2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 緣來這一家VS你若成風(大解構)
go

[閒聊討論] 緣來這一家VS你若成風(大解構)   [複製鏈接]

因為即戰 由夜月一句:入侵S3=敵人 而起既戰爭
海洋大戰離不開緣來這一家(緣家)同你若成風(你若)2個大家族
雖然兩邊到係合左族 但比起緣家 你若未夠齊心
亦不知為何TatTat領導既緣家多次清以夜月為首的你若出生存同P場
現在我為你地解構2個家族形勢吧

你若成風由幸運儿 MU 無與倫比 紫星等等組成
幸族:夜月 老公 初戀 夜小樂 天羽林  布偶 k型 放縱 愛心天使 傳說之王 粉腸  
暗黑弓手  明仔 尐裕 丫 佐 婷 傑 SoSo Jack
MU:笙 笨賢 愛麗絲 夜刃秒殺 沉默 AAABB
無比:雄88 琳達 titfky
紫星:永恆的愛 關你蛋治
紅豆派:黑白 芝麻糊 Neww1  
包包派:牛奶 小呠 流氓 笨俊
(點解會分左紅豆派同包包派相信唔洗我多講吧)
同盟:hojal 眷戀(期待) 神痕 冷影雪 翔b BaoBao hinhin(星1) TH夜囝 等侍鬼(MU)
Heart(癈柴同盟) 反叛(紫星) 傻豬小恩(快樂一家)

緣來這一家由緣2 前你若 等等組成
緣1:TatTat 童話 殺 龜仔 抄少帥 牛仔 親吻掠過 隱士傳說  沁疼 陶醉 近視眼 星空光
全職宅嵐 淚小悶 葉孤城 神箭 豬b之夢 星月流 喵喵 蕙 火君十代  siu杰 Siu希
mark0123 FT_Latte jason乂csw   
緣2:紗南 回憶愛 藍鞋子 小寶寶 凸傑 rickym
前你若:聖之刃 奇跡 小常 影
同盟:Funny 岩仔 俊儿 沉魚 小地(Cou) 單車男(繁憶) motthheerr(無族)
[單車男同藍鞋子只打明仔 粉腸 尐裕]

論人數你若優勝 但講實力緣家在你若之上
但假以時日你若亦都可能從後追上
為自己支持既族 打打氣 投下一票吧
單選投票, 共有 193 人參與投票

投票已經結束

34.72% (67)
29.02% (56)
36.27% (70)
你所在的用戶組沒有投票權限
已有 1 人評分Good 收起 理由
河邊有隻頭 + 3 打天s你若

總評分:  Good + 3   查看全部評分

十週年勳章(賀詞) 童話八週年

你若全部都要比肥9 騎住
唯有子彈哥同初戀
能與肥9 分享那一剎的快感

食花生iiiing
又聽下歌先

二次創作  夢之歷險海洋ser - 肥9明白了 插曲
<肥9 心聲>
故事: 肥9 被識破與子彈哥有染覺得很無奈, 又見到自己班戰友 死既死.. 登出既登出.. 吹水既吹水
詞: 肥9無敵

不要給嚇倒  我們只是過路
更別說害怕我剝衫跑步太祼露
別要再次告發我  那某某基情
又再控訴我 那激情  直到初戀比朋友嘲笑
你若乘風的幾位  手握加十兵器
就像隻狗玩遊戲  難對付緣來大力無比
望見小笙很吱雞  轉身竟便訓低
戰況慘絕也不好睇  太過失禮
已經彷似逃兵般亂撞  學懂爆強扮壯是大王
若你堅持重登無野好講 只剩你與我在台上怎抵擋
沒法反抗才不可絕望  食水再次死光光
終可安然散去  跟你睡睡  就似子彈放開思緒
對著琳達說句  求你別吹水
直到baobao張開口  發覺有點臭
罵我笑我索野索到口水係咁流
就算嘔吐依然索番夠
我仍迷戀子彈哥  感激他屬於我
食飯買衫他會比  難怪初戀會哭崩致死
但我小菊不好過  早知道是惡果
兩個基民怎可生仔  心知羞愧
已經彷似逃兵般亂撞 學懂爆強扮壯是大王
若你堅持重登無野好講 只剩你與我在台上怎抵擋
對著琳達說句  求你別吹水
渴望重頭愛過 求再度拖手 誰也別佔有

已有 6 人評分Good 收起 理由
敏ˇ + 2 涉及廣告/宣傳內容
-`奇跡=] + 3 內容觸犯版規
willdiey + 2 文不對題
ftlatte + 2 惡意灌水
cheng12301 + 2 惡意灌水
TT媽 + 3 內容觸犯版規

總評分:  Good + 14   查看全部評分

二次創作 肥狗正傳 (原曲:楊千樺 飛女正傳)

越過夢之一刻跟你家鄉雞之中厠所再相逢
大概你嘴邊香腸與我初戀都一般大耻大紅
幸運儿不要只要紅豆沙
再不敢吃你你便再失控
P場有 緣家狗 不要動

未怕初戀勾佬勾到全街都知跟翔b去走難
但怕生存遊戲的被清無面目活著亦一樣煩
若與天羽林的每夜掛機
也不知哪個故事更悲慘
只願我 能夠與過得今晚

緣家將我包圍 要死都一齊
去雪地有如 懸崖的婚禮
也許入到P場 無重要作為
仍有黑白笨賢會留低
(仍有子彈真愛爆菊生輝)
我已不顧SoSo 掛機都一齊
看不起這個緣族盛世
縱使BaoBao不忍心我們如垃圾這般癈
抱著newwl不枉獻世*

別理放縱布偶得到初戀的祝福需要那種運
讓我滿足於初戀之中抱緊子彈的做另一類人
面對這夢之所有緣族
我敢說我掛到動魄驚心
紅豆狗 陪過我掛機的狗癮

REPEAT*

緣家將我包圍 掛機都一齊
去雪地有如 懸崖的婚禮
也許入到P場 無重要作為
仍有你若個族可以掛一世

我已不顧SoSo 掛機都一齊
愛得子彈 為可還忌諱
也許出生當天本以為誰待我像粉腸
最後卻苦戀牛奶

難自愛都懂得怎掛機
找得到一個人共紅豆沙一起掛
還未算失禮

咫愛乳頭  你好笑D A_A  發表於 14-2-11 04:24 PM
已有 7 人評分Good 收起 理由
敏ˇ + 2 涉及廣告/宣傳內容
-`奇跡=] + 2 惡意灌水
牛仔~_~ + 3
中國石化 + 3 笑死
lonely4732 + 3 文不對題 ttma萬歲
ftlatte + 3 支持你!下次繼續^_^
無聊一啖笑 + 3 文不對題

總評分:  Good + 19   查看全部評分

從前有一天
河邊有隻狗
叫做老武狗
被人打到成隻狗
還要做隻厹
點解咁鬼九
仲要昆埋個族
集合一班垃圾
個族變左垃圾堆填區
加人仔入去發臭..
仲有幾個臭閪
紅X派 X包派
"奇"形怪狀 彈彈之王
珍禽異獸樣樣齊
海S你若沒得救..
已成一個堆填區
好臭呀救命
TT媽 + 2 想笑死人咩= =

總評分:  Good + 2   查看全部評分

Heart係廢柴同盟唔係癈柴同盟

十週年勳章(賀詞)

1.我個族係叫縈憶,乜撚野叫繁憶
2.係尐裕智障屈我,自己話要打我先,我先要打番佢,明白?
3.我從來都冇打過粉腸
唔知頭唔知路,學咩人發post
D消息錯晒

btw 根據樓主個名,我諗我已經搵到佢所講果條河同河邊果隻狗

(小弟改圖功力廢,唔好笑我)
已有 4 人評分Good 收起 理由
敏ˇ + 1 內容觸犯版規
TT媽 + 2 涉及廣告/宣傳內容
~笨賢種~ + 2 好有趣
無聊一啖笑 + 2 好搞笑

總評分:  Good + 7   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

abc321700 發表於 14-2-11 04:59 PM
Heart係廢柴同盟唔係癈柴同盟

其實簡單黎講
樓主果D叫語癌,應該冇得救

樓主,我問多句
為甚麼要放棄接受治療

blackdeath 發表於 14-2-11 05:02 PM
嘩樓主一定係神通廣大既wing哥/BBQ哥啦
你咁出名,想唔認出你都幾難啦
1.我個族係叫縈憶,乜撚野叫繁憶,笑死 ...

隻狗 系咪等緊狗糧??

樓主抄人名
樓主開ac時間為14年2月4日
koukou99 + 3 惡意灌水

總評分:  Good + 3   查看全部評分

錯漏百出呀樓主分身都寫埋入去
e.g.
夜月=老公
琳達= titfky
funny=岩仔
藍鞋子唔參與族戰又當人打族戰

人數睇落就差唔多
但係常打族戰既人,緣家就多好多(長期20-30人入p場)
差唔多24小時守住p場既有tattat同紗南
好聽d就係團結,事實係大量毒男宅女冇書讀冇工番,日日玩夢之守護PVP

回覆 葉片 的帖子

你真係笑死我,你若班垃圾唔入p場,點知佢地24小時守護p場。

回覆 愛心天使 的帖子

你真係笑死人
我話緣家班人入P場-.-
一定要係你若族先知緣家有冇守P場?

葉片 發表於 14-2-11 08:09 PM
錯漏百出呀樓主分身都寫埋入去
e.g.
夜月=老公

樓主都5G邊個係正AC
人數係差唔多
不過係你若家D人小ON 姐

邊好像緣家D人  ON就係到吹下水 再唔係就P場清人  唔ON都掛機
日日掛P場,你若一出現  
即吹雞+技  入P場 就算得2 /3個人都要叫8-10個人黎打
係到扮團結

如果你若ON曬人來場大P , 咁就難分勝負啦

回覆 葉片 的帖子

太好人 冇講我長守住p場>3<

回覆 愛心天使 的帖子

人地好好人架啦 冇話我 多謝人啦屌--

我知我少ON姐,但系點解要無視我
我知我RJ 但系點解計埋ELE仔仔 都唔計我  

回覆 寒霜 的帖子

即係緣家d人輪流守住p場??

回覆 葉片 的帖子

又笑死我,你地唔睇住緣家,你又點知緣家守p場,定係你地經常比人打出p場,想留一留p場都唔得。我知你若生存同雪地已經無地方企,唔係連p場都無得企掛??

據我所知1村太擠迫 緣家唯有入P場企下咁囉

樓主呀樓主 永恆的愛正係打rickym 隻凸傑同小常幫rickym 咪打埋佢兩個 咩打緣家
另外我再講多一次 紫星係中立族 請你唔好將佢列為參與族戰既族 唔該
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 09:23 PM , Processed in 0.040731 second(s), 17 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存