2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 數碼產品專區 移動充電池的新設計理念
返回列表 發新帖 回覆
go

移動充電池的新設計理念 [複製鏈接]

移動充電池已經發展左兩三年,好多有實力嘅生產商已經將電池從純後備用充電產品,改變成具有潮流款式嘅電子配件產品。大容量低價格嘅傳統移動充電池已經滿足唔依家人們嘅需求了。

對於好多人來講,帶上兩三個移動充電池已經成為一種習慣,平時返工用小容量嘅移動充電池,而外出工幹時就攜帶容量較大嘅移動充電池。有些功能更好嘅移動充電池更會用上兩個輸出充電介面,用家可以同時充上兩個手機或手機加平版電腦。

除左喺顏色同容量上變得豐富多彩外,重有就喺外形也豐富多樣起來,各種樣式,各種風格,各種設計,有你想的到嘅,重有你想唔到嘅獨特設計,非常吸引人。而使用移動充電池最重要係安全,如果發現你個移動充電池上無印上好似RoHS , CE , FCC 等嘅國際安全認證標誌,咁你最好考慮一下要唔要再買一個符合國際安全認證嘅移動充電池,始終安全最重要。

現在的移動充電池都往多元化發展,從單個USB輸出到現在的雙USB輸出,從以安全為主到以安全時尚為主的變化差異體現出了移動充電池越來越具有實用性。

美觀的事物總是吸引人的,移動充電池也不例外。在保證安全的情況下移動充電池的外觀也很重要

點算保證安全?

通過國際安全認證就算保證產品品質安全

其實有D小小都細(雖然小電量...因為一般一之2日就可以了)
但如果去玩就要大一點的

但我覺得最仲要安全<<唔好買平野...因為幾年前我買左個平野沖PSP  最後 個機充電個到壞左...
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-12 04:51 AM , Processed in 0.030514 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存