2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 英雄堂點散
go

[閒聊討論] 英雄堂點散 [複製鏈接]

求解      

英雄堂= =真係好耐之前既事
記得當時幫若瓏(細幫)守幫地個時 慕容世家個D好威咁幫英雄堂手架
後期唔太清楚咩事= =好似一至兩日散左

回覆 北.冥 的帖子

我個時仲係到  若x成日嚟幫地搞事  之後5記得左個Ac無玩  ,後來入反  個幫散左  而我完全5知咩事 個事係講武 英雄 慕容 煙雨一條線

c09s10y14 發表於 14-1-11 08:13 PM
回覆 北.冥 的帖子

我個時仲係到  若x成日嚟幫地搞事  之後5記得左個Ac無玩  ,後來入反  個幫散左  ...

若瓏黎英雄堂幫地搞事好正常= =幾個大幫蝦幾個細幫 搶埋細幫地 一定會咁
逍遙居被魔蟲,慕容世家,龍騰天下蝦完 地比佢搶埋 之後就日日去清龍騰幫地 殺佢d人 清佢鏢車- -
反正無地 咩都唔洗驚- - 只要人數相差唔多個時 我地個邊贏緊 至少慕容世家未或領唔會永遠係龍騰幫地 幫手都要時間T過去

回覆 北.冥 的帖子

真係無幫地可以玩盡佢 記得我岩岩玩俾高登玩殺左  個時心諗   路過也中槍  而家佢地米報應囉

回覆 c09s10y14 的帖子

我多數將d仇放成個人 同 幫會 兩種
個人果d就私人報仇 e.g. 1內時間比無雙唐門副幫黑過一次書......2內時期轉玩武當護書 我令佢失左3-4次書(有仇護書報 因為同門派既人多數會幫你) 3內因恨慕世 入左神判線就停左
幫會果d成個幫計,以高層為主,目的整散佢幫 反正當時佢地都成日殺我幫既新手 後期一見佢幫既人就打(除左對方切磋,同朋友玩緊,或者態度友善)

回覆 北.冥 的帖子

識既人走哂   失落感倍增 無論邊都係有有錢大哂

諗番起少少
當時英雄堂搶左地 慕容世家叫佢宣神判塊地 打算3路攻打(另外兩幫宣無雙高登) 結果反失2地
神判就開始打埋英雄堂 慕容世家個d又幫唔到手 英雄堂同講無堂合幫(好似) 其後好似因感情問題 同石內卜個d反面
提起石內卜 諗起一件好笑既事:
個時逍遙居同石內卜個d打交 逍遙居死守惡人谷俠客洞(團練位)
成功反擊之後團練 石內卜英雄帖: 放一堆金玉武(唔記得d武器名= =) 南宮字(呢家去左邪教)就立即英雄帖:去去武器走! 洗走左石內山卜d武器......

聽聞英雄堂有d人過左2服, 1服既就走左幫, 原因點解會散就唔清楚

(好似係)
塊地比(神判, 一代之類既幫會) 攻到無晒佔有.
英雄堂本身又好多人去左2SER
最後講武堂幫手尾刀.拎左英雄堂塊地再合幫
司城史緒果班都入左講武堂
--------------------------------------------------------------
但中間發生左搶女事件  史緒入埋神判打講武-X-
詳情唔知. 但呢D係客觀去睇 :D

Btw i miss u 花音bb

紙圓 發表於 14-1-13 10:59 AM
(好似係)
塊地比(神判, 一代之類既幫會) 攻到無晒佔有.
英雄堂本身又好多人去左2SER

= =再記起多d 好似係一代要英雄堂個地 但講無尾左刀 結果一代同講無開戰 話幫講無既都打埋
煙雨龍騰個d幫手 慕容世家就......(睇戲?)
結果一代打埋龍騰煙雨 龍騰散入煙雨
唔敢幫同盟既慕容世家後期仲乖乖跟一代去打神判

藍信一  e個先係世家背叛既真相 而唔係煙雨背叛打世家  發表於 14-1-13 11:28 AM

北.冥 發表於 14-1-13 11:13 AM
= =再記起多d 好似係一代要英雄堂個地 但講無尾左刀 結果一代同講無開戰 話幫講無既都打埋
煙雨龍騰個d幫 ...

煙雨同一代既仇口好似係呢件事之前已經發生 ~~~
BTW 果陣我仲係夜月廢幫既小幫友.

只吃花生

紙圓 發表於 14-1-13 12:07 PM
煙雨同一代既仇口好似係呢件事之前已經發生 ~~~  
BTW 果陣我仲係夜月廢幫既小幫友.  

原來好耐之前有仇口 真係唔知=_=睇黎我知既野真係太少
講起少人知既野(離題).......封測見聚龍坊最勁 就跟聚龍坊搵食既聚賢山莊幫主司馬二(呢句語法錯左 我編輯改一改) 係公測改名趙龍 開左個逍遙門(幫會)
有一排無玩 之後玩番 就開左唐門世家 第一劍莊一系列幫會 後來收左雲尚仙子ac 見神判稱霸個時跟左神判......之後見邪教贏緊 又入邪教打禁地 呢d野應該唔多人知.....至少呢d小幫會無咩人會留意 只係因為公測開始覺得佢有意抄逍遙居(封測出現)個名- -先留意

樓主is who 過左去既歷史仲記得

英雄堂點解散,
係因為身為幫主的司城屎水做人沒宗旨,認賊作父,三姓家奴(由打神判,變投靠神判,後神判失勢再叛走流浪,而家見高登有D勢力又再次投靠)
如此幫主,又怎能帶領眾幫友走向光榮之路???

realhmy 發表於 14-1-14 11:21 AM
英雄堂點解散,
係因為身為幫主的司城屎水做人沒宗旨,認賊作父,三姓家奴(由打神判,變投靠神判,後神判失勢再 ...

個c水又真係既 一開始傻到相信慕容世家會幫手 點知世家係明哲保身
之後去神判 唔去一代又蠢既 去一代邪教整套雪劍玩下都好啦
- -第3樣我已經退game 唔知 唔評論
講起宗旨 有個幫會唔錯 要推薦下 呢個幫好似一直係贏家 仲勁過魔蟲神判個d
魔蟲得勢跟魔蟲 神判得勢跟神判 一代得勢就跟一代
雞鳴又遠遠地 燕京地主係邊個就跟邊個~~方方便便 永遠係贏家 呢個幫先勁

北.冥 發表於 14-1-14 02:43 PM
個c水又真係既 一開始傻到相信慕容世家會幫手 點知世家係明哲保身
之後去神判 唔去一代又蠢既 去 ...

澄清:
一代唔會就咁送套雪劍比人
我地有幫會積分去競投雪劍頁數/入門篇
有禁地打...但全部靠自己ROLL
如果有得送我就唔洗用咁多錢收 =[

btw 我招寒心6 係跟皇朝團Roll 番黎   最愛文學少女

回覆 北.冥 的帖子

你在說誰呢,喔,別誤會,我是真的不知道?

睇錯 英雄堂點數

紙圓 發表於 14-1-15 10:31 AM
澄清:
一代唔會就咁送套雪劍比人
我地有幫會積分去競投雪劍頁數/入門篇

聽講皇朝團 琴師多數好運d 成日中雪劍
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-2 11:24 AM , Processed in 0.046261 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存