2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 數碼暴龍 新手問題,請進
返回列表 發新帖 回覆
go

[疑難雜症] 新手問題,請進 [複製鏈接]

大家好,我玩左2日,我都仲末打到藍蛋,我睇左好多文話唔比錢玩唔到,其實我想問意思係咪即係比錢打左藍蛋返黎會易d變5階?如果唔比錢既話係咪即係打到一隻藍蛋返黎之後加data就會變一隻野出黎,但係隨機出階級???因為我都仲末合過藍蛋,所以唔係好明,唔該

我覺得唔比錢都玩到
只要你努力打DATA卡出去賣

最麻煩係要收「進化器」,因為要升究極體要成11個「進化器」,而「進化器」個價升到成300M
大約要100-150個DATA先換到一個

ok,唔該曬
有一個問題是我岩岩做完鑽地獸個個任....但係我禁錯制掉左個鋼鐵之翼...我想問係咪冇得囉返
同埋我想問下點解主城出面由朝到晚都咁多人係到打獨角獸既?

回覆 fatwa362 的帖子

進化器升到350m了,快到傻...

回覆 95554953 的帖子

如果你睇左兩個月前嘅文就會被誤會,初開好多數碼獸類型嘅藍蛋打左無蛋出,所以想要就要商城買,而家都未必全部數碼獸打都有藍蛋出。
俾點買的是強化蛋,最少會有3階,意思即係可以孵化出黎,詳情可以去遊戲商城睇解說。
藍蛋唔係隨機出階級,係用指定數量嘅DATA升,每用一次只有三個可能性,成功、失敗同爆蛋,只要到3階(即是藍條升3格)或以上就可以孵化,你升爆5格理論上隻獸平均能力係會高一點。
鑽地獸個任你掉左鋼鐵之翼就無左。
至於點解新手場咁多人,呢件事好複雜,新手唔洗理會佢地,除非佢地識講野~~

唔該曬..冇得囉返鋼鐵之翼....洗唔洗由頭玩過

回覆 95554953 的帖子

技術黎講只係少左一樣道具,呢個任無得重做的,如果你覺得重要,橫濱有個女NPC可以買的。
我覺得無重做嘅必要,安左果個騎乘道具都唔會快好多,當然你覺得有用嘅話,都可以選擇重玩。
呢隻GAME初期任務唔會對遊戲太大影響,只係多少少經或者錢,所以唔洗太擔心有冇做完任。

只要係開頭唔到刪左隻古尼獸
做到一半既主線任仙再刪就唔會卡任…

btw 滾球獸個到個D…
你睇得奈就知咩黎

唔該曬咁多位師兄,因為依家冇得騎隻鑽地種feel好似唔係咁好,定係老實講騎鑽地養黎都曬氣??
好想問下有冇咩公會可以比我入呀?唔該曬

支持一下 謝謝你:)

95554953 發表於 13-12-12 03:18 AM
唔該曬咁多位師兄,因為依家冇得騎隻鑽地種feel好似唔係咁好,定係老實講騎鑽地養黎都曬氣??
好想問下有冇咩 ...

鑽地獸騎黎真係哂氣…
慢到…
冇估錯既話,成長期係跑最慢,成熟期係中間,(完全體冇見過),究極係好快,墮天地獄獸既車係狗衝。
新手時期送個對加速鞋著上去仲跑得快過騎鑽地

個人建議騎成熟期既寵,唔太扣DS又跑得OK快
真係9衝就整隻小妖獸番黎,練到究極,再買埋車去飄車啦…
再唔係用炸彈都得

唔該曬
我仲有幾條問題想問下
依家我岩岩玩係咪唔好追求咩4階5階,求其整多2隻3階玩住先??
係咪成熟期變完全體要用點買個進化器??
仲有d隻game同果當我同你都有隻小妖獸5階,4圍個d其實都係一樣??
騎得既寵都係要用500m買鋼鐵之翼??
仲有點樣分個隻獸好定唔好用??
唔該曬

95554953 發表於 13-12-12 03:51 PM
唔該曬
我仲有幾條問題想問下
依家我岩岩玩係咪唔好追求咩4階5階,求其整多2隻3階玩住先??

睇你財力同人品…
有錢既,咪係咁買點係咁買商城蛋去衝到出4、5階囉
冇錢既咪打蛋打晶片再炸上4、5階囉
我岩岩玩個陣,完全唔知3階同4、5階差咁多
結果升完隻小狗獸上41,開埋騎乘
E+有D反悔,因為錢又係花左,時間又放左落去,但係3階又唔係勁…
所以如果你覺得唔急既,我諗你都係整隻4階玩啦,3階就算啦…
不過個人唔太建議用藍蛋衝D晶片數量多既蛋,唔太化算

係咪成熟期變完全體要用點買個進化器??

睇下你個隻係咩蛋啦
藍蛋、Cash蛋 (迷蛋出個隻),通通都係開放到成熟期,要再進化上去,就只可以買進化器
而249蛋(商城強化蛋),就有寫開放到邊個位既,成熟、完全、究極都有
當然,同樣階數,開放既期數多D,就自然貴D

仲有d隻game同果當我同你都有隻小妖獸5階,4圍個d其實都係一樣??

你指四周圍個D係邊D仙?
玩家個D就唔會因為你而變,野怪都係…
所以我諗你指呢2樣既話,係「唔一樣」…
但可唔可以再講清楚小小?

唔係,正確黎講,成熟期以下,都可以買500m既鋼鐵之翼,或者商城既騎乘裝置
但究極體就一定要騎乘裝置,仲要2個

維基幫到你

95554953 發表於 13-12-12 03:51 PM
唔該曬
我仲有幾條問題想問下

用住主寵先,草夠錢就衝蛋蛋/收4,5階,3階除非你對隻野有愛...
咪成熟期變完全體要用點買個進化器??
係,可以同人收/等活動施捨
好似唔係
呢樣野不必要就咪要啦...
現階段冇話邊隻勁,有愛就狗衝吧!
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 07:50 PM , Processed in 0.032735 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存