2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 失戀治療所 希望幫到失戀既朋友!
返回列表 發新帖 回覆
go

希望幫到失戀既朋友! [複製鏈接]

其實失戀 有咩方法去解決?

答案:等時間去沖淡

其實人生本來就係會經歷失戀 問題係 你會如果去睇失戀呢一樣野!

有人會覺得 好痛 好傷心 唔知黠算好!

有人會覺得 唔緊要 再搵過另一個!

我就覺得 人生 就好似一本書 失戀只不過係你人生中其中既一頁 翻到下一頁 又會係一張空白既一頁!

問題係 你會係新既一頁 寫上/填上咩顏色同文字!

有時做人 睇開D 睇既野自然會有唔同!

我都失戀過 再愛上 又再失戀!我好明白 會好痛 好傷心 但我會提醒自己 會過去的!

緣份來到 就應該好好去把握 珍惜同愛護!

緣盡了 就應該放下 不要去多想 時間會沖淡!

不要糾結點解會搞到咁 點解會分手?

不要去想自己有什麼做得不好 這樣做 你只會更加容易想歪!

錯 一定不會單方面有錯 世上冇百分百既正確 都冇百分百既錯!

每人都會有缺點 傻點 如果你另一半 只會放大你既缺點 時常要你去為佢改變 就算你改掉 就不會再係你自己!

兩個人有幸走埋一齊 係一種緣份 應該要多包容 多體諒 信任對方 專重對方既私穩!

失戀了 盡量去做多些自己喜歡做既事 工作 搵朋友食飯 行街!

天下之大 一定會找到適合你既另一半!

記住 沒有什麼事情是過不了的 只是你想不想讓事情過去!
已有 2 人評分威望 Good 收起 理由
神三 + 1 你的文章對我很有用。謝謝!
MANDY + 20 + 5 感謝分享!

總評分:  威望 + 20  Good + 6   查看全部評分

i agree....

蒂夫一  上海丝足会所上门,足不出户高品味享受,我们全天候为您服务!把轻松`舒适`快乐带给您!无需任何押金订金!官网taosilespa.com电话/微信1:13370271997微信2:shanmo12580,务必同时加,qq:806746818[/b   發表於 16-10-9 07:36 PM
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-9 07:38 PM , Processed in 0.030897 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存