2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 幻想神域v2.3《夢幻の小窩》 對呢隻GAME及天空之塔感想
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 02186
go

[心得分享] 對呢隻GAME及天空之塔感想   [複製鏈接]

呢隻GAME出果陣又話可以輕鬆玩
點知D副本整到2小時回一次鬼咁快 12/24小時回一次+整高D副本經驗同提升趺寶就話係輕鬆玩姐  2小時回一次副本咁快擺明對用錢玩既人有利
好似傭兵咁24小時回1次 地獄副7日回一次咪好囉

02186 發表於 13-10-31 05:08 PM
如果技術評 0至10分 最高10分 我頂盡都係俾隻GAME1分 果1分剩係放風箏+跳打
呢隻GAME D技能又唔洗MP 出技 ...

你放心,NOS 其實有MP泥係冇意思
因為基本上係唔會有人用到超過一半(就算打副本都好少,更何況係PVP)

NOS仲要連放風箏+跳打都冇
係NOS,避王?咩泥架?要避架咩,點避架

CD回得耐又點姐,在PVP上,根本就係一下秒人
就算係差唔多LV,佢地用既技能都好少會重覆,因為係重覆之前,
已經對林左條友啦

FFO算係有技術架啦,唔會兩三下秒人,
玩錢既地步未去到NOS既階段
起碼都仲有避王存在

如果以技術比分,我會比2分。

02186 發表於 13-10-31 05:14 PM
呢隻GAME出果陣又話可以輕鬆玩
點知D副本整到2小時回一次鬼咁快 12/24小時回一次+整高D副本經驗同提升趺寶 ...

但你有冇念過,
你開咁多副本,有機會就係LAG機既原因,
同埋根據我過往玩GPG同睇過一D有關RPG小說既經驗(例如刀劍)
一般佢地都唔會成日去副本,雖然話係想攻略,但唔會成日都去架囉

如果你話玩一隻game就只係想打副本既話,我可以好(很)定D人玩得唔耐就會厭
不如你念下依隻GAME仲有冇其他因素可以吸引你啦,冇既你玩泥只打副本好冇意思

我個人認為其中吸引的是佢既環境,真係有種又卡通又真實既場景,佢同我以往玩既RPG比,
令好多,佢既日出日洛變得好自然,天空漸變得好好,而且好令(雖說有關依方面唔夠曙光好)
版圖我覺得佢好大。

It's really good
唔好只係enjoy著依D咁外表性既「副本」啦,
如果你只係想咁,你點解唔玩CSO個D呢?
如果話CSO多小學雞.咪玩cs1.6同GO囉

一隻RPG只係比到你副本既享受我覺得係唔足夠
而正正大多香港人都係咁,
所以我念佢先會唔比我地咁玩洛去

開左天空出黎...悶到唔悶!!又難打...

a10fc98 發表於 13-10-31 07:12 PM
但你有冇念過,
你開咁多副本,有機會就係LAG機既原因,
同埋根據我過往玩GPG同睇過一D有關RPG小說既經驗(例 ...

綜合你所說既野 我睇得出你打機打上腦 玩GAME你為左睇GAME入面D風景而玩? 咁你咪成個腦都係虛擬世界?
呢隻GAME對於我來說的確主要玩副本 PVP 都係D全+20既玩晒同埋個PVP太悶
cs又唔係rpg game我就係鐘意玩rpg刷副打寶賺game錢
賺game錢玩買賣係遊戲樂趣黎 就好似巨商咁 呢隻game成條街都外掛 咩都貶值中 全+20橙都只係值得800蚊hkd而已 貶值就直接令到呢隻game少左一個樂趣/玩法 大把人玩rpg online game係為左賺game錢 有d人仲買點換錢變錢 賺game錢不一定等於係為左賺hkd 賺game錢都係一種樂趣 低買高賣
92,95樓果兩個小學雞拎父母錢買點又點會明賺game錢既樂趣 同埋隻GAME貶值已經搞到無乜動力打副本
pvp又唔夠人打 d野又貶值 外掛又成個地圖都係 除左副本仲有咩玩? 好似你咁融入隻game睇風景?
玩幻想神域為左睇風景我真係強烈建議你去精神病院同埋驗下個腦

02186 發表於 13-10-31 09:41 PM
綜合你所說既野 我睇得出你打機打上腦 玩GAME你為左睇GAME入面D風景而玩? 咁你咪成個腦都係虛擬世界?
呢 ...

睇風景只係一個理由.
玩得RPG,唔係好似你所講既咁賺錢的話,好好的欣賞風景有錯?
同成個腦都係虛擬世界有咩關係姐,我係因為其他RPG 既依個因素唔夠FFO所以我先講依個因素出泥

「呢隻GAME對於我來說的確主要玩副本 PVP 都係D全+20既玩晒同埋個PVP太悶」
咁可能人地製作人既睇法唔係咁呢

「cs又唔係rpg game我就係鐘意玩rpg刷副打寶賺game錢」
咁你既興趣.目的,我唔阻止你.
但人人的目的都不同,唔可以咁樣就斷定隻GAME冇吸引人既地方

「92,95樓果兩個小學雞拎父母錢買點又點會明賺game錢既樂趣 」
基本上隻隻game都有依類人,所以我都係唔解釋

我覺得隻GAME仲可以打怪,同人吹水,只不過對於一個想賺錢的你泥講,
也許咁樣好無意義
的確,香港服依到處理外掛手法不當,好多外掛既人都安然無恙,依樣野我又不得不讚同你既又……

「玩幻想神域為左睇風景我真係強烈建議你去精神病院同埋驗下個腦」
同上,你賺錢只係你個人興趣,對於我泥講,其他RPG冇依隻咁好
故事泥講,已經叫做可以接受,至少冇某game咁9唔搭8。

a10fc98 發表於 13-10-31 09:59 PM
睇風景只係一個理由.
玩得RPG,唔係好似你所講既咁賺錢的話,好好的欣賞風景有錯?
同成個腦都係虛擬世界有 ...

依家仲有人會手動刷怪咩? 咩打怪吹水呢隻GAME根本就冇呢樣野 打怪冇好寶 就算冇外掛我覺得都無人會走去打
D怪經驗又唔多 D怪又散 加上1下秒怪咁樣
你講黎講去隻GAME吸引你既地方都係D劇情and風景 劇情完全唔覺好 悶到爆 劇情一次打王都冇 打既都係d垃圾王暗黑破壞神果d先叫劇情 呢隻game根本不值一提
你話其他rpg冇呢隻好 呢隻game研發得1年
副本 pvp 玩法 職業平衡 樣樣野都做得差 不如講下呢隻game有乜好 你講黎講去都係得睇風景同d膠劇情 咁就足以令你有動力長玩落去?
講番起呢隻game d招待卷真係膠 本來最初公測果幾日招待卷好易抽野 我同我d fd都抽中過 我果次仲要中橙再中綠 連中2個 橙傷/綠+閃面飾 自此以後未試過抽中我d fd都係咁未中過 公測頭幾日抽我抽左十次都冇我d fd都係用招待卷抽都冇入點好易中囉果陣 之後一直都未中過 佢d機率9成9係偷改過黎既 依家仲要招待卷變左綁定
我今日36000招待卷抽武時459點1次 用晒都係得1個綠時+命中同1個白色+傷 加上最近都有d貼講抽野難抽左

02186 發表於 13-10-31 10:08 PM
依家仲有人會手動刷怪咩? 咩打怪吹水呢隻GAME根本就冇呢樣野 打怪冇好寶 就算冇外掛我覺得都無人會走去打 ...

「依家仲有人會手動刷怪咩? 咩打怪吹水呢隻GAME根本就冇呢樣野 」
邊個話冇,我已經進行更,雖說我低LV。

「根本就冇呢樣野 打怪冇好寶 就算冇外掛我覺得都無人會走去打」
咁係因為你太注重利益姐,係,我地依班人打機唔求利益係好笨
但打機不就是為了娛樂?

連game都咁要賺錢,我覺得有外掛都不足為求

「D怪經驗又唔多 D怪又散 加上1下秒怪咁樣」
當你成日玩D版圖細到hihi,D怪固然集中既game個陣,(不只是NOS,有好多RPG都係,由其係GC個D)
你就發覺,FFO其實,好好的了

02186 發表於 13-10-31 10:08 PM
依家仲有人會手動刷怪咩? 咩打怪吹水呢隻GAME根本就冇呢樣野 打怪冇好寶 就算冇外掛我覺得都無人會走去打 ...

「你講黎講去隻GAME吸引你既地方都係D劇情and風景 劇情完全唔覺好 悶到爆 劇情一次打王都冇 打既都係d垃圾王暗黑破壞神果d先叫劇情 呢隻game根本不值一提」
唔……如果你要拎D劇情好既泥講(好似LFO依D經典)的話,我一定唔夠你講,
但你不如睇返近期既RPG,佢算唔錯架啦,邏輯上泥講冇乜遺反
暗黑破壞神個D,洛足本,你睇返製作成本就一目了然吧

我唔係話佢好好
只係對比其他近期既RPG泥講,唔差得去邊咁解

「副本 pvp 玩法 職業平衡 樣樣野都做得差 不如講下呢隻game有乜好 你講黎講去都係得睇風景同d膠劇情 咁就足以令你有動力長玩落去?」
唔…大慨是友情吧,
都係咁啦,你太注重利益,有好多野都睇唔到,你試下用一個真係想打機既心態去望
試下啦,信我

a10fc98 發表於 13-10-31 10:15 PM
「依家仲有人會手動刷怪咩? 咩打怪吹水呢隻GAME根本就冇呢樣野 」
邊個話冇,我已經進行更,雖說我低LV。

唔怪得你玩呢隻game可以睇風景睇劇情唔悶啦你仲咁低lv仲未玩厭姐原來 一睇就知你玩得少rpg online game啦咁
仲係度講呢隻game好過好多game 大把game好過呢隻垃圾game tim啦 你一定係俾d短炒game洗左腦
呢隻game打怪咁悶你都頂得順你真係冇乜玩online 九尾你玩過未? 九尾都係傳奇game 打怪打副都拉成群殺唔似幻想神域1下秒1隻加上d怪散咁鬼無聊 tab+1tab+2tab+3機械式咁樣刷怪你每日刷怪刷幾耐? 你真係完全唔悶?
眼見通街都係外掛怪你都有動力刷怪我真係懷疑緊你係咪手動 刷怪根本完全冇意義 浪費時間
根本唔係利益既問題 係呢隻game連升lv都冇用 唔講錢既話講升lv 就連升lv既動力都冇ok?
加上升到60級已經足夠 再升只係害左自己 越高lv自身能力越低% 例 防禦力當15000防去到75% 每升級之後要15500(例子黎炸實數我唔知)
暗黑破壞壞的確係落重本整所以咪話玩劇情都唔會玩幻想神域d垃圾劇情啦 大把game劇情好玩 玩online game邊係為左玩劇情咁白痴 玩劇情既話單機game多的是

02186 發表於 13-10-31 10:27 PM
唔怪得你玩呢隻game可以睇風景睇劇情唔悶啦你仲咁低lv仲未玩厭姐原來 一睇就知你玩得少rpg online game啦 ...

我想講,要論劇情.有咩GAME係可以同LFO鬥姐.
只不過LFO依D神作,係依加都唔會有咩有心人整的了

RPG GAME差過FFO的多的是
GC期下大多都唔會好得去邊,就算好,都好快冇人玩(同樣都係昆錢活動多,D人會悶之類)
要數的話都超過十隻(計埋佢計左個D)

「呢隻game打怪咁悶你都頂得順你真係冇乜玩online 九尾你玩過未? 九尾都係傳奇game 打怪打副都拉成群殺唔似幻想神域1下秒1隻加上d怪散咁鬼無聊 tab+1tab+2tab+3機械式咁樣刷怪你每日刷怪刷幾耐? 你真係完全唔悶?」
都話左唔好同D神作比
FFO我都話唔係好好,只係話未去到你地所講咁咁差

「眼見通街都係外掛怪你都有動力刷怪我真係懷疑緊你係咪手動 刷怪根本完全冇意義 浪費時間
根本唔係利益既問題 係呢隻game連升lv都冇用 唔講錢既話講升lv 就連升lv既動力都冇ok?」
依樣野我都認同,所以我由佢公測開始至依加,都係得個40LV

a10fc98 發表於 13-10-31 10:32 PM
我想講,要論劇情.有咩GAME係可以同LFO鬥姐.
只不過LFO依D神作,係依加都唔會有咩有心人整的了

九尾叫神作? LFO叫神作?笑...
同你講多都晒氣 你得果40lv 都唔知你玩d乜黎 正常人1日都50級啦
你日日望住幻想神域既風景玩手指呀?

02186 發表於 13-10-31 10:35 PM
九尾叫神作? 笑...
同你講多都晒氣 你得果40lv

對於近期泥講算係啦
雖然要同CSGO,LFO依D比差天共地
論劇情,有咩GAME比LFO好

近期出既game.你要論好玩程度,分分鐘,連跑online都不如。

a10fc98 發表於 13-10-31 10:37 PM
對於近期泥講算係啦
雖然要同CSGO,LFO依D比差天共地
論劇情,有咩GAME比LFO好

40級小學雞收皮OK? 又跑ONLINE又CSO又LFO 你真係經典小學雞 同你講左咁耐簡直對牛彈琴
玩得果40級仲好意思討論隻GAME係我眼中你根本就等於玩都未玩過

02186 發表於 13-10-31 10:42 PM
40級小學雞收皮OK? 又跑ONLINE又CSO又LFO 你真係經典小學雞 同你講左咁耐簡直對牛彈琴 ...

我只係引用依D 例子泥講要同神作比較,現時既online game冇可能姐

不過又係既,對於一個只係識講「利益」既大人泥講,我地依班只係想享受GAME既人的確係小學雞.好幼稚,
有時,小朋友既樂趣,大人永遠是不會明白的,請你好好記住了

a10fc98 發表於 13-10-31 10:44 PM
我只係引用依D 例子泥講要同神作比較,現時既online game冇可能姐

不過又係既,對於一個只係識講「利益」 ...

打PVP完全無" 利益 "呢兩隻字我對上玩既傭兵online日日打PVP囉
war3我玩左斷斷續續玩左十年都有 何來"利益"呢兩隻字
aoc我都斷斷續續玩左3-4年 何來"利益"?
玩rpg online game 絕對唔可以無"利益"呢兩隻字
俾你殺100隻怪 1000隻怪 10000隻怪都冇任何利益既話何來動力去打? 加上呢隻game d怪散
根本冇拉一堆怪殺怪果種feel 一味機械式咁tab+1tab+2tab+3
正如呢隻game d 28級 38級 43級副本 我相信依家都冇乜人會6x級走去刷番呢d低lv副
加上我已經講過呢隻game d60級可以停手唔洗再升上去 EXP冇用 打怪冇乜錢 刷怪既意義何在?

02186 發表於 13-10-31 10:48 PM
打PVP完全無" 利益 "呢兩隻字我對上玩既傭兵online日日打PVP囉
war3我玩左斷斷續續玩左十年都有 何來"利 ...

咁又係既
但要論差,大把GAME比佢差.
以前閒閒地一隻垃圾GAME都好過依加所謂既「人氣game」
依加科技仲要咁先進……
唔只香港係咁,就連全球都係咁

a10fc98 發表於 13-10-31 10:52 PM
咁又係既
但要論差,大把GAME比佢差.
以前閒閒地一隻垃圾GAME都好過依加所謂既「人氣game」

你公測玩到依家都仲係得果40級其實我真係唔知你玩緊乜9
呢隻所謂既人氣GAME我睇不出兩個月都變死城依家都死死地
你得果40級你根本就已經冇玩啦你仲講咁多廢話做乜 你自己都知玩到無野好玩
自己唔玩仲係度死撐隻GAME話隻GAME點好點好 你都膠膠地..

02186 發表於 13-10-31 10:48 PM
war3我玩左斷斷續續玩左十年都有 何來"利 ...

算了,
你都係返個D 舊GAME好
依加D新GAME就係咁.
你要批評都冇計,時下整game風氣就係咁。

02186 發表於 13-10-31 10:55 PM
你公測玩到依家都仲係得果40級其實我真係唔知你玩緊乜9
呢隻所謂既人氣GAME我睇不出兩個月都變死城依家都 ...

我又未算冇野玩.我係hea住咁玩
如果你要搵,我係公測個日已經搵更公會
仲係其後一星期之內入埋tim
到依加都未退,
只不過我真係好hea
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 01:56 PM , Processed in 0.040161 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存