2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聖境傳說 小小心得及評論
返回列表 發新帖 回覆
go

[心得分享] 小小心得及評論 [複製鏈接]

首先 小弟文筆並非太好(普通舊玩家 不喜勿插)

幻想神域同聖境傳說小弟我有玩過一段頗長時間(後者)
幻想神域岩岩開服玩刺客好快衝上50等 隻GAME我感覺好普通 @@

回歸正題先
玩聖境傳說講真你要用的時間唔會太多,除左頭幾日可能要衝人物
LV之外,之後唔洗話要每日玩足八小時以上先會勁。
因為玩開聖境傳說的人都知道最強裝備係金裝,亦即是可以透過
英雄副本戰勝BOSS有機會掉落金裝同金料再抽,打BOSS之前各良好
玩家會分配好「需裝」唔擔心會偷需情況出現,亦可以提高中獎率,
叧外亦可以透過英雄BOSS掉落金裝設計圖合出來並非綁定,可以出
售,一件金裝可以價値連城,係一歩登富豪的跳板,不過合金裝之前
需要橙裝同金料,如果要合金裝除左橙裝,金料係好容易有,血可能都會有D麻煩,
不過都最尾合之前的機率係.....見人見智可以落粉,最後 1日可以打10場
英副,如果配合公會團打係可以打足10場,應該點都會掉1件掛。
(裝備強化+6好EASY)

講到賺錢。我認為如果ALTA係先開55VL為頂的話,賺錢好容易,你可
以單刷51神殿,1HR都有幾百金亦可以收錢帯人刷職經一舉兩得,刷
51神殿果陣可以去聖境種樹之類又係可以賺錢,因為木同石係可以
換聲望(白銀之針果D)買橙裝,如果聖境開金料NPC,呢D以上石 木
靈魂料全部有價有市 合下橙裝橙戒(黃昏回299HP呢D)放出去又係
賺錢。以ALTA係先開55VL為頂為前題 如果呢一階段打出少少裝備
係好夠玩,因為大家都知道聖境傳說最後係100等,精明玩家係唔會
晒錢去衝上+10裝,+6己足夠,+10見人見智(可能除左武之外),70
等之前我覺得紫武可能比金武好。

聖境傳說除左副本 PVP同領地 最大特色係職業

先講職業有三十隻(冇數錯的話...依家冇咁多 慢慢出)冇話邊隻屈
問題,各有玩法,高手係唔會升死一隻,因為聖境傳說係有職業積分
同證照組合,升死一隻一定唔勁,你話升職難,其實以前期為主,正
係1日打10場英副係升好快,職業可以切換,今日你坦我補,聽日
我坦你補,唔明有幾難升,補師都係咁升返黎。不同種族有不同素
質加成及製作技能(珠寶、符魔等另一賺錢方法,有價有市)
三十隻職業呢度唔講...太多。

PVP3V3
一開始主要裝備以副本裝或英雄副本裝為主,打法先殺1再以3打2
方式進行以掙取最大勝率,PVP分前期係唔會換裝備設計圖之類,
等開放出70等以上先會否決定換,因為一來PVP積分難儲二來55LV
前PVP裝備素質不太好,你話會唔會屈職,上段己説明,坦有格擋減傷,
打手有遠近攻同魔師,補師職唔提@@,打之前開晒狀態技能,
到時PK就係睇邊個爆擊先,所以冇分屈職,
都係睇反應邊個出手邊個WIN(閃左另計-.-),個人PVP觀點。

領地戰
領地戰以公會為單位,初期爆晶守唔到,最後以%率抽出,有機會爆冷。
(只記得之前係咁玩,之後唔知啦)獲領地公會在該區日日有錢分同
戰爭之石。

最後小小補充
55VL之前做好裝備準備(唔洗太勁)到開60LV你應該可以切換任何
職業的玩家,入左公會同其他玩家混熟左打副 PVP 賺錢 領地
一定有有你份。到時開60就唔會晒咁多時間衝LV 55-60只係-5LV
正係打主任英副升都到60LV,而且區域聲望可以換好多勁橙飾,任務
藍裝又可以玩一排,玩到咁上下又有金裝,但又唔會話咁快開LV65,
又可以玩一排,輕輕鬆鬆。一切以55LV為前題,享受過程之餘又可以
懷念回憶(記得會出舊時裝,本人必會落力為自己掙取)。

多謝!!

字海

仲以為聽日先有人睇

2000fun常客xd

睇得明呢篇野的人一定唔簡單

因為太長篇嗎??

我好吾簡單?

呢篇野不得不讚...可惜冇得tag名xd"
p.s. 有冇興趣入黎我地公會一齊玩haha

小弟敬你地

當然有興趣

rc:25342389
❤葬儀社❤

TMD2014 發表於 14-2-5 02:23 AM
當然有興趣

咁就黎啦xd"唔好等啦 呵呵

訓先 加左聽日先傾 唔係好識用RC

TMD2014 發表於 14-2-5 02:29 AM
訓先 加左聽日先傾 唔係好識用RC

唔緊要...我都要訓..聽rc日再傾0.0

歡迎歡迎

回覆 TMD2014 的帖子

十分讚同^^!!!!!!

°×sIuFu_♂ 發表於 14-2-5 02:32 AM
唔緊要...我都要訓..聽rc日再傾0.0

真早訓
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 04:53 PM , Processed in 0.035771 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存