2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 幻想神域v2.3《夢幻の小窩》 對呢隻GAME及天空之塔感想
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 02186
go

[心得分享] 對呢隻GAME及天空之塔感想   [複製鏈接]

成日係度講咩垃圾game唔洗要技術,
人地全身50裝+9單刷異界60,
全身+20都未必做到,靠既係咩????????????

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

真係睇心態玩嫁WO樓主
無時間玩 出錢玩 無問題啊
而樓主你玩法 係吾用錢 而用時間努力沖裝

路gay 發表於 13-10-24 10:43 AM

台仔隻杖斧@@

mr.pong 發表於 13-10-24 11:28 AM
台仔隻杖斧@@

無錯!! 我睇到拍爛手掌

堂堂一個血盟騎士團公會會長居然講埋晒D咁既野...話咩「隻game冇咩再值得玩落去我呢家半放棄等轉game」
SOR....睇黎我入錯左公會~~

路gay 發表於 13-10-24 10:43 AM

咁就叫技術??

mr.pong 發表於 13-10-24 11:27 AM
真係睇心態玩嫁WO樓主
無時間玩 出錢玩 無問題啊
而樓主你玩法 係吾用錢 而用時間努力沖裝

努力真係有用? 我整完50裝佢就出60裝我整完60武佢就整到武器140%
只係俾隻GAME玩緊晒自己時間

路gay 發表於 13-10-24 10:39 AM
未感受到隻game真正好玩之處既人係度講隻game點垃圾點垃圾
我公會好多人都+20,但係聽佢地講,打落真係要聽指 ...

D配方咁貴依家衝咪唔抵囉
咩要聽指揮打你都白痴我肯定你打機打上腦 玩LOL,信長,DOTA就話聽指揮姐
個天空之塔D王全部機械式出技乜野聽指揮打 一隻冇技術GAME比你地講到要技術 一隻唔洗用腦既GAME俾你地講到要用腦聽指揮咁 想唔話你地低能都唔得

恐怖v 發表於 13-10-24 02:51 AM
有怎樣的付出 有怎樣的回報
如果比d唔入錢既人同d加20妝既人一樣,
咁請問港戰玩家掉錢黎做乜鬼?

玩ONLINE GAME有錢既人就勁呢個道理係人都明啦
重點係冇錢玩同用錢玩差距太大你仲未明
+9裝根本玩唔落去 佢依家出埋D野都係出俾你班+20裝既打 +9果D咪訓晒係地囉

蘇黑兒~* 發表於 13-10-24 09:18 AM
以下發言 冇咩特別意思 純粹個人感想

真心覺得你好中意尼隻你所謂既垃圾game

的確我玩得耐過好多人
我長時間係副本入面掛機 玩住LOL我都唔會關GAME
一日開住起碼8粒鐘以上掛機緊係玩得耐過好多人啦咁計既話
我依家玩呢隻GAME每日重複做既野=清單人副 掛機 清單人副 掛機

fanhenhk01 發表於 13-10-24 03:11 AM
又要長篇大論 又要威 又要吾捨得買點 就算你轉新game 咪又係吾捨得 咪又係輸比班港戰 接受現實 咪做隱青 去 ...

總有GAME係唔洗用錢可以玩到好勁傭兵天下ONLINE就係其中之1只不過玩左1年多執左
我玩到成身裝起碼過萬蚊HK先做到既野做左全SER第1但係我1蚊都冇用過打國戰次次屠人殺最多
我玩GAME唔係唔捨得買點 但係隻GAME冇值得我去買點既地方
為左個垃圾天空之塔同個爛鬼競技埸而晒錢買點都KAI 依家D全身60裝+20 AC 1千幾蚊就買到
就係因為呢隻GAME太廢D人唔想玩急住放AC 加上又多外掛
好玩既GAME咪買點囉 以前用過真錢既GAME有巨商 a3online

蘇黑兒~* 發表於 13-10-24 09:39 AM
關於尼次天空之塔我都有小小感想

就是用錢同唔用錢既分別就是

你錯啦 唔用錢=必死
用錢你話遲死? 遲死即係可以話係唔洗死
你唔識飛遠d補血再番去打咩? 你所謂既遲死不如話你自己唔小心失手狂食技死左

都唔明點解你地要死撐個垃圾天空之塔 遲早變左掛機之塔
每1層王都要打成10分鐘 d王仲要越黎越硬真想知遲d 100層要打幾耐
8點10分開波打到聽晚8點10分都唔知攻唔攻略得到呢100層
咁鐘意玩座爛鬼塔到時唔好訓唔好番工番學攻略100層囉

timmyy 發表於 13-10-24 03:30 PM
堂堂一個血盟騎士團公會會長居然講埋晒D咁既野...話咩「隻game冇咩再值得玩落去我呢家半放棄等轉game」
SOR ...

你係邊個?
呢隻廢game越黎越少人玩我玩多排賣埋d金轉game閃人
人地全60裝+20都係賣得1千幾蚊炸 我呢d廢ac再唔賣十蚊都冇

我自己就未打過
不過睇哂你地D回覆
其實最主要既問題都唔係在於錢同裝
係人
多人掛機
官方真係要set D 系統令到其他player有機會排斥到佢地
咁咪仲好

但係招待卷要綁定真係好ON9-.-搞到而家d招待卷唔知有咩用

玩遊戲姐,其實只要保持一種好既心態就得,并唔係話樣樣都要講點搵到金最好。
識朋友,玩pvp,打副本,仲有唔洗用點就可以抽商城野。我玩得online既數量真係小之又少,不過呢個的確係我第一個感覺上係唔洗洗錢都可以玩落去既遊戲。
人地肯洗錢落去隻game喎,你唔比人地勁仲得了既?
人地勁又點姐,pvp咪唔搵佢挑囉,實有人弱過你架。天空之塔如是,人地唔打咪唔打lo,亦都冇必要用哂20次復活機會去同boss挑機。
(m另計。)

想搵錢既話都好簡單姐,根本唔需要係遊戲到搵金,出去努力打下工一樣都可以搵到錢。
遊戲最初既目的係為左放鬆,平時係學業、工作上已經受夠壓力既我地,玩遊戲只係一個放鬆、尋找快樂既過程,唔需要諗咁多野。

係咪成為第一,又有乜所謂呢?強中自有強中手,遊戲界總有無數既高手,傭兵天下你未遇到,可能係呢隻game就遇到。
沒有最強,更有更強,我相信樓主都認同呢句話的。
有230几張高卷咪好lo= =我只係得230几低卷咋......可能都冇230......

至於天空之塔呢個問題,遊戲開發商都講明左--宜家先係第一次開放,BOSS太勁,又或者出bug又有乜出奇呢?
當+9同+20裝既玩家係天空之塔比BOSS直接一下做低,實要下調boss能力啦。咁勁、咁肯洗錢沖裝既玩家都頂唔到低層boss既一下攻擊,邊到仲會有人玩姐!比我係+20裝玩家都即刻放棄啦= = (事實上我先係+9)
低層boss都咁猛,更加唔洗講高層既boss啦。

時間方面,都有人反映過呢個問題。
每次8點~10點,上班一族仲洗玩既?
(我估)遊戲開發商或姐會推出几個特定既時間出黎,比大家係唔同既時間都可以進行一百層既攻略。
每次開放兩個鐘頭既原因係咩姐,咪就係唔想玩家一直磨係天空之塔打boss囉。
佢之所以有保留進度,就係知道玩家兩個鐘頭之內唔解決得几多層,比你第一次開放天空之塔就推足100層,我都覺得冇乜挑戰性。
(雖然事實上暫時開放10層,不過聽過好似已經有攻略組推上左去第10層了。)

總之,我覺得玩遊戲就唔應該攀比咁多。
人地肯洗錢,你就只能夠用時間去補足;人地肯洗錢,又肯用時間,咁自然玩家同玩家之間有差距啦.....
人比人,氣死人,相信樓主明白呢點,我亦都唔多講了。
一切順其自然就算啦,番工番學都受夠氣,點解仲要係遊戲入面因為差距而自己嬲自己呢?根本完全唔值得!!
傷身又傷心。

以上。
已有 2 人評分Good 收起 理由
小星塵 + 1 樓主根本就是一個傷不起的人(攤手.
【落葉】 + 1 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 2   查看全部評分

小添~~~ 發表於 13-10-24 10:52 PM
玩遊戲姐,其實只要保持一種好既心態就得,并唔係話樣樣都要講點搵到金最好。
識朋友,玩pvp,打副本, ...

睇黎你完全冇睇字就亂咁回
我幾時話過我玩呢隻GAME為賺金為做第一?最初玩果陣我仲諗住買點TIM 不過見到咁多外掛狗係度都估到隻GAME好快變死城加上隻GAME無特色無野好玩唔想晒錢落呢隻GAME
同埋用錢=勁呢個道理係人都知 我只係話用錢同唔用錢差距太大 用錢可以單地獄副 單5人60異界 PVP 1個打3個+9裝既人 用錢同唔用錢既差距咁大仲係人玩?加上依家D野越出越膠 天空之塔就係好例子秒殺+9裝果D人
每隻GAME都係用錢勁架啦我明白 重點就係唔用錢玩根本係呢隻GAME玩唔落去
仲有你話天空之塔暫時出到10層就係考慮到玩家幾個鐘攻略唔晒100層 唔好膠啦你
擺明就係隻GAME未完成100層所以先出得10層啦 商城更新就咁Q快
出新野就鬼咁耐 你睇下個垃圾競技埸設計成點就知啦 完全冇D新意地型又細 史上整得最差既競技埸就係依隻GAME 佢每次出新野都起碼兩三個禮拜 仲要整得咁垃圾完全唔吸引人玩
你說佢暫時唔出100層真是太天真 我100%肯定佢係未整好 之前以為佢好快出競技埸咪一樣係拖
佢急住整出黎先整埋呢D無質素既競技埸 依家天空之塔又係咁 係度出個十層昆住玩家先
D頭目王又係 無啦啦出頭目呢樣野 無聊+白痴+晒時間 機率之中既機率抽野 萬分之一機率?
我之前日日雙開刷 1次頭目食16隻 每次16隻之中平均都係得1-2個盒
單人副本打源神又是咁 搞埋D膠野當係隻GAME玩法之一
總結就係隻GAME急於賺錢 硬係塞D膠野比玩家玩 加上依家改版方向都係就住用錢玩既玩家實力黎出
+9裝已經無可能係呢隻game立足

自由· 發表於 13-10-24 10:46 PM
但係招待卷要綁定真係好ON9-.-搞到而家d招待卷唔知有咩用

招待我都要用黎買高武防 擺定係到先

回覆 路gay 的帖子

巴哈那個67 仗斧   我想說這只GAME  不論副本或PVP 跳打放技常識來吧

不知是遊戲操作系統不成熟還是怎樣  這遊戲放技就是會原地停了一下  仗那類薄血種 算個+20  裝

都不會一直原地放技跟5人異界BOSS硬砵硬吧    如果這類裝備壘堆遊戲都算技術型的話

到一隻不重等級 不重什麼裝武+幾+幾強化    純技術型遊戲上真不知會怎樣  

像人家說到了那個位置就見真章了   

很簡單吧   為什麼某些遊戲玩家拍攝PVP片會有人追看   有些遊戲就算玩家拍了也無人問津

因玩家自己有玩過或看片人都知道遊戲技術含量去到那裹   除非是一只純PVE遊戲去玩  不然都很難有平衡可言

記得當年灰骨包菜2D網遊 龍族  這遊戲當年PVP系統來說真的不錯  技術 跟 裝備成正比

http://www.youtube.com/watch?v=doZyQa9S70o   

國戰跟邊境戰令人懷念   現在只淨國際龍族跟少量私服在運作

還沒發展到3D遊戲時  當年D3 RO 龍族這幾隻網遊當年算滿多人玩

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-25 04:19 PM , Processed in 0.041909 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存