2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Puzzle & Dragons 求組隊建議
返回列表 發新帖 回覆
go

[疑難雜症] 求組隊建議 [複製鏈接]

忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

我就玩到大約110LV啦,手上神就唔多,又唔會課金,而且max技maxlv既寵又無咩,所以就煩請各位高手可以幫手諗下我點組隊
首先我講左手上有既寵先啦
火屬:火克拉(6星),火埃(6星)82lv,朱雀(5星),火劍(max技),泰坦(max技),火奶(lv1技)(5星)
水屬:水木強化珠巨人,水天使,13號機,雙子(6星),水奶(max技),大蛇(5星),水劍(3lv技),蒼劍(MAX技)
木屬:木劍(6星),聖龍王(7星,木光屬),木魔神(全醒),奧丁,大英雄,羅賓(5星),羅賓(4星),木波利王
光屬:光劍
暗屬:暗天,暗暗batman,暗血鬼(5lv技),克拉,暗玩(lv1技),暗劍(1lv技)

正題:我想組火埃隊,平衡隊,水隊,暗天隊同埋羅賓組,應該點組?
Q1:火埃組放火奶既話仲放唔放大蛇,因為我轉珠唔太勁,而且如果放哂2隻,血又會少好多
Q2:味有木宙,平衡隊可唔可以咁放:大英雄  羅賓  木劍  木波利王  奧丁
Q3:水隊如何組隊?
Q4:朱雀隊咁放得唔得:朱雀  火奶  火埃  木魔神
Q5:暗天(40LV 6星) 13號機(56LV 6星)  木魔神(全醒 50lv)  batman(50lv 5星)  水奶(max技 50lv) 夠唔夠石川地獄打 如果唔夠應該點放?

答左問題一定有gd 唔該咁多位高手幫下手
另招高lv火埃,光埃,王狼,暗天,羅賓,水隊長 本人ID:133.025.618
---------THX----------

Q1  大蛇得5星唔放  究進埋先會夠血 +轉珠唔太勁係唔會儲到技
Q2 有火I唔雖要平衡隊
Q3 雙子  之後求其汁
Q4有火I唔雖要朱雀
Q5 水隊可過地獄  要帶火奶
已有 1 人評分Good 收起 理由
A`Four + 1 thx

總評分:  Good + 1   查看全部評分

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 玩過星曲WEB

Q1:火埃組放火奶既話仲放唔放大蛇,因為我轉珠唔太勁,而且如果放哂2隻,血又會少好多
A1:我個人見意如果你火奶未MAX技就先放大蛇因為火奶未MAX同大蛇未MAX技都係差10TURN 儲多陣可以DUM 5TURN 不過火奶MAX技我就見意放火奶 除非你大蛇MAX技
Q2:味有木宙,平衡隊可唔可以咁放:大英雄  羅賓  木劍  木波利王  奧丁
A2:冇話唔得既... 鬼叫你冇寵咩...
Q3:水隊如何組隊?
A3:有水天使應該都玩到血回TEAM既 搵多隻水聖誕/水天使FD(好耐冇砌呢D純屬TEAM SORRY)
Q4:朱雀隊咁放得唔得:朱雀  火奶  火埃  木魔神
A4:都係果句:冇話唔得既..但係你光放咩............
Q5:暗天(40LV 6星) 13號機(56LV 6星)  木魔神(全醒 50lv)  batman(50lv 5星)  水奶(max技 50lv) 夠唔夠石川地獄打 如果唔夠應該點放?
A5:夠,不過要磨同顧住D心珠(要3萬血UP)
已有 1 人評分Good 收起 理由
A`Four + 2 THX

總評分:  Good + 2   查看全部評分

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-10 12:09 PM , Processed in 0.059966 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存