2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 幻想神域v2.3《夢幻の小窩》 對呢隻GAME及天空之塔感想
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 02186
go

[心得分享] 對呢隻GAME及天空之塔感想   [複製鏈接]

terryman7821 發表於 13-10-25 11:50 PM
睇哂咁多層既人發言,我覺得樓主係咪太勇
成10萬攻先得個6X%防
+9裝一下死點樣點樣

所以我就話個天空之塔要取勝不在於人數 神坦加神補就夠其他只不過係輸出加快速度
唔知係咪我果組d人唔勁定係點啦打1隻王都起碼10分鐘
10分鐘之內失手一次=死 係度走黎走去避技根本唔係玩緊技術 訓練緊耐性就真
d寶又唔吸引又咁鬼悶 好心就參考下以前一隻韓國game叫做a3座15層圓形既塔周圍出怪+PVP殺人
殺怪拎鎖匙或者人地拎到鎖匙之後殺左佢就可以搶左條鎖匙過一段時間無鎖匙既人就88
呢D玩法先叫做玩 叫做娛樂 天空之塔D王機械式出技俾隻王玩緊就真
整到隻王秒人咁樣 又整到鬼咁厚血 好心一係就整到冇咁高攻+厚血 一係就整到高攻+低血 一兩分鐘KO就合理好多
十幾分鐘真係耐左D 悶都悶死人
仲有我地傭兵天下同SER 你同你FD個AC仲變左我既小號
我用左7000金(約4千蚊HK)收左你同你FD兩個帳號
2隻都衝到800戰當分身玩用左好多金整
我自己就投資左三萬幾四萬金衝個AC到1070戰全SER第1
收AC+自己整左個500 700戰共有9隻500戰以上既AC 果陣打國戰1控2/1控3好爽 控D AC偷爆
後來出左台服神聖D人都轉台服我又係1蚊唔洗用做左全SER第1 埸埸國戰殺數多過死數起碼5倍
最後台服執埋我先玩幻想神域
傭兵天下呢隻GAME都係近果幾年既GAME出左1年就執 係唔洗用錢玩又可以玩得勁既RPG ONLINE好例子
大把人1蚊唔洗用就玩到好勁 果陣有幾個900戰都無用$ 好多500-700戰都係唔用$玩
呢D ONLINE GAME少有唔=RPG ONLINE GAME一定係玩屈錢燒錢
雖然傭兵都的確可以話係玩屈錢 你用咁多錢玩整到自己700幾戰國戰次次你都殺好多1個頂幾個
不過傭兵同幻想唔同既地方就係平民裝同燒錢玩既神裝既差距
傭兵300-500戰通街都係 打國戰總會幫得到手 就算殺唔到人一樣可以輔助暈人OR拉人
傭兵既副本起碼講技術過幻想神域打副大多數有人出聲交流下心得
而幻想既+9裝有咩用? 隻GAME唔可以連續暈 唔可以連續定身
就算你話用琴職企後排輔助又點? 有個神琴係度補一秒都補幾萬啦 疊個小情歌又唔洗兩秒
企係後面輔助咪一樣食個冰流彈88 SO呢隻GAME如果出d大型pk肯定都係冇人玩或者得番d+20既玩
垃圾裝真係可以行埋一邊 完全係多餘
依家D副本又咁唔爽 越出越難打
你咁有錢當然唔明+9裝同+20裝差幾遠啦你自己全+20
話晒你傭兵好似都入左成27000點? 兩萬幾蚊
更何況你都識講你+20裝都死 +9裝點唔死? 就算唔死又點? 聽講打十層都2個幾鐘 呢2個幾鐘你唔悶我真係佩服左你
所謂天空之塔既團隊配合 一隻坦兩隻補? 兩隻坦兩隻補?

樓主啊樓主,咁既然玩呢個遊戲對你黎講係一件咁痛苦,遊戲入面又咁多唔公平既情況發生,咁你點解仲要半上線呢?
直接DEL GAME算啦。
你同我口舌之鬥,嗌贏到我都冇用架= =最重要係,點解你唔將你覺得咁唔公平既一面通過其他方法訴求去官方個邊呢?
遊戲初初推出就係咁架啦,招待卷呢D野,噱頭黎架嘛,我亦都冇係上面講過任何有關招待卷既問題,而呢個的確係我睇漏眼,我唔介意樓主話我眼X文X。
你只要去巴哈睇下,都可以睇到招待券綁定左之後個班台佬既反應。
人同人之間梗係要有差距啦,冇差距既你仲當現今社會係社會主義社會咩?遊戲世界入面都係一樣姐。
總唔係個個都有呢件時裝嘛?

PVP呢個問題,好吧,因為我只係一直留係某個上班一族既家族入面,得閒吹下水落下副本,PVP唔係話完全冇,不過入面都有人同我一樣唔意PVP。呢個方面係雞同鴨講,大家立場唔同,"唔玩PVP=單機"方面上大家都有唔同既睇法。

金裝問題,既然你覺得金裝冇係原先原有%數加番20%,咁點解你又唔去意見區個到反映下?(初始值最少為120%攻擊加乘)
自始自終一直都係到埋怨,想問下有乜用先,官方人員都唔會入黎認認真真睇下呢篇帖同咁多篇回文嘛?
完全都冇嘗試過爭取,點解咁早放棄?

衷心希望樓主早日賣哂D野佢,就少一日面對呢個咁唔公平既遊戲,少一日受到精神般既虐待摧殘,早一日脫離苦海。

小添~~~ 發表於 13-10-26 01:12 AM
樓主啊樓主,咁既然玩呢個遊戲對你黎講係一件咁痛苦,遊戲入面又咁多唔公平既情況發生,咁你點解仲要半上線 ...

咩痛苦? 我一早半放棄玩呢隻game 唔覺得痛苦 只係就黎delgame係度討論下隻game既不足之處
我d野賣晒咪退game囉 加上依家無game好玩 lol玩得多都悶我一日打幾埸架炸
你叫佢捉掛狗捉左幾個月咪一樣是咁 加上隻game設計得太失敗 步九尾後塵 即係之前未改名既劍狐傳奇online
隻game已經無乜進步空間 有玩過九尾就明白 呢隻game完全可以話同九尾一樣 無得再發展落去
仲有你話乜人同人之間有差距 大家同LV 實力差距=1個打3個 你覺得合理? 75%防95%閃果D簡直刀槍不入
唔好拎現實黎作比較 鬼唔知李嘉誠既身家同你相差十萬八千里咩 依家講緊既係遊戲平衡

02186 發表於 13-10-26 12:38 AM
所以我就話個天空之塔要取勝不在於人數 神坦加神補就夠其他只不過係輸出加快速度
唔知係咪我果組d人唔勁 ...

原來你係我第3,4手AC接收既人,我入左幾點我唔記得
呢D野我唔計,同埋個隻GAME我好似玩左7萬幾2個月
我公司個小姐同我講返既
我收金多過入點,我唔鍾意入點,覺得好煩
副本須要既技術我覺得呢個GAME比較注重
唔好話我隻+20人仔
我隻火炮,拳刃,補師50LV一樣可以單刷地獄水火
防都係+9 一件+10咁樣,武器除左我之前隻正身留左個火炮+20,拳刃同補都係+9武
同傭兵比我覺得冇咁食裝
技術發揮我覺得呢個GAME比較重要
當然我個會上到10層,係因為都幾多+20人
但係你要睇返人地台板D人
平民裝一樣上到
同埋有+20唔等於一定唔卡第5層
以我所知有個會好多港戰一樣卡第5關
玩2個鍾你覺得悶
我玩TERA 打同一隻王打左幾十次打唔嬴
打左2日覺得挑戰性好大
係每個人心態唔同,我唔知你抱咩心態打機
我覺得你要搵組織性強既團黎跟,我諗你會去到高D層數
至於打法我有POST 係官方論壇比其他玩家參考

terryman7821 發表於 13-10-26 01:46 AM
原來你係我第3,4手AC接收既人,我入左幾點我唔記得
呢D野我唔計,同埋個隻GAME我好似玩左7萬幾2個月
我公司 ...

副本須要既技術我覺得呢個GAME比較注重
唔好話我隻+20人仔
我隻火炮,拳刃,補師50LV一樣可以單刷地獄水火
防都係+9 一件+10咁樣,武器除左我之前隻正身留左個火炮+20,拳刃同補都係+9武
同傭兵比我覺得冇咁食裝
技術發揮我覺得呢個GAME比較重要
↑↑↑
完全唔同意你既講法
50LV +9裝單刷到阿古水地根本正常人都做到
因為50LV穿+9裝D防已經可以去到75% 越高LV就要越高防先谷到呢個數字
同埋阿古水地D王咁垃圾你仲要+20武 玩吸血單刷根本無難度囉 呢D根本無技術可言
仲有你唔好拎TERA呢D GAME黎比較 幻想神域根本無技術呢樣野
你玩TERA死左十次但係都仲抱住有機會打嬴既心態去打緊係覺得好有挑戰啦因為輸係輸你技術問題
天空之塔殺1隻王要成10分鐘 真係太悶 太無聊 對住隻王重重複複既機械式出技仲要同佢磨10分鐘
而且D寶物唔吸引想當年我玩A3呢隻GAME玩果座15層塔 果個AC玩得7日唔勁 唔記得左幾LV
座塔入面8成人都勁過我 不過我死好彩行行企企殺怪搶鎖匙or執雞搶人頭搶鎖匙最後上埋15層
個15層塔係每層有大量怪 殺怪有好高機率出鎖匙 2隻怪之中多數都有1隻出 可以殺玩家
活到最後15層就有寶箱開 輸左都有少少獎 即是上到15層既人不止1人
上到15層開個箱 少量石頭+強化過既值錢金武+大量$$ 呢d獎品先叫做獎品
相比天空之塔? 每次出新野離唔開招待卷+垃圾綠時裝(今次天空之塔果d仲要唔俾賣商店) 同平常打副有咩分別?

真係估你唔到玩傭兵用左7萬幾蚊咁多 更加估唔到呢隻GAME PVP咁差都岩你D用咁多錢既人玩
不過睇死你都好快轉GAME 你傭兵都玩得唔耐何況呢隻GAME?
仲有我好好奇你傭兵7萬蚊搞咩 得果2個7洞符文 我玩到最後自己AC 4個8洞其他全7
1個8洞符文好似4千蚊hkd姐 照計你7萬蚊全身齊8洞都得
講番裝備差距先 遲d出d大型戰如公會戰 領地戰呢d咁既野
平民+9裝到時入去玩既結果都只會係比人屠 d75%防95%閃果d 1個頂10個都有可能 因為正常玩+9裝都唔多打pvp都唔會谷得高命中 10個+9既人之中可能得一兩個係命中夠高 即使是這樣 人地75%防 +埋降傷秘石 時裝等等
我10萬攻試過同人比武打條友75%防佢慢慢補血補小情歌我根本都打佢唔郁 如果條友係95%閃既話真係企定定就咁補小情歌都夠因為我命中不高 想說的是d防計法太膠 可以做到不死身
你話呢隻game同傭兵比冇咁食裝 你自己全身+20緊係咁講 你試下用你分身+9裝玩pvp +9裝玩天空之塔 打60異界副本 比隻怪咬兩野都訓低
依家+20既神人可以做到打個60異界副本由門口拖怪拖到去尾王再行番去門口都唔洗死
傭兵300-500戰都有單刷/雙刷英雄副既能力(英雄副等同於呢隻game既地獄副)
我想說的是單刷副既動力 幻想神域單刷根本=完全係浪費時間 無論在寶物上 金錢上都無更大既得益
而傭兵既單刷or雙刷or三刷 1埸副本之中100%出3粒天啟石(等同於呢隻game既高強卷)
so d人開多隻分身掛機吸 單刷成功=自己可以賺到15粒天啟石
加上傭兵d副本無幻想神域咁膠 避d技能完全係輕輕鬆鬆 d小怪隻隻都一樣咁垃圾 傭兵既副本d小怪好勁 但係唔一定要殺晒 可以小心d行 有d不必要殺 打王要既技術都高於幻想神域 唔似得幻想神域1坦1補隻補死咁補血就咁打 傭兵每個人都可以幫手坦下 頂番一兩下or擋下王技 因為補師mp有限 唔係就咁冇腦補血 試過打隻王都傾左成粒鐘最後都嬴到 因為果陣初初戰力不太足夠 有坦有補但隻補用晒mp都未殺到=滅團 so傾下對策用盡埋其他隊友血量最後一樣殺到

樓主 我相信你一定係第一日玩online game 有邊一隻online game冇hkd

asd123456754 發表於 13-10-26 06:32 PM
樓主 我相信你一定係第一日玩online game 有邊一隻online game冇hkd

我相信你冇睇我打字係度9回

忍影世界

同樓主同公會路過~

如果隻王連你秒唔到, 做咩要搞40人副

副本就係靠合作,  坦有坦工作,  打手有打手工作

你自己技術不足,  避唔到王就話隻game唔好??

唔好在話100層好難打, 依加10層都打唔嬴點打100層呢d野

你睇d 天空d塔王幾lv, 你自己level同隻王差幾多level先??

singronron 發表於 13-10-23 11:10 PM
唔用錢都有咁多野,可唔可以教下我?

你唔知樓主另一個稱號咩,  外掛星月

遊戲會造到咁 玩家係要負一半責任 因為 遊戲就係為左迎合你地既口味造出黎
因為你地一定會玩 一定會比錢 遊戲公司搵完一筆之後就不鳥你 就係因為玩家係咁
遊戲衰完一隻遊戲 下一隻遊戲一樣會有d話唔玩唔比錢既繼續玩繼續比錢
冇錯 就係你班傻仔 哈哈

其實樓主玩唔玩到去天空塔第5層的~真的不用合作嗎

鍾意點做就點做 發表於 13-10-27 03:20 AM
如果隻王連你秒唔到, 做咩要搞40人副

副本就係靠合作,  坦有坦工作,  打手有打手工作

我真想問下副本邊忽講合作? 玩呢隻game至今打5人副or地獄副都係唔洗用腦12341234咁出技
你所謂既合作就係打手既就禁1234 坦既坦補既補?
你確定打天空之塔要用技術? 裝備佔9成 1成技術?
天空之塔最唔合理既地方係d王太硬 玩法又無新意 只係求求其其塞十隻王落去+40個玩家打既一個副本
掉既寶又唔吸引遲早冇人想打

tino1990 發表於 13-10-27 09:33 AM
其實樓主玩唔玩到去天空塔第5層的~真的不用合作嗎

第5層咁易 我零死都上到第8層啦(掛機)
合作?我睇唔出邊度要合作 定係你想講搵幾條友去打小怪其他打王=合作

又想唔用錢又想勁 又講以前玩咩GAME第一第一無用過錢 仲要話用錢低能 無人用錢你玩都無得玩啦嘈嘈嘈有時間刷刷刷不如去搵工做啦
已有 1 人評分Good 收起 理由
紅茶世代 + 6 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 6   查看全部評分

4萬7血唔夠?
10層王都頂到啦
你話要著攻裝 又要唔識收放自如   over tank 幫你唔到
你上身著咩  上咩石  下身著咩 上咩石
武器用咩 用咩奧義  隊友唔識組織破壞 先手必勝?
飾物著咩?焚星 里奧 利維坦 pvp紫飾?
咁就死得啦  1套上身巨神- 15%頭傷 +5%降傷 total 20%
你唔識飲飲料 食食物  +9防裝60幾%防???黑玉奶茶橙色20%減爆傷  痛都係隻王爆擊先痛既姐 d王接近下下爆擊
40%  你仲有其他減傷石呢  仲有天佑傭兵套裝 2%減傷  每件3% total 11%
51% +埋減傷石 著埋屬性衫-20% 佢仲秒到你
你可以刪ac 唔洗玩  
幻想神域係比d有腦既人玩

糸囍帖街糸 發表於 13-10-27 02:39 PM
4萬7血唔夠?
10層王都頂到啦
你話要著攻裝 又要唔識收放自如   over tank 幫你唔到

巨神裝好貴.....

波子汽水 發表於 13-10-27 02:09 PM
又想唔用錢又想勁 又講以前玩咩GAME第一第一無用過錢 仲要話用錢低能 無人用錢你玩都無得玩啦嘈嘈嘈有時間 ...

唔用錢玩呢隻GAME既人日日都係刷副本架啦 唔刷副咁刷乜?用錢玩+20咪可以打下PVP屠下人囉 基本上唔用錢玩隻GAME除左刷副已經無野玩 唔玩副玩乜?玩手指? 鬼唔知有人俾錢玩隻GAME先經營到落去咩? 冇晒我地呢D+9裝玩家隻GAME一樣冇人玩=冇人比錢玩一樣係執 so你講既野=廢話

糸囍帖街糸 發表於 13-10-27 02:39 PM
4萬7血唔夠?
10層王都頂到啦

多謝你既建議 我相信隻game做到你講既野十個只有一個 so 你咁講9成人刪得ac
最後果句改左佢好d 係用錢 唔係用腦ok?

回覆 02186 的帖子

你打副本賺番來既錢拎黎擺架?
頭幾日開60副 d材料幾錢?
你淨係刷死果幾個任務?
開頭白石果d唔刷?
青鐵礦唔合成上去?
材料唔賣?未打過寶?
未打過圖紙?
你打副本無錢出架?
單人都1金1場喎 唔計材料同寶
唔識刷怪 刷秘石?
唔識用拍賣場系統?
賣下源神結晶  單屬頂秘石
定係你諗住一日玩幾十分鐘  又想唔比錢 全身+20 秒曬d人?
又要威又要戴頭盔?

遊戲係比有腦既人玩
你係到守株待兔無用
勤力d 去刷下副本  仲好
咁得閒上黎怨咩怨物
都刷左唔知幾多金番來

如果隻game真係好似你咁講 賺唔到錢  一定要比hkd
我諗無人會玩
你自己都識講你自己一蚊都冇玩過 都有+20武
有能力沖到+20武 無能力做到以上既野?
係咪你自己失敗?
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-20 08:28 AM , Processed in 0.038160 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存