2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 宣布迷你屋設計比賽 各參賽者分數以及獎賞 A_A! ...
go

[活動] 宣布迷你屋設計比賽 各參賽者分數以及獎賞 A_A! [複製鏈接]

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

http://www.2000fun.com/forum-vie ... romuid-2162741.html

經過專人結算後,評分準則仍以骨量進行比較
逾期之骨將不作結算,敬請留意
假骨數量越多、處分亦隨之增大:

14骨以下含3假骨或以上,將以失效形式進行處分
15骨以上含3假骨或以上,將以失效×4形式進行處分

如A作品12骨中含6假骨
12(總骨)-6(假骨失效)=視作6骨結算

如B作品20骨中含5假骨
20(總骨)-20(假骨失效×4)=視作0骨結算

所以如果有「熱心好友」咁好人
明知三星都仲幫你加骨
呢d知己朋友你就好應該感激下佢

另外此項處分將給予尊重活動規則的玩家之鼓勵
以及針對假骨氾濫之問題
好啦閒話少說,各位去骨

一、
x︴延續愛念:6骨

二、
雪﹡`:20骨

三、
`╮GIΒORˇ:2骨

四、
百無一用是書生:0骨

五、
~心碎兒~:4骨

六、
//沁疼`:1骨

七、
hugo仔仔:3骨

八、
hellmilk:2骨

九、
~~~~~PK:0骨

十、
搗亂者failed

十一、
乂皇族卍弓手乂:1骨

十二、
紫夜喵:4骨

十三、
清♂純豆腐♀:6骨

十四、
糖果兔:D:1骨

十五、
*MEGAN` :4骨(圖片均沒時間,以不符資格處理)

十六、
親吻掠過ζ:7骨

十七、
–ζaR﹏鬼ˇ:0骨

十八、
=牛B=:2骨

十九、
Boss2958743:3骨

二十、
§回憶♂愛§:6骨

二十一、
零度℃:0骨

二十二、
小睎:0骨

二十三、
§聖之刃~<:12骨

二十四、
◆小寶寶◆:0骨

入圍作品
雪﹡`、§聖之刃~<、親吻掠過ζ、x︴延續愛念、清♂純豆腐♀
§回憶♂愛§、~心碎兒~、紫夜喵、hugo仔仔、Boss2958743
`╮GIΒORˇ、hellmilk、=牛B=、//沁疼`、乂皇族卍弓手乂

入圍者將贈予8個防爆護符以玆鼓勵

冠亞季軍則分別為:
雪﹡`、§聖之刃~<、親吻掠過ζ

冠亞季分別可獲贈GC點數卡600、300以及150點
而冠軍更可額外獲得永久倉庫乙份
點數卡與永久倉庫可變更為防爆 兌換率24:1 以四捨五方式結算
除此之外,所有玩家均可把獎賞轉換為MyCard

—、以上為是項活動之得獎者,獎賞將於七個工作天內派發
二、請各位得獎者務必以短信(PM)形式聯絡醜八怪`
三、必須以報名參賽之角色
邀請相關工作人員視察檢驗迷你屋
迷你屋與角色名稱不符合將失去領獎資格,或有機會轉讓予落選者

四、工作人員僅以以下角色名稱檢驗,並且不會向玩家索取個人隱私資料
如遇到此情況,請無視該模仿者:

天空:小翼龍、醜婦
海洋:中翼龍、AKeiS
冒險:大翼龍、AKeiS

五、逾期將不再發送獎賞,另再次謝謝各位參與是次活動

順帶一提
舉報制度仍然生效直至七個工作天後
➣舉報說明及其方法 : (✎編寫日期為21/1/2014)
『 如有人發現參賽者有違規,並提供有力證據舉報之,又成功處理,可享有額外獎勵!!』
ㅇ我們會對懷疑違規角色,我們會認真查證,一經證實,將會按處罰條款處理
ㅇ由21/1 - 01:28開始,凡舉報違規參賽者,只要您的舉報是首位能協助我們證實該角色違規,並成功進行處理;
或者您是首位舉報該參賽者並提供其完整做法,經我們查證後,您將獲得以下獎品:
路過人:可獲3粒防爆護符
參賽者:可取代"被舉報參賽者"的限額入圍,即有機會贏取16粒防爆護符,增加了中獎機會!!
*請各位以PM(短消息)醜八怪`提供資料 - 如不是使用PM舉報將不接受
為了收集足夠證據,您需要提供的資料包括:
✔懷疑違規角色名稱:
✔發現日期及時間:
✔違規角色所在伺服器:
✔違規種類說明:(內容請客觀陳述,勿包含個人情緒以及不雅詞彙。)

所以失格既各位唔洗灰心住
你地靠舉報仲有機會翻身,汁番幾粒防爆
甚至取代失格者參賽資格(骨量等同失格者所得)

另有一情人節活動,如欲查詢詳情請稍移玉步至以下帖子:
http://www.2000fun.com/forum.php ... age%3D5#pid87976643

已有 3 人評分Good 收起 理由
Transformice + 1 nth
夢的理由 + 1 今日剩餘
EterNitY=) + 3 Do what lane?

總評分:  Good + 5   查看全部評分

好野岩岩好15名 有防爆

想d人炸我-___-
已有 1 人評分Good 收起 理由
無聊一啖笑 + 2 支持你!下次繼續^_^

總評分:  Good + 2   查看全部評分

醜八怪` 發表於 14-1-29 06:04 PM
想d人炸我-___-

我係hugo仔仔(天空之夢)
我入圍左迷你屋設計比賽
請問你幾時得閒比8粒防?

家下應該唔少人又上到4星   下次出比賽又要set5星

MEGAN` 發表於 14-1-29 05:59 PM
好野岩岩好15名 有防爆

好不幸
經過驗證之後

發現你兩張圖都冇cap時間資料
所以failed

醜八怪`  戚眉果句有粒字 打錯左??  發表於 14-1-29 08:09 PM

夢的理由 發表於 14-1-29 06:09 PM
家下應該唔少人又上到4星   下次出比賽又要set5星

好可能會轉用其他較得宜既評分準則

回覆 醜八怪` 的帖子

幾時比我
MEGAN` + 2 岩岩100good

總評分:  Good + 2   查看全部評分

kenyeung525 發表於 14-1-29 06:23 PM
好不幸
經過驗證之後

甘大頭蝦 sad 吾緊要 都公喜其他得獎玩家

MEGAN` 發表於 14-1-29 06:33 PM
甘大頭蝦 sad 吾緊要 都公喜其他得獎玩家

唔緊要
大把會員杯具過你
你呢d小錯誤濕濕碎

你望下某d會員
由原本頭三跌去尾位

幾時比到

啦....吾公平呀!!!

2000FUN超人 發表於 14-1-29 07:01 PM
我想知道三星拿GOOD點解要倒扣, 唔該叫話事人出黎解釋下, 規則度根本無講到呢樣野
你只能夠話三星既GOOD唔 ...

我想知道三星拿GOOD點解要倒扣, 唔該叫話事人出黎解釋下, 規則度根本無講到呢樣野

http://www.2000fun.com/forum-vie ... romuid-2162741.html

☞「本醜八怪`有權隨時修訂或更改活動條款之細節。」
☞「若有任何爭議:如使用多重帳號參加比賽、惡意破壞活動程序、無視是項活動之規限或未經同意借用他人角色之迷你屋,醜八怪`可保留最終決定權。」

一睇你就知係其中一位唔睇清條文既會員

你只能夠話三星既GOOD唔計算, 但倒扣既話根本就唔合理

遊戲、論壇較高人氣既會員
唔洗念都知可以拎到較高骨數
因為有比普通玩家有更廣大既人脈

但係基於呢點
點解我地仲以骨數做評分準則
好簡單
就係因為出現唔睇清楚條款規限既會員
假骨混水摸魚既情況亦都係預料之內既事
點解越多骨量就越多假骨,反而越少骨量就全部真骨?
又唔見其他會員5骨全假?
人性既黑暗心理,你自己摸唔透唔代表其他人同你一樣摸唔透

預料之內都照出街
好自然就有應對既方法

假骨原因:
混水摸魚—較多骨者居多,處分相對調高
唔睇規則—較少骨者居多,處分相對調低

如果你仲唔清楚點解處分係
14骨以下含3假骨或以上
15骨以上含3假骨或以上
我建議你本人再次睇多次參賽者骨數並比較之

無合理解釋既話我唔排除作進一步行動, 希望並唔會影響到主辨方下次搞活動

你有能力既話隨時歡迎,我地來者不拒

2000FUN超人 發表於 14-1-29 07:23 PM
回覆 kenyeung525 的帖子

係我睇唔清楚定你睇唔清錯

其實你知唔知咩叫最終修定權
就係為左無爭議先標明出黎

參加活動就預左接受所有規限
呢個係各位會員想獲獎既大前提
剔除諸多限制就想輕易奪獎
俗語話「有冇咁大隻蛤乸隨街跳呀」

某醜八怪已經暗中給予提示
及後仍然有人混水摸魚比假骨
有d甚至用朋友既迷你屋參賽(驗證階段)
無直接fail已經好大程度比左寬限

另外獎品唔係我本人提供
而係果隻乜春野醜八怪提供
我只係得閒無聊幫下手搞活動

如何+骨  可否教我

davidleung1993 發表於 14-1-29 07:34 PM

如何+骨  可否教我

三星或以上會員
於帖子右下方按評分
告死 + 1 試用

總評分:  Good + 1   查看全部評分

2000FUN超人 發表於 14-1-29 07:37 PM
知唔知咩係最終修訂權呢個問題你應該問自己
我從來無話你處理手法有問題啵
我只係提出疑問, 想查詢下點解 ...

知唔知咩係最終修訂權呢個問題你應該問自己
我從來無話你處理手法有問題啵

我更加冇黑字筆墨列明你話我處理手法有問題喎

我只係提出疑問, 想查詢下點解個「評分準則」會變左
咁你答我問題, 話「準則」變左咪得
你第一句竟然係話我睇唔清楚「規則」?
何解查詢一條變左既規則係表示我無睇清楚「規則」
而家實際上你既「規則」係已經改變左

「評分準則」同「規則」有何分別?
「評分準則」源由於「規則」既一種衍生物
你執著於此字眼又有何重大意義?

我有疑問係好正常既事
希望我咁淺白既文字能夠令你明白你既回應有幾愚蠢
我再一次多謝主辨方既防爆同點數
希望你下次搞活動唔會遇到問題

有提問就即時發問係好事黎
不過發問無意義以及基於自己追帖能力之問題就顯得自暴其短
期盼閣下於下次提問能夠明瞭自身雙眼所看不清的問題

要多謝就多謝醜八怪
舉辦活動既人係佢

另外本人個性笨拙、為人直腸直肚
本人直言相告, 閣下雅量盼勿見怪
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-20 02:42 PM , Processed in 0.047844 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存