2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 數碼暴龍 【數碼暴龍語音改造計劃】DATS 始動!(13/11/2013更新: ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[其他] 【數碼暴龍語音改造計劃】DATS 始動!(13/11/2013更新: 主寵亞古獸!) [複製鏈接]

在等待更新的同時...本人偶然地睇到係數碼暴龍"TALK"入面既folder link。之後就係到諗,可唔可以自己改聲呢?
結果就開始左呢個計劃XD
DATS - Digimon Audio Transform Scheme (太白痴喇我XP)

覺得自己隻初始數碼暴龍講韓文好奇怪?
想自己d傭兵獸打怪出招會有聲?

想聽番日語原音的你,只要下載本帖的檔案,解壓後放落隻Game既Folder入面就可以!
(默認安裝路徑:C://>Program Files>DigimonMastersHK>Data>StaticSound)

係等待更新既同時,等大家搵番小小玩呢隻遊戲既樂趣同衝勁吧!!!

以下純粹為個人興趣分享。如有任何不足地方,希望各位多多包涵...勿插...
P.S: 因本人時間實在有限...加上程序都有d煩複。所以更新進度可能會頗慢...望各位見諒~~

===============================================
地圖篇

遊戲的背景音樂已經聽到嫌倦了嗎?想轉換一下?
熱愛數碼暴龍的你,應該也有玩過以前既一隻PS Game吧。
沒錯!就是PS one的Digimon冒險遊戲 - Digimon World!!!

懷念開始之街的音樂嗎?想找回兒時的回憶嗎?
黎,快d下載吧~
(只要將整個Music檔案放入DigimonMasterHK>Data便可)
10/11/2013: 我已經將到目前為止都開放的地圖音樂改了

Link: http://www.mediafire.com/?qkmy2aj31nzyym3
===============================================
主寵

亞古獸:http://www.mediafire.com/?q38b0xnjqk0cikn
因為動畫入面亞古獸進化後大多數都只係出招...好小對白...
所以亞古獸進化後既3個形態,語音大致相同 (除招式和進化外)  請見諒
傭兵獸篇

艾力獸系列:http://www.mediafire.com/?f0sqr342g0f4zky
(本人把冰獅子獸也當作成獅子獸了...故兩者的語音除招式外,大部份都是相同的)

留位                     

留位                     

kitkitlung 發表於 13-11-10 09:01 PM
在等待更新的同時...本人偶然地睇到係數碼暴龍"TALK"入面既folder link。之後就係到諗,可唔可以自己改聲呢 ...

加油坐等成果XD

我要日文啊樓主
加油完成佢!!

已經增加主寵 - 亞古獸的語音
希望各位喜歡~~

日文日文日文日文!加油支持
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 01:26 AM , Processed in 0.030776 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存