2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 數碼暴龍 推薦首選5階寵物 媽媽話標題要長長長先又人梯(⊙_⊙) ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[閒聊討論] 推薦首選5階寵物 媽媽話標題要長長長先又人梯(⊙_⊙) [複製鏈接]

小妖必須玩= =居家旅行必備 完全體必須滿F1  加到8  1秒550傷害  刷data 啪啪啪 ~\(≧▽≦)/~啦啦啦
五角星/左輪/單角龍 隨便玩一個 捂好以為單角龍最厲害 是最水 五角星>左輪>單角龍
V仔 EX不解釋~! PS:高檔帥氣上檔次
甲蟲PK神器 潛力股  爆裂先犀利 之前就。o(>﹏<)o
阿爾法/奧米加獸 隨便玩一個 如果你有錢 兩個都玩 你就是爸爸
PS:技能傷害阿爾法比較強  不過效率上奧米加獸比較快
基爾獸和小妖 他們的價值 是一樣的所以隨便玩一個- -如果你喜歡紅蓮也可以玩
這幾個必須5 以后出強化雙12你們就會舉得 不值得的- - 很虧的
其他隨便玩 4 都無所謂 3就算了 差太多 不過韓服都幾多人噶。。
新手推薦
我見到好多新手 都一味系度整寵物
練好主寵先
推薦: 鉆地獸  巴魯獸(朽木) 礦石 左輪 都好容易上5  1~3data 都容易上
至於傻狗 杜賓犬獸  雖然都系容易上 不過冇爆裂 最多都系 玩具 不推薦強化
鉆地 爆裂 系 皇家騎士 顱骨獸  PS: 技能動作 過於長長長長。。。。。 (\(^o^)/~ 傷害系咩  型米的咯)呵呵- -
技能一樣唔知道點加  無好噴我 我100幾個 都無上5 聽者傷心聞者流淚  聽人講系加F2
巴魯獸(朽木) 木偶獸  有爆裂  古代木馬獸  不過D技能 好曬DS  未玩過 唔知道點加- -
礦石  究極體已經系亮點  4個技能~!滿F3 其他加F2/F4  有分支   一般般
左輪  必須5 一定要5 (⊙o⊙) 因為暫時港服未出五角星 如果出左 都系整五角星好
強化到雙 12 去打黑暗塔噶V仔獸 一下已經可以打大半血o(>﹏<)o
究極體  爆裂 F1 都系神一般噶打斷技能 。。2秒 CD 推薦滿 或者 強迫症噶就F1 7 F2 5
最後
祝福大家 天天上5
已有 1 人評分Good 收起 理由
戰鱷無懼 + 3 熱心教學

總評分:  Good + 3   查看全部評分

以後全SER去到邊都系齋見到VZ..5角猩..甲蟲..六翅..還有合體寵..怪獸你個千古罪人

居家旅行必備

naoymt 發表於 14-1-9 10:56 AM
小妖必須玩= =居家旅行必備 完全體必須滿F1  加到8  1秒550傷害  刷data 啪啪啪 ~\(≧▽≦)/~啦啦啦
五角星 ...

點解單角龍最廢?唔係話究極體能力唔同咩?

monkeymko  單角龍最好~!!!只係無爆裂前,41等招技CD比其他2隻長左少少..下面我有補充  發表於 14-1-9 01:41 PM

回覆 wingpk19 的帖子

究極體技能 能力值都唔同  
爆裂噶能力值唔同 單角龍比 五角星左輪 低AT 技能不變

fatming05192012  不如拎隻同LV同% 出黎比比 我見風神就冇分別  發表於 14-8-26 08:48 AM
wingpk19  聽人講單角龍究極技能勁d~咁唔係好d咩?  發表於 14-1-9 12:48 PM

左輪真係好垃圾(要升25等是一個可怕的過程[31才開始好一點]..我玩過,玩到想哭)。。。

建議大家用星星仲好,因為沒進化前技能強好多

朽木是好強...加上,容易上5階(藍蛋)。。木偶又可愛

之前我篇文說錯了做木妖..(因為用英文轉(woodmon))

我就5係好建議新手一開始玩小妖,10個data 一下,爆多幾下,就想死
如果出左新地圖,會有惡魔迷之蛋 ([惡]基路比很易掉) ~一下子刷到一座山咁多既小妖
當然我強調既重點係10DATA一下~!!!!

其他多DATA的(8~10 data),如果喜歡就去買cash蛋沖。。成本可能會更低(除非你都係自給自足)

monkeymko  為什麼@__@??!! 我覺得佢好可愛。。。又易俾我沖  發表於 14-1-9 02:02 PM
好鬼衰  只要看到古代木馬 我就.........%$#%#$%$#%#$%#$了  發表於 14-1-9 02:00 PM

回覆 wingpk19 的帖子

技能傷害上 系單角龍高 不過 能力上差距 好多 五角星左輪 噶究極體 有 700攻擊力
我冇記錯噶話 單角龍得 400幾?
PS:單角龍F1 雖然 都系2秒  不過 真裁決 系加F2去秒基茲獸噶 (我冇記錯噶話 ) 記得噶 請更正我
多謝。

wingpk19  攪得我好亂~_~當時剛開服,很多人都說單角龍最好,現在又變成最廢了~_~我真的不太會分  發表於 14-1-9 01:24 PM

回覆 monkeymko 的帖子

我冇推薦新手 一開始就玩小妖5 = =
下面個D先系新手推薦  上面個D 系 推薦首選5階

五角星=左輪 ≠ 單角龍 (不同)
5好亂講=  ="|||

本身佢地D值都可能5係一樣。。。我好少睇呢樣野
加上,技能都5同

我無開左D 4階單角龍黎用。。因為見到龍data太好賣啦

五角星玩左N個~~左輪 玩左一隻之後就不想再玩了

大家都比較建議玩星星。因為佢比較好沖(data少同好平
能力值單角龍最強。。只是星星好彩未爆裂前(41 lv) F2招技CD比較短
爆裂後,單角龍全勝~!!!!

能力值
單角>>>星星>左輪
攻擊力
單角>>>星星~左輪

5玩爆裂就如果有星星就沖星星~~
玩爆裂推薦單角龍~
不過呢。。我都未玩到咁高等既星星/左輪,所以都係5知

不過玩藍蛋~我還是首推Woodmon

純粹討論

http://digimonrpgonline.net/foru ... tarmon-or-Deputymon
原文
"   I would go with star really, easiest to hatcth, wastes less data, easiest to train to lvl 25 and star/deputy's justi is arguably better then monodra's.
EDIT:the justi thing is true 2, star/deputy:QA mono:SA
Well, in terms of fujin they are the same, in mega star and deputy's justi have better stats and a slightly faster F1.
In terms of "rookie", deputy has a good F2 and very bad stats, star has decent stats and bad attacks, monodra has great attacks and stats.
In the end star is just better.  "

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

單角左輪五角星
我選擇左用五角星

monkeymko  我都選星星~!!!我係因為DATA少玩星星 : D抵玩  發表於 14-1-9 01:48 PM

naoymt 發表於 14-1-8 09:35 PM

我冇推薦新手 一開始就玩小妖5 = =

我只係提醒一下新手。。因為佢地真係有可能去左沖。。。

小妖作為騎寵超型~!! 老手新手很多都係因為咁去搞左隻

如果得罪就先抱歉了。。

你系邊度穩噶 資料   爆裂之後單角龍屬性比 五角星/左輪弱

论究极实力 两个假裁决远远在真裁决之上
论爆裂实力
如果一切%和强化都是一样的
3个的实力是一模一样的
韓服D高手講噶  我更正我 噶說法

單角龍 係最強既爆烈風神型

左輪 見人見智啦 防衛型....

五角星 一般般- -

單角/五角/左輪

緊係玩單角龍啦

如果講到打怪 我會玩

六次獸=BM爆烈F2=9600傷

回覆 好鬼衰 的帖子

论爆裂实力
如果一切%和强化都是一样的
3个的实力是一模一样的
韓服D高手講噶  我更正我 噶說法

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

好鬼衰 發表於 14-1-9 01:50 PM
單角龍 係最強既爆烈風神型

左輪 見人見智啦 防衛型....

其實分別唔係好大

各種單角龍吹明明最弱..... 假裁決屬性完爆真裁決   假風神完爆真風神  嗯玩過韓服的都這樣說! 出強化后更是差距拉大...

naoymt 發表於 14-1-8 09:53 PM
回覆 好鬼衰 的帖子

點解又變左簡體字~

辛苦你囉..轉來轉去...

我邊度搵返黎..我有寫...你自己5睇

加上我有講過我無玩到好高等,所以我5知...係你自己想太多姐

回覆 好鬼衰 的帖子

五角星同左輪系一樣噶  五角星比左輪好就系因為 強化雙12 之後 去黑暗塔刷V仔獸雙剋制  我個五角星 77級 未系極限雙12  聽講 可以一下一個  單角龍 唯一噶優勢就系  究極體技能傷害 比 假裁決 高  個人感覺

技能上真JUSTIMON明顯勁好多....
升LV上當然招技越高傷秒怪越好.
始終D人升LV大多打比自己高5至十五LV
咁你話屬性幾勁都冇用啦....
所以真JUSTIMON就係LEE樣好

風神我諗唔會差太多...可能係親密度個D掛
你先覺得佢勁D.....
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 04:50 PM , Processed in 0.036432 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存