2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Blade & Soul劍靈 其實係咪每個任都要做?
go

[疑難雜症] 其實係咪每個任都要做? [複製鏈接]

如題,其實係咪做晒所以見到既任?
一味做主線得唔得嫁?(d支線任好鬼多= =),定係有咩任係必須做?
我怕唔做會Miss咗d劇情or時裝之類

你可以只做主線同每日任(最好做晒每日任唔做支線任)
因為你做晒所有主線,支線,每日應該都係最多42LV左右
之後又係靠每日任同打怪升LV
所以你留支線會係你後期升LV有幫助(不過國服有活力值,所以這未必合用

Hariki 發表於 13-12-27 08:46 PM
你可以只做主線同每日任(最好做晒每日任唔做支線任)
因為你做晒所有主線,支線,每日應該都係最多42LV左右
之 ...

其實唔係好明活力值係咩
聽人話要存取第二日,但其實係邊度有得睇?

你左下角有個藍點,而活力值就係你每日最多可以得到的EXP,如果你每日都用唔完可以儲存為明天的雙倍EXP,但當然不是全對換的,比如說你用淨1000點EXP可能可以換到明天100的雙倍EXP吧(這就是儲存功能)
儲完藍點會變為紫點的
如果再有什麼問題的可以到RC問我的
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-13 01:50 PM , Processed in 0.027301 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存