2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 動漫綜合討論區 FATE STAYNIGHT SABER問
go

[問題] FATE STAYNIGHT SABER問 [複製鏈接]

最後番到理想鄉  個到SABER係死左定訓左    ?

佢話發左1場夢 咁其實真係夢定係點?

話會訓耐D 今次 ,姐係點

其實好多人話SABER認唔出依利雅姐係 FATE STAY NIGHT berserker 個MASTER  但其實saber有認到

係第1次同士狼 澟係條街比berserker 襲擊  saber係特登避開berserker攻擊走去依利雅面前睇一睇 認證 之後唔留神 比berserker 打左 當時依利雅比saber咁近望都呆左一下  (係頭3-4集左右)   

之後我又想知第1次係個個神侍條天梯到同assassin打個陣 邊個第3姐係到偷睇saber 寶具?  
btw 真係好鐘意saber 唔係主要鐘意佢萌 係佢個種 認真戰鬥  1個少女負擔上1個國家  不惜一切 都要再拯救國家

有小小天然呆 我真係迷上左    日後我好希望再出更多saber既動漫

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

1. SABER本身就死左
2. 我唔撚記得
其他你講到1999 我懶得答

呢個時候梗係  

saber撚召喚

十週年勳章(賀詞)

1.saber本身就係死左
而動畫係以fate線做結局
saber下場:
Saber路線-Fate

唯一結局:夢的延續

完成聖杯戰爭,完成與士郎的約定,破壞聖杯後,終於可以放下從者的身份,微笑著對士郎說出「我愛你」。 得到解脫的王回到自己的時代,歸還精靈之劍,在樹下平靜的死去,終於得到安息。

http://zh.wikipedia.org/wiki/Fat ... B7.AF.E7.B7.9A-Fate

2+3都唔知你講緊乜Q,真係1999,答你唔到

打assassin個PART
在場人事有:Saber,Assassin,Caster,Rider同Lancer
Saber vs Assassin,Caster vs Rider
所以係Lancer

係夢定係?
唔係夢
Saber臨死前許下願望,希望拎到聖盃番到過去,令英國搵個勝過自己既王,而成為Servant。
所以死前被士狼召喚回到未來,任務完成則回到原來時間

而Saber個下屬問佢做乜
無理由答佢去聖戰掛
所以夢係比喻

訓耐d就係死既意思

1樓同3樓  我想講2,3 完全係劇情入面內容 有睇FSN冇理由睇唔明   

低低…   4樓  我再想問  第一次同Berserker 依利雅相遇 你認唔認為我講個D  ?            真係好明顯係SABER特登 閃過哂BERSERKER 既攻擊 走去佢面前睇左一眼

kingsonsiu 發表於 14-2-4 03:51 AM
低低…   4樓  我再想問  第一次同Berserker 依利雅相遇 你認唔認為我講個D  ?            真係好明顯係SAB ...

其實無可能唔知伊莉雅係berserker既master

唔係 我想同既係 saber認得出 依利雅 係愛麗絲菲爾個女 所以特登閃哂berserker既攻擊 去睇一眼 有冇咁既可能 佢個集的確有咁去睇左眼

但fsn動畫就之後就冇講saber識佢 但saber個陣係特登去認一認 係第3集左右

kingsonsiu 發表於 14-2-4 04:53 AM
唔係 我想同既係 saber認得出 依利雅 係愛麗絲菲爾個女 所以特登閃哂berserker既攻擊 去睇一眼 有冇咁既可 ...

Saber想睇下個蘿莉大個左之後係咩樣
話哂之前Saber都同蘿莉一齊住過
要靠氣息認人唔難

但之後點解要 扮唔識佢咁--

kingsonsiu 發表於 14-2-5 10:11 PM
但之後點解要 扮唔識佢咁--

第一,佢地兩個本身唔熟,只不過係切J個女
第二,敵對關係何必要咁親切
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-2 11:37 AM , Processed in 0.291798 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存