2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 咩話 ? 防空識別區 ?
go

[其他] 咩話 ? 防空識別區 ? [複製鏈接]

本人村屋撚一名,全家住一間3層連天臺,爸媽同細佬住地下,我同條女住2樓,3樓本來係大佬一家住,不過佢結婚後攞到警察宿舍後,就間唔中放假返下黎
一向同隔離屋關係麻麻,由阿爺個代已經唔啱牙,佢地經常因D小事過黎嘈,而且一直以來都因為路權有爭拗
佢地一直話我地屋門口個車位係佢地既私家路,咁查過地政署個個位係入晒我地屋既積,即使隔離個家人一直話幾百年前條路已經係佢既,個車位我地一路用開,而且知我呀哥係差人佢都唔敢踩入黎,我地都費事理佢係出面亂吠
不過近年隔離家人好似搵到d錢,又豪裝間屋,又買左兩部靚車,而且個仔(賤格二世祖一名,行到邊都有破壞冇建設,全村人都憎佢)越來越串,動不動就嘈,好似我要買佢怕咁
咁我始終都係讀書斯文人,免得過都唔同佢嘈,避得就避
可能佢真係覺得我怕左佢地,早兩日個二世祖竟然夠膽死玩晒野,圍住佢間屋畫條黃線,但係條線圍埋我門口個車位!!
佢話線內係佢地方,唔好行入去,邊個夠膽入隨時同佢唔客氣
咁我睇見梗係覺得唔對路,同佢理論佢就串過馬撚,講到要打我咁,重話會搵人定時循下,叫我出入小心D
平日佢發癲我都息事寧人唔同佢嘈,呢次踩到上我心口,我地決定唔再退讓,唔係隔離真係覺得我地冇料到好好蝦
打電話同阿哥講左件事,咁尋晚呀哥放工返過黎食飯,好戲黎啦,阿哥返到黎,一尻就泊係個車位度,咁隔離屋個二世祖即時同埋班mk朋友衝出黎想喊打喊殺之際
我六尺二寸高既阿哥,落車,除低件上衫,露出一身黑實肌肉(健身撚),唔出聲坐係車頭點起支煙深扯一啖,然後凝視隔離屋班柒頭
班MK就踏出門口即刻急停,二世祖細細聲好似屌左兩句都唔知佢講乜就一班人走返入屋
跟住阿哥食完支煙入屋,就聽到條二世祖係2樓叫過黎話,我睇實你地,你用個車位我有權趕你地走架
阿哥都聽到就笑笑口話,呢d冇賓周,得把口既癈柴,當差見得多,細膽唔揪得但係死淨把口,根本就惡唔出樣
阿哥話如果佢真係走入黎搞事,佢一隻手就可以封撚爆佢個柒頭  
到今日依家個二世祖都冇咩聲氣,唔知係咪知道玩大左淆左底  
有新發展再同大家報告

簽名被屏蔽

十週年勳章(賀詞)

很曲              
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 05:41 AM , Processed in 0.073046 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存