2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 魔力寶貝 獅子同雙子既選擇...
返回列表 發新帖 回覆
go

[疑問] 獅子同雙子既選擇... [複製鏈接]

小弟不才,係到想問下大家....

而家係唔係雙子比獅子多香港人.....

因為最近小弟入左點開番人黎睇...原來自己既人係晒獅子....

但係見咁多位版友,都係雙子,雙子同雙子....

所以想下大家...因為好有可能我會入點將D人轉去雙子....

麻煩大家了....

講真,如果你能夠自給自足,求人不如求己,制武制防(滿足戰鬥職業的裝備所需),伐木挖礦狩獵,廚師制藥齊哂既,玩唔玩雙子其實分別不大。

好簡單,雙子表明人多,人多唔等於你組野團就快,人流雜已經係個大問題,人流雜=組團效率低=還不如自己四五開好過。

呢個例子同係中國一樣,人多係咪就一定好辦事呢?團結就是力量沒錯,但人多是不是更容易團結呢?不見得,個個都甘自私既,再唔係淨係當你水魚甘呃,即係你一樣要自己顧自己既話,咩伺服器(包括官服同私服都一樣)其實冇乜分別。

以上都係小弟愚見啦,如果有高人既隨便插,前題係只要你能有足夠既理據反駁。

這位版友言重了,其實我都係想話玩遊戲都想多啲伴,自問無能力可以做到自給自足,但係總好過係某一類既商城遊戲中,對住一班自以為自己消費高就等同得天下既人比較好
所以想問下兩個地方既分別,以上絕無任何批判之意

多謝版友解答:0)

雙子最近都少左好多人  出團都難左

因為如果玩番既話,小弟係想搵番個有多D交流既伺服嘛,   之前玩獅子睇過...好似死城咁,D人好似個個都幾開自成一團咁,好無引~_~

windtom 發表於 13-11-26 09:26 PM
因為如果玩番既話,小弟係想搵番個有多D交流既伺服嘛,   之前玩獅子睇過...好似死城咁,D人好似個個都幾開自 ...

呢一刻你既選擇得兩個
一.留係獅子 人口少 選擇少
二.轉去雙子 人口多 選擇多

本人係會留係獅子

咁睇黎無法自己給自足 同幾開  既我...都係好似要轉去雙子咁0.0

蜘蛛兒^_^ 發表於 13-11-26 09:34 PM
呢一刻你既選擇得兩個
一.留係獅子 人口少 選擇少
二.轉去雙子 人口多 選擇多

呢位大大 可唔可以講下你點解仲會留係獅子既,人口少,選擇又少既話~~

windtom 發表於 13-11-26 09:59 PM
呢位大大 可唔可以講下你點解仲會留係獅子既,人口少,選擇又少既話~~

如果你滿足唔到以下幾點 其實建議你去雙子好D

1.你是否可以同時多開帳號的玩家?
2.你是否有穩定的拍檔?
3.你是否仍有朋友在該星系?

如果你係岩岩回鍋 咁一定無以上呢幾點
而無以上幾點既玩家 如果仍選擇留守在獅子 最後的結果 就是選擇離去

你返黎玩 當然想感受下魔力既熱情.多D人玩既氣氛.容易D生存
咁當然要選擇人多既地方
除非你係有目的才選擇 留守一些人少既地方

如果唔係既話 去雙子會好D

要選擇人多既地方現在只有轉去雙子,
你可以先轉1個戰鬥職業去先,好快會認識新朋友,多上線一定會有穩定的拍檔/朋友的.
自己四/五開好處係不求人,鍾意點就點,但沒有互動性,比較會悶1點
跟朋友組團互動性高,比較不會悶,玩既氣氛到比較好1點,
希望你玩得開心

多謝各位既見解,基於 蜘蛛兒^_^  呢位大大既分析之後,我諗我好有可能入點轉去雙子~_~

希望到時會認識咁多新朋友~
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 01:46 PM , Processed in 0.031755 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存