2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 新龍之谷 [求高手指點] 玩唔到龍之谷, 跪求 !!
返回列表 發新帖 回覆
go

[疑難雜症] [求高手指點] 玩唔到龍之谷, 跪求 !! [複製鏈接]

顯示卡: nvidia GT9800

每次入左GAME之後, 揀server時 or 創新角色 就即刻HANG機, 黑屏
但依然有聲
搞到我而家都未開到新A/C =.=

已爬過好多文, 試過以下方法

1. 已更新顯示卡驅動程式, 已經係最新
2. 已更新DIRECTX, 最新
3. 將WIN7 虛擬內存提高, 亦係玩唔到 (百度爬文見到依個方法)
4. 將品質調較高/低, 3D影象設置調較品質最佳/效能最佳...等方法.... 亦玩唔到 (2000FUN爬文見到有人提過)
http://www.2000fun.com/thread-4413341-1-1.html

有無人知解決方法?

補充:
以前台服果時, 用同一部電腦玩過, 仲好暢順無任何問題
玩到開放50級&2轉果時就無玩, 刪埋隻GAME
之後重裝想玩番(當時仲係台版), 但就已經入唔到GAME, 玩唔到 (同而家情況一樣)...
初時無深究原因.... 心唸, 算啦唔玩

但近排見到重新開左依個"新龍之谷" , 又好想玩番
唸住.....之前台版想重玩但入唔到GAME, 而家應該無野既, 唔關事吧?
點知而家又係同一情況, 入唔到

依家唔同當時 gt9800...有點  ram同cup呢?

幻.冰 發表於 13-11-17 07:54 PM
依家唔同當時 gt9800...有點  ram同cup呢?

多謝回覆, 唔該你先

CPU: AMD Athlon(tm) II x2   245 Processor 2.91GHz
Ram: 4GB
Windows 7 32Bit

雖然配備唔係最差......但32bit應該係重點

幻.冰 發表於 13-11-17 08:00 PM
雖然配備唔係最差......但32bit應該係重點

唔該你先~

請問有無解決方法?

櫻想  解決方法米係轉64BIT 加RAM =.=  發表於 13-11-17 08:09 PM

玩過星曲WEB

以前台服果時, 用同一部電腦玩過, 仲好暢順無任何問題   
大佬..以前龍谷都未更新到E加個版本...你既配置仲要係一成不變同埋D 硬件真係太舊了  =.=

我由當年龍之谷轉戰瑪英就變左9300GE換650TI   4GRAM同CUP:Q6600不變   依家超順  系統一樣係W7 64BIT

玩過星曲WEB

幻.冰 發表於 13-11-17 08:13 PM
我由當年龍之谷轉戰瑪英就變左9300GE換650TI   4GRAM同CUP:Q6600不變   依家超順  系統一樣係W7 64BIT ...

樓主點同你阿~_~  佢果張9800GT  同埋佢其他配備都係好耐之前果D=.=''  加上龍谷只係隻OLG 點同單機比??
龍谷次次改版都係對電腦需求提高小小..唔似單機.E.g BF4 咁已經收左唔少人既電腦皮~_~
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-22 04:36 AM , Processed in 0.038254 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存