比人少.
但我想知佢地人氣既情況(我就聽人講好多人玩,但我自己冇去搵過料。所以唔知)

02186 發表於 13-10-31 11:30 PM
咁你玩左咁耐到依家都係得40級你一直玩緊d乜?玩手指?
仲有你都識講有d舊game比呢隻game好玩你唔死番去玩 ...

你咪唔好知.唔好講囉
根本冇人要你知
你眼光根本只係睇到表面
我都唔想同你講

02186 發表於 13-10-31 11:31 PM
日輪 披月搵到人吹水..你公測頭幾日搵到人? 同條友吹完水之後第2日我諗正常都del左你fd 同你d lv差咁遠
...

係啦係啦,你就當我冇玩啦下
因為你根本乜都未試過

幻想版很有娛樂性  覺得自己像變了大哥哥般  

玩黎玩去都係果啲小遊戲   對佢地黎講以經係好好玩

再看看他們口中所說的什麼技術型遊戲 故事有多豐富 說到神一般的大作  

真的不知從何笑起好  太有驚嚇性

將啲基本到唔基本既野稱之為技術   現在"技術"呢個字真係用得好濫  

如果咁都叫作技術的話   到時真係去玩啲技術型  意識  反應及操作既遊戲真係唔知會比人殺成點

有如蘇施黃  may姐有請呢類飲食節目咁  識少少基本到唔到基既野就響電視機前講到好似做左十鳩幾年既大師傅咁

搵個大師傅同個學徒企埋一齊睇佢地熟野技術  真係好下立見

亞洲網遊真係當人地歐美果啲GAME死既  抄人地系統又抄唔到人地水準   成日響到自慰射到一地都精

附上當年AV 戰地之王廣告     http://www.youtube.com/results?s ... ...1ac..11.youtube.

═║影雲║═ 發表於 13-11-1 09:57 AM

講得好 我好同意你既講法 依家D小學雞是咁架啦 俾D短炒GAME洗晒腦又貪新鮮 再出呢類短炒RPG GAME佢地咪一樣會轉GAME去玩
100層整得咁垃圾對D小學雞黎講佢地已經覺得好好玩
隻GAME所謂既小遊戲 咩拳王果個呢打3隻機械人果個 呢個真係史上最白痴既小遊戲 根本係垃圾玩法+晒時間 冇好寶又少經驗 聲望板任又係膠...為D單機人士而設 釣魚系統 感覺冇乜特別 只係平常既ONLINE GAME既生活技能一種
我已經諗唔到呢隻GAME仲有咩小遊戲 好似已經冇 整左1年既垃圾game係咁 遲早d小學雞都轉game

═║影雲║═ 發表於 13-11-1 09:57 AM

笑左
咁你所講既技術型又係點?
你話我所講既抄歐美個D
我想問.
LFO點抄歐美?LFO係都抄LF2先啦(唔好同我講LF2係歐美)
至於CS系列,佢本身就已經係歐美,而原創又係歐美
技術方面,以上兩種都夠啦

跑online同CSO,LOL(話說依隻係咪都係抄歐美?)我冇講過係神作啊,唔好屈.我只係引用依D例子出泥講依D都叫人氣高咁解

你既然講到我依D咁冇技術
咁你個D又幾有技術呢?

CS1.6係基本技術啊,咁又點.你運用得夠人地好咩?
你可以做到好似人地歐美NIP 咁勁咩?
比你拎把AK.人地拎 b11(即TR基本手槍),你覺得你有冇勝算先?

LFO,你話人地冇技術?
你肯定同人打你WIN更?(當然,我係指在公平情況下。)

a10fc98 發表於 13-11-1 12:16 PM
笑左
你話我所講既抄歐美個D

LOL 外國整架WO
槍GAME隻隻GAME都要技術架啦 你都廢話 同埋cso昆錢既
跑online lfo lol 都一樣又唔係rpg game你講黎做乜?
你要比較就拎d rpg game比較啦ok? 槍game點比較 跑online屬於賽車game果類點比較
不過我覺得技巧多過技術囉 正所謂槍game有槍game既技巧賽車有賽車既技巧 lol有lol既技巧  
所謂人氣高 因為亞州冇好game囉得廢game 幻想神域咁廢都咁高人氣多得d小學雞仲努力買點玩緊
依家乜膠game一出都人氣爆登架啦 人氣高係你眼中係咪等於隻game就係好game?
大把game都曾經人氣都好高多到數唔晒照你咁講呢個世上冇廢game
最近隻數碼暴龍一出果陣都好高人氣喎之後趺番落去 咁佢都高人氣過啦係咪先? 難道這就是神作?

02186 發表於 13-11-1 12:44 PM
LOL 外國整架WO
槍GAME隻隻GAME都要技術架啦 你都廢話 同埋cso昆錢既
跑online lfo lol 都一樣又唔係rpg  ...

我更係唔只係話只係人氣高一時啦,我講更個D舊GAME
都係某段時間係好hit,而且,個段時期同個隻數碼暴龍比,起碼長好多先
跑同LFO係RPG啊.角色扮演,
我好記得我當年買佢地D碟個陣問過人咁.(個時細過,真係唔識野,請唔好怪我)
RPG既範圍真係好闊,唔只係依D的

「LOL 外國整架WO」
所以我先話佢係咪都係抄囉
因為樓上某人話我講個D神作係抄人
我咪同佢分析下囉

「槍GAME隻隻GAME都要技術架啦 你都廢話 同埋cso昆錢既」
佢串更我講個D冇技術MA-,-
CSO我都話唔係神作(我引用CSO係想講佢之前既人氣都高過FFO,而我引用CSGO係因為想講CSGO係神作),係CSGO啊=,=(抱歉,真的好易混淆,但係.佢地係唔同,連公司,國家都唔同)
CSO係玩屍昆之ma.好似我地依D咁,電腦太屎.冇錢買1.6既人泥講
係CSO玩一般hea 下hea下又一日

a10fc98 發表於 13-11-1 01:12 PM
我更係唔只係話只係人氣高一時啦,我講更個D舊GAME
都係某段時間係好hit,而且,個段時期同個隻數碼暴龍比, ...

跑ONLINE同LFO唔係MMORPG

02186 發表於 13-11-1 01:29 PM
跑ONLINE同LFO唔係MMORPG

如果論跑.就一定唔係啦
但LFO就……
我唔係好清楚……
佢頭v1-v2(即關卡s1-s18左右,定唔知19)都係如果你用邊個人物就會有邊個人物既故事
如果你用既唔係主角們,咁當人物對話時,
佢就會直接叫你個名

簽名被屏蔽

andy1987 發表於 13-11-1 02:56 PM
你究竟知唔知mmorpg係咩??

不太清楚,
所以上個回覆已說明:唔係好清楚LFO係咪

a10fc98 發表於 13-11-1 12:16 PM
笑左
你話我所講既抄歐美個D

你言論談吐以看到你機齡遊戲經歷幾多

http://www.youtube.com/results?s ... youtube.ac_RpABLy-8

http://www.youtube.com/results?s ... youtube.51EdEXdGuys

GW2 真係事鳩旦搵條WVW  PVP片 都精彩過你講既小學豬遊戲
就算唔講近年出既大作  WOW雖然現在人氣不再
但出左13年  技術  意識  反應  操作 遊戲系統依然還能秒殺不少新興亞洲網遊
今時今日亞洲網遊還行梗條舊路 重等級  裝備  所謂既華麗技能同畫面
(得個穀 好睇唔好食  又唔係令到非常果隻 高不成低不就)  
唔重視PVP系統  職業技能失平  求其抄少少人地系統當新野 但又做唔到人地水準   

"小朋友齊圍嘔"呢啲咁既小學豬遊戲當年初中時期以經冇人玩啦!  你仲有玩嫁?
玩過BF OR COD系列先講野OK  80後果代網吧激戰CS1.3 時你仲食梗奶 同我講1.6??
睇你講出黎有玩過果啲GAME同簽名就知道你有幾撚質素  夢之歷險

═║影雲║═ 發表於 13-11-1 05:22 PM

http://www.youtube.com/results?search_query=gw2+warrior+wvw&oq ...

你幾大我幾大
唔同年代既人
就算比你多拉B夢用時光機放埋一齊
都唔會岩傾架啦算啦

NOS我除左寫小說之外都冇再點玩過了
只係.你講到D GAME咁冇質素
咁你做咩又玩姐(啊唔係,應該問你入泥做咩)

CS1.3好耐之前架啦wor==
你咁老,同我傾都冇用啦

你唔好講亞洲,依加論全球
個D 新game有邊隻好得過以前姐
你話LFO小學雞,喂,起碼人地好得過依加2KF所謂既人氣top10先啦
(我係指佢岩岩開始個陣至到2008年個陣,一定好過多多聲)

以依加咁既局勢發展洛去
已經型成左一個結論:月舊既game月好,基本上。

你cs1.3我冇記錯好似同LF 差唔多,定唔知仲早過LF2 tim
你咁講,1.6點夠你講啊
80年代我都未出細,
我連奶都未食啊=,=
依加打機求HAPPY姐,你有你打機既目的,我有我打機既目的,我又冇話邊隻game垃圾
都唔知我講錯D咩

「你言論談吐以看到你機齡遊戲經歷幾多」
其實如果你有睇我之前係樓上講咩
你就發現我已多次重覆我話我不嬲又細,打機經驗更加比同年少
你要論舊GAME,我講到最舊泥泥去去咪又係得:LFO,CS1.6
我點夠你講呢?

「唔重視PVP系統  職業技能失平  求其抄少少人地系統當新野 但又做唔到人地水準   」
LFO都幾重視架wor(姐係你用外掛啊,特別人物bug裝啊個D)

═║影雲║═ 發表於 13-11-1 05:22 PM

http://www.youtube.com/results?s ... +warrior+wvw&oq ...

算了
其實
我只係講更
FFO

較同期既GAME小小

唔係話佢好好啊!

點解個個都會錯意架

如果係我令你地會錯意既我咪say sorry囉

點解個個都好似以為我話依隻GAME好好啊.

02186 發表於 13-11-1 11:11 AM
講得好 我好同意你既講法 依家D小學雞是咁架啦 俾D短炒GAME洗晒腦又貪新鮮 再出呢類短炒RPG GAME佢地咪一 ...

佢地接觸得其他大作遊戲少   冇玩過其他真係較有水準既遊戲  

亞洲網遊呢到抄啲果到抄啲   其實果啲系統人地其他大作遊戲出左N鳩幾年  

去到亞洲網遊時班小學豬就覺得新野   但因為亞洲網遊環境惡劣

就算有得比佢抄遊戲公司都做不出水準 + 玩家又素質低

現在念返起興幸歐美版GW2 沒出中文介面是正確的  唔係一定好多亞洲小學豬湧入

只有大陸空中網代理GW2 大陸玩家素質惡劣加簡體版 陸版小學豬一定大撕破壞

a10fc98 發表於 13-11-1 05:54 PM
你幾大我幾大
唔同年代既人

隻GAME 同事叫一齊試下  正常自己一丁友試3日以經係極限

同事陪玩斷斷續續玩左唔夠一個月 上星期叫做放棄

你話我講到性幻想咁冇質素又玩又入泥做咩?

而家幫梗隻GAME推人氣    唔開POST 唔回POST 隻野邊有人氣

呢啲咁既GAME係要咁樣先衝到人氣   其實你有玩都可以唔洗入黎  

幾乎你口中所講果啲GAME 我念好多人第一個反應都會係:[下  物鳩野GAME黎嫁  聽都未聽過]  

再唔係就:[隻GAME 睇見都唔開謂仲叫我陪你玩 ]

有如樓主說才40LV 隻GAME你體會到幾多野?? 你經歷過既遊戲又有幾多??

a10fc98 發表於 2013-10-31 22:57
我又未算冇野玩.我係hea住咁玩
如果你要搵,我係公測個日已經搵更公會
仲係其後一星期之內入埋tim
到依加 ...

有人要揾你?
有人要了解你?
講人知你打機同讀書一樣,也是荒廢學業仲表揚自己!?很有成就感嗎引人笑
你講完遍野直頭幻想到你係人型古董仲要係hea住乜都唔做果種

a10fc98 發表於 2013-11-1 17:54
你幾大我幾大
唔同年代既人
都唔會岩傾架啦算啦

NOS我除左寫小說之外 ...

打機打到hea住黎玩一睇就知你唔識打機,
仲要多拉A夢,廿年前叮噹呢d低能卡通片係得小學雞先岩睇你仲要多拉A夢
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 10:31 PM , Processed in 0.043748 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存