2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Blade & Soul劍靈 比武場的感想.....
go

[閒聊討論] 比武場的感想..... [複製鏈接]

笑傲無雙 玩過星曲WEB

話說....打比武場...小弟自問不是強,但也有一點實力....但去到銀......一堆極限萬云....
你連一套才扣他4分1也沒有......他連你一套你冇2分1..
這個已經不是技術的問題...只是單純用裝備去取勝,
但都算了.....還要...有一些...大大他們怕死要食HP.....你說...還會有心機打MA.....

只是想表達一下不滿....不要插我T_T"已經灰灰地T_T"

gamelung 發表於 14-1-13 12:15 AM
話說....打比武場...小弟自問不是強,但也有一點實力....但去到銀......一堆極限萬云....
你連一套才扣他4分 ...

咁我個人就有唔同睇法,希望大家唔好太介意!
我作為1個國服公測先玩既玩家黎講,
我覺得而家去玩PVP見到成班極限萬雲都好正常,
始終以公測大區黎計都開服差唔多有2個月,
封測有玩舊區既玩多1個月添...
所以武器畢業真係好普遍既事!

另外,我覺得對於裝備有差距既玩家黎講,
玩PVP係一定輸蝕少少,
而且玩PVP食HP水都係一件好正常既事,
因為隻GAME係可以比你係玩緊PVP既時候食HP水!
不過我覺得有技術既話,裝備有少少差距都唔係問題,
始終劍靈呢隻GAME自由度高,比較需要技術係佢既特色黎,
唔似其他Online Game用HKD買一套最勁既裝就可以做葉問1打10!
可能亦都係因為咁所以我而家PVP玩到1600分都開始感到吃力,
事關我個人認為只要搵到自己隻職既一套殺人連技方法(比較多CC技? 高輸出?
要升上金杯都唔係太難!
不過我升到金杯就發覺遇到既對手都有一定既實力,
唔上網睇片研究下對手既打法,
真係隨時比人屈住黎打,
如果唔好彩遇到比較勁既人...
絕對係有比人秒殺既可能!!(靈劍? 力士? 刺客?

所以我而家開始感覺到劍靈呢隻GAME每日除左做日任同玩PVP之外好似冇其他野玩了,
唔知係唔係我太耐冇玩MMORPG忘記左MMORPG就係咁,
還是劍靈有其他特別既系統而係我MISS左啦~

我好多時一套都食唔到 真係全程係空中 一次反擊機會都無

所以決定搞好裝備之前唔再入比武場

我41LV 果陣極限炎王 打極限萬魂D 45LV  都打到158X   升埋上去卓越萬魂 都上埋金....其實唔係真係咁難打姐

gamelung 發表於 14-1-13 12:15 AM
你連一套才扣他4分 ...

劍靈呢隻GAME 極限萬魂 只係基本裝備
而且遊戲沒甚麼 真係+9+15既強化系統 相差不是很大
建議先45等 同 極限萬魂先 (要求其實唔高, 就算單機 1個月都搞掂好)

其次就係技能方面同職與職之間 都要適當換技能
每次進場30秒就係比你去調整技能應乎不同對手

睇你留言 我估計你係 力士/靈劍/劍士

你只要對手不是太OP , 基本上可以用職業優勢嬴

補充: 吃藥 吃buff 好正常而己, 因為佢限制大家都係食比武藥
且最大既優勢係軟職情況下 百份比係高好多
如果力士3萬血補一半, 召喚就補滿

Eric1432  講得好好  發表於 14-1-13 01:09 PM

笑傲無雙 玩過星曲WEB

原來係咁,咁下次我都食,因為我有時係f9都會見到有人話人地食藥,同埋同大部份玩家玩都是沒吃的,所以一直以為比武的不成文規,武器方面,還是慢慢來好了...thank you 各大大們

回覆 gamelung 的帖子

加油加油...藥又冇話唔食得既....我都好少食

唉, 你起碼都可以話打得過ar .. 我知道pvp 技術係要練出黎, 但係我連續打左20幾場 , 全部都係輸晒, 重要係比人屈死個隻.
我打左20幾場, 贏左一場咁大把, 都唔知可以點練, 真係有d 灰
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 12:16 AM , Processed in 0.030926 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存