2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 數碼暴龍 懇請官方考慮考慮(究極辣椒獸請入)
返回列表 發新帖 回覆
go

[閒聊討論] 懇請官方考慮考慮(究極辣椒獸請入) [複製鏈接]

笑傲無雙 玩過星曲WEB

我是一個普通玩家,用錢唔多。平時亦唔發表意見,潛水人士一名,我亦明白一分價錢一分貨的道理。
我由開服玩到而家,真心有點兒想轉GAME,先唔講GAME內殘體字太多。我想講嘅喺隻GAME本身設定問題!
我於3星期前開始咩都唔升走去打藍蛋,因為睇見其他玩家擁有隻紫環5階寵好大好型,於是我日日走去打鑽地獸,每日4個鐘,
差不多每日都有10幾隻藍蛋去生,但由開始至而家我未曾成功過升上5階,爆蛋不下200隻
我明白官方免費GAME要賺錢,去到盡.
但是經濟理論講8比2的道理難道你們不明白?一隻GAME可以賺2成用家的錢,8成用家是補貼的,但是如果8成用家因為GAME難玩而放棄,
你們官方難度天真的認為餘下2成的用錢玩家會一路死支持隻冇人氣的GAME嗎?
我懇請官方盡可能調高基本的數碼藍蛋(EG.鑽地,小妖,比丘,加布等)些掉蛋數目及藍蛋升5階成功率,其他可以保持不變,
等我們起碼可以有屬於自己的5階寵,那怕一隻都好,
官方可以照舊不停地出商城新寵,因為還有2成比錢用家會買的,
這樣下去GAME內才會平衡的,希望官方大人考慮考慮.
因為童年回憶,我都唔想隻GAME瓜柴

可能會有人話官方3階寵已可出世,何必要5階?
但我所知3階寵其可出世冇咩生存價值,因為將來出PK冇人會用3階寵,那怕打BOSS也會必死.....
所以3階冇用....4階亦如是.

隻GAME其他設定亦非常有問題,
例如,CASH蛋,藍蛋只開放至成熟期,如果閤下要升上究極體就要多3+8進化器
而家市面一個進化器,在非商城下無法獲得,平均價要成110M,
即是話要上究極體就要1T110M,我打盡因做完所有任務只有400M,還欠710M,這還未計算你當中,買藥買下其他野......
錢已經難去賺,藍蛋又難上,進化又要進化器,騎寵又要比錢(不計任務果隻鑽地3階)
我真心想請爆句粗口!

十週年勳章(賀詞)

沖5階會否太奢侈

唔沖5階,將來有咩用?

除自己鑑賞收藏,毫無用處

你要求太高了~
4階能力已經好好,就算用錢玩的人...亦不會盲目追求5階~
藍蛋上5階是個奇蹟,不是靠努力打蛋就能成功的,這様對你來説很辛苦...

想提高機率上5階?
咁抽249點抽左成千蚊都冇隻5階果D點算?

LIC35057 發表於 13-11-3 08:02 AM
我是一個普通玩家,用錢唔多。平時亦唔發表意見,潛水人士一名,我亦明白一分價錢一分貨的道理。
我由開服玩到 ...

每個人都會以自己角度陳述事實...不以其他人角度看待事情

孵蛋爆蛋也是這個遊戲的賣點之一  ^^

其實最令人討厭同轉服的原因大多數係因為港服藍蛋出得小,而美服個D就差唔多全部都可以打藍蛋出黎,而且D活動較吸引,更新又快;相反,港服就只識得賺錢,唔埋窮玩家的心情。
其實,一個遊戲只要公平,就可以吸引人黎玩,自然就入點玩啦,就好似神魔之塔。此外,e加個遊戲都係剛剛先出,如果唔先賺好口卑先,右點吸引新顧客,這樣只會賺唔到錢,分分鐘仲會汁埋添!又可必呢?!

買賣佬z 發表於 13-11-3 11:19 AM
想提高機率上5階?
咁抽249點抽左成千蚊都冇隻5階果D點算?

個D叫白痴
已有 1 人評分Good 收起 理由
拉筋手下 + 1 你真係搞笑

總評分:  Good + 1   查看全部評分

唔好講乜PK
有得PK起馬等四年後..E隻GAME頂唔頂到四個月都係問題
唔入點想有五階???
四階都已經係問題
佢遲更新地圖就係因為更新左之後一日2T不是問題
龍DATA係要入點先有
打唔到出黎
就已經知道隻GAME完全係10/10成錢去做啦
你話乜8..2..
唔好發夢了..這公司任何GAME都冇為玩家諗過的

如果入點係白痴既話
咁官方理你就真係仲白痴
一步一步黎吧,你地講既要求太過份了
上五階機率可以不用改,改左反而對入左點既唔公平
我個人只希望逐步開放遊戲中所有既原設定就得
唔鎖ITEM已經好好
至於樓主,我個人有買點,雖然唔多,但我依然都係用4階
5階我一隻都無,唔係我唔衝,而係我想有D野用住先
之後會衝5階,只係想講唔好諗住一步登天
至於進化器貴呢個問題我自己都覺
希望官方會出D活動派少量比我地
想我地入點都要比返少少甜頭我地掛

回覆 小金雪 的帖子

老實講, 我自己係一個商人都覺得進化器好貴, 由開服到宜家, 足足升左一倍以上(開服既70M到昨天既160M), 我寧願買只3階開到究極體既龍駘養, 都唔想買只4階用進化器開究極, 我唔想再沖點又係為左進化器LO.系統應該出D活動係送3,4個進化器, 宜家既活動冇麥推動力

zhengkang  開服到依家冇開新地圖 大家賺既錢亦一樣 但進化器由2-30M 升至依家 160M 我寧願自己入點都唔益D奸商  發表於 13-11-6 09:42 AM

我覺得想要五階,主攻鑽地吧。我朋友用藍蛋都上到呀。我昨天用cash蛋,都一次就上到呀。但礦石,比丘和加布藍蛋,只試過四階呀,真的較難上五階。我覺得機率和data片數有間接關係。不要心急,唔用錢都可以玩得開心既。中了活動送的迷蛋,就可以交易有錢,或較易上隻四階玩住先。我都有用點,反而因為要開寵倉,進化器和騎乘而用的。所以我覺得官方要想想如何有方法,令大家有部分這些道具。不用易獲得,但至少是有方法吧。

等更新到韩服孵化器那样提高1到4阶的成功率吧,虽然不知道要多久

我睇過同lv既4階同5階既能力值 差別又唔係話多又何別執着指定5階呢

lhmmarco526  1隻5階換到7隻唔同既4階寵黎玩根本唔值得個技能500以要玩1隻5階 你自問自己會唔會玩死個幾隻5階寵呀  發表於 13-11-10 02:26 PM
on999king  究極技能差成500  發表於 13-11-10 10:51 AM

1隻5階差唔多幾T嫁價格, 真係比你咁易沖到咩.......
本人都有隻礦石 5階都係籃沖, 一粒就沖到,
但係想沖就加布就用左70粒都沖唔到

我就認為係睇你好唔好彩....

mylikeyy  4,5階 之類要睇運  發表於 13-11-6 10:12 AM

LIC35057 發表於 2013-11-3 08:16
可能會有人話官方3階寵已可出世,何必要5階?
但我所知3階寵其可出世冇咩生存價值,因為將來出PK冇人會用3階寵 ...

就算開左好耐既美版,有很多人都還是用4 階,就算出左洗% 既葉子,不是特別容易洗到%能力高。相信洗好的%花費也會嚇死人。如果4 階上120 %都是發紫光,能力也差不多。如果5 階好似我今天咁開到1 1 9 %,咁同4 同5 就差5 多。

monkeymko  大小是影響能力值=.=...女生可能會比較重外觀  發表於 13-11-7 12:10 AM
mylikeyy  我唔追求大小之類, 我只係想養到究極黎睇下  發表於 13-11-6 12:07 PM
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-8 11:00 PM , Processed in 0.041138 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存