2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 幻想神域v2.3《夢幻の小窩》 對呢隻GAME及天空之塔感想
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 02186
go

[心得分享] 對呢隻GAME及天空之塔感想   [複製鏈接]

回覆 a10fc98 的帖子

呢頭係呢邊生事果頭又係另一邊開戰
結果被我ko終於唔夠人講就罵人為左果d虛榮感 引人黎嘈果個又係你,最後倒轉罵返人
睇黎你既精神病一d都唔簡單 講到好似我好想要你講虛榮感咁 你仲有乜乜感未用 唔話你係痴線都唔得

大把人贊同我既講法 你又冇睇晒全部嫁?
當中實係有麻木既忠實fans
你再私信揾返果班友睇下點
大部份人都十卜我 係有人花左很多努力總會有人唔抵得 你再揾返佢地問下維持左多少個星期天才放棄 只不過係佢地當時接受唔到死撐隻game唔知撐乜

FourEyes 發表於 2013-11-4 21:38
兩位小學雞  要嘈可以用私信

無謂因為你兩個搞到一隻冇人氣既game咁有人氣

...

冇人叫你死入黎托高d人氣

快d出太刀就好

tonybanlan 發表於 13-11-5 02:18 AM

結果被我ko終於唔夠人講就罵人為左果d虛榮感 引人黎嘈果個又係你,最後倒轉罵返人
睇黎你既精神病一d都唔簡單 講到好似我好想要你講虛榮感咁 你仲有乜乜感未用 唔話你係痴線都唔得

我冇罵你,只係對你依種虛榮感感到失望姐
引人泥嘈個個係我?我唔係好清楚你係指邊邊?
如果係NOS,我早在上面說明
如果係依到,罵戰可不是我展開的,只是班人對我既觀念感到不滿,大家價值觀唔同先嘈,
就算,就算係,我最後對你感到失望的虛榮感 ,我可是沒有

你似乎誤會,什至混淆左虛榮感同展開罵戰
展開罵戰可以是為了虛榮感,
但同時亦不一定是,虛榮感雖可以說成一種罵戰目的
但不是人人也為了他而開了罵戰。

「講到好似我好想要你講虛榮感咁 」
本身我只係指出,不過係到最後你認左咁解
所以其實你係咪係到自打嘴巴?

另外我想澄清一點
我並冇念過再同你罵戰
只係對你既意思感到不滿,認為你既觀念錯誤,入泥同你解釋+修正觀念而已

tonybanlan 發表於 13-11-5 02:27 AM

大把人贊同我既講法 你又冇睇晒全部嫁?

「你又冇睇晒全部嫁?」
我一早已經講左
我係因為見到太多頁所以隨機抽泥睇
抽左5-6頁泥睇

「大部份人都十卜我 係有人花左很多努力總會有人唔抵得 你再揾返佢地問下維持左多少個星期天才放棄 只不過係佢地當時接受唔到死撐隻game唔知撐乜」
這層我就不清楚了,因為我並不是那game的人
但我覺得你冇乜資格話我咁解
因為我都可以好似你咁講架,我有冇講錯?

a10fc98 發表於 13-11-5 02:11 PM
結果被我ko終於唔夠人講就罵人為左果d虛榮感 引人黎嘈果個又係你,最 ...

呢條友除左講撚晒之餘我就睇唔到其他野佢已經冇招式可以再出
什麼虛榮感又係你自己作出黎 講到呢人有你冇 哇好撚勁俾你講晒=什麼感呢?我唔陪你作乜乜感
你睇下335樓人地頂你唔順都串你
我講呢句野「講到好似我好想要你講虛榮感咁 」明眼人一定就知我串緊你,我唔知點解你可以理解為我認左
拜託你咪撚弱智精醒D好冇 就算你精神係有問題都唔該你用下腦先黎講野 咪屈得就屈

OK我唔陪你理論什麼虛榮感的爭議上 俾你屈羸拗羸又如何? 俾你羸左呢點咁你又係什麼感?大家知道既話告訴我

tonybanlan 發表於 13-11-5 03:37 PM
什麼虛榮感又係你自己作出黎 講到呢有人你冇 ...

哦,就當我係get 錯你的用意(是為了串我...)好吧?
不過你似乎誤會了一點
就是我根本已沒在串你
可以看得出已沒有惡意針對你的說話

其次,虛榮感並不是作出來的
這是心理學的其中一個基本名詞
而本身只是懷疑你是
到最後是你問我難道開戰不是為了 虛榮感
或許是我當時誤會了你,以為你自認

至於對於有人投訴,我都深感遺憾
但我想重申,我並沒有串你+我不是為了 虛榮感而罵戰

tonybanlan 發表於 13-11-5 03:44 PM
OK我唔陪你理論什麼虛榮感的爭議上 俾你屈羸拗羸又如何? 俾你羸左呢點咁你又係什麼感?大家知道既話告訴我 ...

我真不明白為什麼你會覺得我在串你

不過先回答你的問題
若我[拗]贏這點,我當然是對自己的見解加強信心,
知道自己認同的東西是正確
難道還有其他?

a10fc98 發表於 13-11-5 03:53 PM
哦,就當我係get 錯你的用意(是為了串我...)好吧?
不過你似乎誤會了一點
就是我根本已沒在串你

不論有意無意善意惡意與否,你沒在意串我係你既問題,我串你咪得囉
KO隻小學雞有沒有虛榮感一點都不重要,最重要個個都想睇戲睇你點完蛋
這就是殘酷的罵戰,拍!拍! 你清醒點未?

算啦,見係你改下D字眼怕你咩左入我數

tonybanlan 發表於 13-11-5 04:01 PM
不論有意無意善意惡意與否,你沒在意串我係你既問題,我串你咪得囉
打柒隻小學雞有沒有虛榮感一點都不重要, ...

那你慢慢吧
只是這個沒意義的個人罵戰應該也只有你認為是有趣
起初還誤以為你真的是有疑問才回你
想不到你原來這麼無聊

聽好了,這個只有你在串人的個人罵戰配不上殘酷
只是場無聊的對答
另外我一直都很清醒,多謝提醒

a10fc98 發表於 13-11-5 04:23 PM
那你慢慢吧
只是這個沒意義的個人罵戰應該也只有你認為是有趣
起初還誤以為你真的是有疑問才回你

無聊只是你個人見解 係呢個冷冷清清既論壇突然有個POST咁爆變得幾咁生氣
你想停戰冇野睇咪仲無聊 你知啦好多人唔玩隻GAME無無聊聊唔知做乜上黎睇下個唯一有場戲睇你要CUT左去

你覺得無聊係因為你冇野好講 講多錯多 唔無聊就假
同你玩GAME一樣 冇野玩就話無聊 只係因為你唔識玩又或者的的確確係悶GAME唔值得玩<-呢個係例黎我知有人會亂插

tonybanlan 發表於 13-11-5 03:37 PM
什麼虛榮感又係你自己作出黎 講到呢人有你冇 ...

唔該唔好挑起罵戰

討論米討論囉
洗咁勞氣?

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

哇 個post仲未死既

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

a10fc98 發表於 13-11-1 03:12 PM
不太清楚,
所以上個回覆已說明:唔係好清楚LFO係咪

一般而言lfo唔算係mmorpg
射擊遊戲更加不是

「在所有角色扮演遊戲中,玩家都要扮演一個虛構角色,並控制該角色的許多活動。大型多人線上角色扮演遊戲與單機遊戲(例如三國志系列)和其他小型的、由多人參加的角色扮演遊戲(例如絕對武力)的區別在於:大型多人線上角色扮演遊戲具有一個持續的虛擬世界;玩家離開遊戲之後,這個虛擬世界在網路遊戲營運商提供的主機伺服器里繼續存在,並且不斷演進。
大型多人線上角色扮演遊戲是目前非常流行的網路遊戲類型,佔據了極大的市場佔有率。」

mmorpg遊戲設計有主線任務  因為係多人線上設定 任務當中 可能有多人副本擊敗指定怪物來完成任務  期間你要開啟組隊

一般而言,mmorpg都有職業 好友 師徒 情侶 黑名單 pvp系統

所以cso cs1.6  bf4 跑  都只不過係競技遊戲 稱唔上rpg
rpg類型常見有龍谷  c9  上古世紀 ro等  
重技術既有龍谷  c9類型  重裝備就有好似ffo呢d咁

再講一講我既見解  用一年時間製造出同一般重裝備既rpg game無分別  系統一樣
每隻遊戲都有佢既特色  ff就係天空塔  但係呢個係垃圾到無得再垃圾既系統 4399都好玩過佢
抄sao又抄得唔足  d人仲話咩玩技術  有技術去沖+20?   如果要玩打怪既game  不如去玩下天堂2
上古世紀唔係仲好咩  上古既自由度大到高潮  射擊game既唔好再玩cso  試下玩bf4  cod 呢類型真係稱得上高畫面既遊戲

深愛著 發表於 13-11-9 02:32 PM
一般而言lfo唔算係mmorpg
射擊遊戲更加不是

抱歉我對rpg既了解不夠深入
多謝你的提醒
(ps.我在網上找的資料都不夠你的重點多,真的十分多謝)

SukiBabei 發表於 13-11-9 09:25 AM
討論米討論囉
洗咁勞氣?

對唔住副版主
依次既罵戰因我而起……
我下次唔會咁多口的了
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 10:40 AM , Processed in 0.043844 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存