2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 動漫專題區 One Piece 海賊王 經典重溫 什麼是伙伴?震爆你個心!加我自己對海賊王既 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

經典重溫 什麼是伙伴?震爆你個心!加我自己對海賊王既有感而發~ [複製鏈接]

請原諒小弟低B既有感而發~
字海抱歉,係我對海賊王同三位角色既個人感受
吾想睇字海可以睇橙字然後直接去片架

話說小弟由中五推進城個到已經開始無追,想草埋一次過睇海賊王,
但係都一路keep住睇漫畫既概要情節,今日無咩做,唸番起一幕我當時睇到真係心都震哂既一集,
真係原諒我唔po唔得,相信好多人都睇過,最尾個刻山治搵番卓洛個到我真係睇到震哂。
都唔知loop左我幾多次
咩係伙伴,咩係義,咩係犧牲。

而家唸番起我係中二個陣係大陸D親戚屋企見到佢睇海賊王,
打惡龍個到,雖然唔知咩動畫,但係已經極度吸引我跟住睇,
自己無啦啦睇埋一份,極度鐘意左呢套極品動漫,
結果我將佢成套三百幾集既碟拎左番黎追,然後。。。就墜入左愛河啦頂,
個時仲瘋狂到暑假兩星期每日都係屋企loop,重睇左勁多次。。。

當中我最鐘意既其實係紅髮,雖然出場次數唔多,但係佢個種真海賊既心態
同對同伴既心,重有佢既背景同實力,已經足以令我愛上他,

路飛係主角當然出場少既紅髮無得同佢比啦,一樣都係真海賊,重伙伴,
成Q日都震撼我既心既衰鬼~尤其是係用機槍打沙佬上西天,一拳秒爆彈弓狗(呢一幕我係第2鐘意),
空島西走雷神上N太空等等。。。真係好想鐘你一拳架姐~

其次就係卓洛,呢位我默認係副船既男人,本身既體格技同劍技已經夠殺蝕,
又令仔,雖然係路痴傻傻下幾Q,再加上佢對路飛既忠心同一路既扶持,
同伴對佢既信賴等,係真型到我好想爆粗,打冰女個下大震撼真係哇哇聲,死仔包!

海賊王真係一套無它能比既動漫

註:呢一集係377集動畫

讚!

讚好 :thup:

讚好good

樓主說話方式很像一位女生 , 我身邊的女生朋友都冇乜點過海賊王 , 個個都說太長唔想追 , 真想同佢地講聲"咁好既漫畫都唔睇 , 你地真係走寶了"

赞啊     
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-20 07:29 AM , Processed in 0.030350 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存