2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之幸福 [活動]對幸福的初期攻略只限30等以下
返回列表 發新帖 回覆
go

[心得分享] [活動]對幸福的初期攻略只限30等以下 [複製鏈接]

十週年勳章(截圖) Alta活動勳章

相信很多人都初期玩這個遊戲一定有唔明的地方 , 我就算玩了港幸玩到汁佐和日版2年倒都不是全部都知怎玩

呵,以前我係玩羅國, 真係好懷念以前的生活, 現在今次玩米國,雖然在這版裡之前己經有人發放了米國的很詳細

攻略但我今次主要汁對升等級的一點兒問題寫下小小意見, 希望幫到新手的你們~工作技能方面不建議很早就升,

因為工作技能係要先學佐技能配方先可以去整..而且哪工作配方都很難得到有時要去很遠的地方先可以到, 你死

了都沒有得到配方呢, 而且要去特定地方的資源點和NPC入去拿材料整, 所以升等級之外,如果有空就要升下採集

個D, 例如想整下1LV精的紫色哪件衫, 就要先有配方, 配方在哪得到可以找攻略網看看..因為我以前都係看著先知

係邊度.. 先採集白棉花, 之後變布先整, 當然整裝係一定要的因為係為了打國戰和人對呢!!!!, 裝最強係裝,+1,+2,+3

都有, 但S裝最令, 因為係閃的@O@,

好啦講完工作, 先講講升LV了, 米國一開始當然係升LV啦但要先去酒吧, 接下1星任如下

送信去卡奇亞, 但要注意 一度就係報告期限, 這遊戲係有限時間解任務的, 如果過佐先去交任就會無了這任務了--,

所以建議去之前注意一下時間先出發! 酒吧另一度有個好特別的功能就係抽獎功能如

, 這功能很好, 如果你有機會抽到大獎A有機會抽到7C4和6C1的技能版呢看

下圖4和5,抽到真的對新手黎講很有用,唔會沒有技能用@@,當然升到主線任之後有8和10版就可以用番個個啦!

多技有著數! 好現在出發去跑信了,去出發前記得一樣野!拿翼!(15等以下)都可以拿到
, 升高佐甘點算! 可以轉副職拿翼O 哈哈! 看下圖

之後就可以出發升等跑信了, 建議1星技能先開下你要的技能先食下, 除了R和被動(盡可能唔食被動住)因為有技能

限制, 如果己經開哂甘點?當然博高星@O@開袋吧有機會開到8,9,10星難打的技A_A有運氣更有機會開到1000000$_$!

升到8等以上可以接另一個1星13等當然要拿翼, 但盡量先接多個吸血鬼1任(米國在東E院上去一間屋裡) 因為裝要

錢==買技要錢買藥水要錢升到10等可以打4星王任

如圖, 卡奇亞.. 識火球很遠的地方, 組隊打吧, 如果有空就打下3星3星開狸技(12等杰多20隻)開技, 盡量開哂D技,

用翼回城, 之後升到20等就可以解下5星了蛇任(圖)

19等的, 打20隻, 這任務建議接多個銀行任如圖銀行度接, 這樣就可以同時解5星同時解銀行任/同翼回城都得看圖的地方接銀行任,

打完5星, 有空就組隊打6星啦!!!

電死人的王...這難打更多,苦戰後終於1-6星有了,

會唔會發覺2星無佐? 其實2星係可以跑信的,就是這了18等級的
, 之後升到25等就可以打下7星龜龜了, 當然又可以去地城升LV 地城升拿鎖抽野有運有機會抽到正野!!!!但最估不到米國8星是打50隻骨這個還不知道在哪等高手教教了0.0

總知這遊戲一定要找更多朋友一同升先好玩, 當然可以自己單機5開--但會好悶--
希望可以招到更多新人玩啦這遊戲是一隻很好玩的遊戲開技國戰,升等打王,做任務升上限
以前玩到2轉就沒玩希望可以再次2轉解到11以上的星書了...
封測玩黑守格0.0加油!!!!!ID:毫B

以下係攻略網有用:::
http://acg.gamer.com.tw/wikimenu.php?s=7563
http://www.fantasystar.net/sgwik ... 9%B8%E7%A6%8FOnline
http://www.2000fun.com/thread-5399806-1-1.html
已有 2 人評分Good 收起 理由
ricklee915 + 3 蝙蝠飛過
夜小卒 + 3 詭兵z 路過lol

總評分:  Good + 6   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

4星 6星
王既打法係點??
近攻俾人打到好金

4星建議就係先要賊睡箭, 精靈泥手幫手打, 水球冷箭可以凍結王, 油(黑技)+火可以令王燒著扣血, 如果有魔反就用魔反(守技), 其實一開始點都要接近王先, 仲有這王建議D人行走唔好同隊友甘近...好多時4星王會用犯圍火球打到更多人--所以建議分開小小好點, 主要有精靈方便點格幫手(最好)
10LV裝以下可以著--高過就不能用(其實有方法可以免費得到10LV兔裝-->但我己經忘記佐烏貝邊個任有兔裝拎以前係死去烏貝拎兔裝打4星的A_A羅國--)

6星建議都係盡快上去--因為隻王識麻痺人--建議快找人上到去比睡箭/水球冰箭凍佢/黑鎖佢網佢令佢行唔到就可以慢慢屈打, 格幫打,
守護有魔反更好(魔反前置技要有4星魔吸,如果有麻治更好幫補幫+行走都OK!!!

最好用20裝以下--了因為高攻點,

支持攻略文.有埋圖

不過建議句子太長可以隔一隔行

THANK Q
諗住等到OB先開始玩

玩過星曲WEB

紡織整裝得+I +II 同埋 S 無+III

哈 似叫人玩米國多d

雖然畫風比較舊,但就係玩厭左3D... 想玩下呢類特色GAME
我又要加入玩下,希望有多D FD,甘樣5會驚悶啦

愛戰的新手上

豪b@o@ 詭兵路過 要唔要今晚陪你打8星~10星 等你post 埋上黎a_a!
我想要魔反T^T

兵仔今晚要爆十星,我琴日已經冇左本百虎連擊同天裂崩

回覆 夜小卒 的帖子

好呵帶我打8星十星開大治治球聖之力個d

夜小卒  頭先開曬精 既10星書a_a  發表於 13-11-5 11:36 PM

回覆 seanka 的帖子

附上CB時玩既精同守技能樹一張 lol

夜小卒  其實都係cb果時過下手癮 同d fd喪打^^ 到時ob 應該會嘗試之前未玩過既生產多^^ 到時希望大家多多幫襯  發表於 13-11-6 07:57 PM
sakurayuki  好快  發表於 13-11-6 02:47 PM
ricklee915  打死人咩  發表於 13-11-6 12:15 PM
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-26 11:53 PM , Processed in 0.038115 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存