2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 2ser 開始有d悶
樓主: godhdgary
go

[閒聊討論] 2ser 開始有d悶

外賣愁 發表於 14-2-12 09:41 AM
樓上錯撚晒, 淩小花既裝唔廢過任何人
但佢真係用得好撚廢, 唔知佢係未打親交都恰眼訓
7下7下咁, 同埋, 唔撚 ...

其實火伊貝都退左game
不如放過人la

回覆 散人劍客 的帖子

diu,劍靈,不好再提飲西水長大,睇一次笑一次,真係笑死我,太有創意了,不知寳如係怎麽忍的。“飲西水長大”一焾起個畫面就感覺焾不出個畫面,實在是太好笑了,diu,又可以理解d0宵班傻仔不笑。立申:傻仔一名:](寳如果然係我偶像,d花名都格外出類拔萃:]

Queeniepo:) 發表於 14-2-12 12:21 AM
係..都唔記得同條7頭皮講下~
乜野洛劍帶領之下,咩迫走洛劍,想笑死我地咩..
1個幫主係班幫員打生 ...

你識乜撚野呀你! 你識條春咩! 呢d 叫 "運籌帷幄之中,決勝千里之外",
洛劍做得幫主負責指揮既, 緊係唔會輕易入戰場, 而係搵個有利位置觀察局勢, 指引幫員佈局架啦.

以前無法無天有洛劍既帶領, 尚可以獨當一面, 獨力對抗 仇 同埋 狂徒。
但係自從你班反骨仔食碗面反碗底後,宜家既 鳩魂 剩係識痴埋 熊塵 同 百狗 搏FD幫佢地奶袋底

回覆 天馬行空 的帖子

洛劍係咩本人不知,但係可以令全幫的核心成員都離他而去,那麽他一定有什麽特別不好的地方,或者不是帶領這班人的最佳人選,甚至不配做幫主。
另外,無法無天分出了翶魂,說真的,翶魂同胞並不是反骨,而是一種積極進取的行爲,你有見過成幫的核心成員一起反骨的嗎?你有見過一大堆的人一起出幫這樣反骨的嗎?翶魂的行爲最多最多說難聽一點就是反叛,但是反叛是對於一個好的領導者所用的詞,對於不好的領導者,翶魂同學的行爲只能說爭取自由。
其實,講真,如果洛劍對幫友好的話,d幫友點捨得走?又或者是他不夠好,這就是他自己能力不足了。其實,講真,如果0小花個白癡仔成日閙你白癡,我相信你不會真係樂意稱自己係一個白癡吧,等等,0宵d人已經被洗腦,又真係好難講哦。順帶一提,0小花,麻煩你改名好嗎?小花,小花,真係笑話,你不覺得戈名好有雌性的特徵嗎?

天馬行空 發表於 14-2-12 10:25 AM
你識乜撚野呀你! 你識條春咩! 呢d 叫 "運籌帷幄之中,決勝千里之外",
洛劍做得幫主負責指揮既, 緊係唔會 ...

搞清楚, 由頭到尾紅塵 百鬼 散人 翱魂 刺殺 等等既同盟線
大家都係平起平座
係合作關係, 從來不存在上下關係
至於你話博frd, 係嫁, 我地係真係幾friend.
係唔明白點解你地0燒/仇/魔蟲先咁鍾意玩階級觀念
開口埋口奶袋底
彷彿覺得你地幫魔蟲奶袋底就等如全世界同盟就係奶袋底一樣

最記得0燒班小朋友唔記得接信
成班好似小朋友打爛花樽唔敢同阿爸講咁
好驚同魔蟲講會俾人打屎忽

係紅塵呢便既同盟線又真係聽都未聽過有d咁既階級之分
講真, 四隻字
高下立見

就同你講運籌帷幄
用成語記得要睇典故
唔係真係得淡笑
差之毫釐謬以千里
《史記.卷八.高祖本紀》
夫運籌策帷帳之中,決勝於千里之外,吾不如子房。鎮國家,撫百姓,給餽饟,不絕糧道,吾不如蕭何。連百萬之軍,戰必勝,攻必取,吾不如韓信。此三者,皆人傑也,吾能用之,此吾所以取天下也。項羽有一范增而不能用,此其所以為我擒也。

可惜你用之不得其法
子房為何人? 張良也
雖然張良同果位洛劍比, 一個日月之輝
一個只係螢蟲之火
但大家位置不同, 要比, 就用漢高祖比
文中可見, 漢高祖何以得天下
因有子房, 蕭何, 韓信之助
此三者,皆人傑也,吾能用之,此吾所以取天下也。
正正因為佢得人心
洛劍不得人心, 非幫主之材
完.
已有 1 人評分Good 收起 理由
wongsword + 2 引用古典實在難得,唔可以唔比分你.

總評分:  Good + 2   查看全部評分

樓上又錯撚晒
身份尊貴的魔塚將會全面吸納淩霄班99金窮撚入黎做控場
就好似龍門 仇 誓惡 或者我既大講數堂一撚樣
高下立見, 見撚到未?
平起平坐 真係笑撚左, 醒未?  邊撚個幫有錢就邊個幫話事
第一日玩? 好快魔塚淩霄2合1你班塵線就收撚皮

所謂道不同不相為謀!
奉勸閣下若非知道事情的全部,莫再指鹿為馬,當真貽笑大方。

笑傲無雙

godhdgary 發表於 14-2-7 12:40 AM
我唔算玩九陰玩得耐

都係由上年七月到玩到而家

我自己就8月尾先開始玩,睇住九陰人數直線下降,
其實,大慨都係因為暑期完左,之後留係到玩既,
每一日係遊戲做一式一樣既事,奪書…授業…刷心魔…
其實如果唔係非常享受個一種,慢慢將自己個人物練勁既感覺,
九陰本來就的確係幾悶  我個人認為唔太關2ser幫會事。

by the way,而家魔塚無以前咁活躍,變左和平禁地幫,
凌晨3點先出黎魔塚神威,個人覺得都幾舒服,
班幫友返完工放左學返黎,自己做下自己野,打禁地既打禁地,
做生活既做生活,R水吹既R水吹

其實個ser人少左都幾舒服既

天馬行空 發表於 2014-2-12 10:25

你識乜撚野呀你! 你識條春咩! 呢d 叫 "運籌帷幄之中,潛水千里之外",
柒劍做得幫主負責指揮呢個潛水位既, 緊係錫身唔會輕易入戰場, 而係搵個有利位置觀察局勢, 見人就無血就係汁雞順便断藍囉殺數啦!

以前無法無天有柒劍既帶領, 尚可以獨當一面, 獨力對抗 仇 同埋 狂徒 同時又要反口掉轉搶頭幫魔蟲打返紅塵
但係自從你班反骨仔深深感受到柒劍食碗面反碗底後,宜家既 翱魂 剩係識搵埋 紅塵 同 百鬼 係so洲清魔蟲同0消囉

改一改又得左

gn01123080 發表於 14-2-12 10:47 AM
就同你講運籌帷幄
用成語記得要睇典故
唔係真係得淡笑

多謝阿sir 係度引經典故既教導喎! 我幾時都話熊塵線既人最叻講經架啦! 真係叻叻豬!

三傑? 宜家九陰既鳩魂都有三廢喎! 雞虫白龍 閹人葉小風 垃撚圾龍爪手

散人劍客 發表於 14-2-12 11:13 AM
所謂道不同不相為謀!
奉勸閣下若非知道事情的全部,莫再指鹿為馬,當真貽笑大方。 ...

我睇見你打d字就真係貽笑大方! 一時在下, 一時閣下, 以為自己真係好文雅丫?

"西水" 呢單野又唔關你事你咁激動做咩姐? 宜家講你條女咩!? on 9 9 食賓周啦你!

WOODSUM 發表於 14-2-12 11:39 AM
你識乜撚野呀你! 你識條春咩! 呢d 叫 "運籌帷幄之中,潛水千里之外",
柒劍做得幫主負責指揮呢個潛水位既, ...

你講緊o個個好似係 豬西劍客 喎!
次次打追殺剩係見佢龜係義莊, 等佢自己班o靚打生打死, 見人無血就出黎清藍搶人頭

無討論價值, 個天馬行空
駁唔到人就潑婦罵街
大家可以完左個TOPIC佢自行散場

龜義莊唔係我咩? 我出左名百草英雄黎架WO

回覆 天馬行空 的帖子

你不好比鮑魚妹真係嫁左比劍靈:]

天馬行空 發表於 14-2-12 12:11 PM
我睇見你打d字就真係貽笑大方! 一時在下, 一時閣下, 以為自己真係好文雅丫?

"西水" 呢單野又唔關你事你 ...

每個人都有唔同既表達方法,閣下唔喜歡可以唔作回應。
我深信呢個只係一個遊戲,你比人打係一件事,無必要講尐禁惡毒既說話去侮辱人!
難道你覺得你禁講野好合理?好動人?好好聽?
況且我地唔係無緣無故打你地!向來都係願賭就要服輸!請你地自己反省,事必有因!

請你先學懂尊重人,同樣大家都會尊重你。

散人劍客 發表於 14-2-12 04:49 PM
每個人都有唔同既表達方法,閣下唔喜歡可以唔作回應。
我深信呢個只係一個遊戲,你比人打係一件事,無必 ...

哦...咁我都學下你文雅d, 吟下詞啦 ~

江湖恩仇何時了 往事知多少
白龍昨夜又叫雞 鳩魂不堪回首百草中
令狐鮑魚應猶在 只是名字改
花火能有幾淫蕩 恰似一江西水向東流

在下才疏學淺難登大雅之堂,還請 大詩人慕容劍客 幫忙修飾修飾一番!

男人老狗
打機打到要不停用言語攻擊一個女仔

敵對還敵對, 但你而家既言論真係過晒火
輸比一個女仔唔肉酸,
要靠呢D 手段打擊一個女仔仲要當自已精神勝利
真係連男人都不如

真心睇淩霄殿唔起

真係由頭笑到落尾.

利申:己退game玩家.

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 08:40 AM , Processed in 0.040779 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存