2000FUN論壇

搜索
返回列表 發新帖 回覆
go

求解答 [複製鏈接]

尋日down左blade and soul黎玩

就諗住試下開全開玩 果陣係1個人 無lag 選左限fps60 都係keep到60左右

之後出到去 開始見到有其他玩 就開始有小小lag  fps就開始跌40-50幾之間 有時人物加速會去到30幾

姐係佢又唔算話會疾到停左係度 但人物加速跑同人多小小/轉角度會小小疾  無人果陣fps都會去番穩定

而load圖我就發現個問題就係有d要等1秒佢模組先出到

一開始開係咁 之後過1秒就先load到  我覺得係讀取太慢 跟唔到

我試過較到最低都係會有小小lag 同全開lag既程度我覺得差得唔幾多

........................................................

我係win7 32b  4GB RAM
單一開隻GAME無開網業同其他野
實用記億體去到71%

咁我想問係咪我個HD同RAM問題
要換HD同升WIN7 64B 加多條4GB RAM
定係我顯卡問題?求解

玩過星曲WEB

可能隻GAME優化問題
都可以試下加隻SSD睇下會唔會順D

加要大約幾錢到?會唔會ram都太少問題

玩過星曲WEB

asd123267 發表於 13-12-10 10:23 PM
加要大約幾錢到?會唔會ram都太少問題

Plextor 128GB PX-128M5S M5S Series 2.5" SATA3 6Gb/s (Solid State Drive, SSD) 固態硬碟  $775

我到8GB RAM都係咁,所以考慮就可能係讀隻GAME數據唔夠快或者顯卡顯存唔夠
我估你張650TI都係得1GB顯存

我諗唔關你部機事

你本身用開邊一間綱絡商? 就算PPCW 玩國服game 有啲lag

但我未試過嗰啲  加速品(本身連試用都冇,即時過水先用得)  唔知有幾得

maboroshi 發表於 13-12-10 10:30 PM
Plextor 128GB PX-128M5S M5S Series 2.5" SATA3 6Gb/s (Solid State Drive, SSD) 固態硬碟  $775

我到8 ...

我張顯卡係2g顯存 你話你8g ram都係咁 你有試過玩呢隻game都係lag-.-?
我fd 650ti全開都唔lag 我覺得係讀取唔夠快...因為開最低都係會有小小lag

大鐵 發表於 13-12-10 10:40 PM
我諗唔關你部機事

你本身用開邊一間綱絡商? 就算PPCW 玩國服game 有啲lag

我用HKBN  我FD澳門都唔LAG...我諗唔關事

玩過星曲WEB

asd123267 發表於 13-12-10 11:35 PM
我張顯卡係2g顯存 你話你8g ram都係咁 你有試過玩呢隻game都係lag-.-?
我fd 650ti全開都唔lag 我覺得係讀 ...

公測玩左幾日
因為我張得1GB顯存同埋GAME放係機械硬盤到,所以未確定係邊到問題

maboroshi 發表於 13-12-10 11:49 PM
公測玩左幾日
因為我張得1GB顯存同埋GAME放係機械硬盤到,所以未確定係邊到問題 ...

我有個fd係用650ti 都係hdd     64b 8g ram 佢i5 4570 我3470 佢話1d lag既無

其實我d野同佢差唔得幾多 點解佢一d都唔lag而我會lag?

回覆 asd123267 的帖子

你個FD住係澳門,咁你係住係澳門還是香港

dx11 64bit window7先得 之前試過用xp玩一隻單機game 3x fps 轉左window 7 64bit直上1xx fps ,同賣i5 cpu其實都係貼貼地邊 hd有7000轉就得,ram都唔關事味用到100%都無太大關系的

其實display呢+影響因素唔會太大 (display = 推到你最高fps) ( cpu = 保持高fps frame ms ge水平) 不過e+你冇安DriectX 11 係軟件上差距已經落左一節。

而且都有可能係routher ge問題到致異常lag機 有用ge話建議試番轉做wan線上網 係真係有問題就買過部啦 絕對唔建議 tp link=[

十週年勳章(賀詞)

ROUTER 都吾會差得咁遠吧

好多fd打機lag 係因為rother eorror ge問題=[

玩玩下就定幾下格 fps就會跟住直落 由奇係開p個事就發生

所以我覺得呢個原因最大

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-12 01:34 PM , Processed in 0.037287 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存