2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 港服 2 Ser 物品降價一問?
go

[港服] 港服 2 Ser 物品降價一問? [複製鏈接]

神行低至200幾L,龍爪,打狗跌成百幾L。其他物品價格亦有下調迹像。 係因為需求同消費者唔多, 定係有錢玩家們故意做市壓價逼其他玩家平放物品,然後親低吸納?

咁合ser咪爽死ser2班友仔?

龍爪就一向都低
打狗二服冇咩人玩
相反太極拳二服好多人買
我中左3張奇遇都3錠一張放走

系。其實就現況來說有兩種可能性:
1: 假若合Ser, 2服有錢玩家們可用低價收回的物品在1服按照原來價格出售,從而賺取龐大利潤。
2: 假若不合Ser, 2服有錢玩家們亦可獨大, 隨意調控價位。
解決方案也不是沒有,但需要大家團結,而且實行起來也有一定程度的困難。 詳細暫時不便在此透露。

小雨朋友說得好, 這就是需求的問題。雖然2服打狗沒有太多人玩。但跟據我觀察,1服打狗2D算是中位價。如果合Ser是真的,價格是否應在合服前作出同步調整? 我覺得這個問題關係到中低層玩家能否在1服生存問題。你有賣太極拳之類既東西,也証明你收入很可觀。合服對你影響不大。

補充: 龍爪, 打狗價格“一向都低” 同 “價格下降” 雖有關連但兩者非一樣的東西和概念。

好懷念當年一本穿雲都要50兩,雁行要1.5錠既時代

雖然好變態

兩個服,兩個市場
Demand and Supply
假設合服,市場會自行作調整,所以無需要擔心價格

而加價低係2服收殘卷等同你投資,到時真係合,賺到好合理 ; 無合到,扣死哂自己既資金無需求到時只會蝕
除非你同我講你有能力系統出幾多殘卷你收幾多....

所以,都係量力而為輕鬆玩啦....

有錢玩家們故意做市壓價逼其他玩家平放物品

我估可能性唔大,如果你有太極拳,你會放幾多錢?如果你放 2D,就係你情願,如果放3D 冇人收,你就要等,市場野就係咁樣~ (唔好怪自己放得平定貴,有需求就有供給,簡單經濟理論)
最大問題係 2SER 得返幾多玩家,我估 150左右,長上線俾心玩果啲-.- 你有玩開 2SER 應該會知,
另外合 SER 唔好太大期望,都係果句:合 SER 需要處理大量程式問題,如果你有設計開 GAMES 就會明白,合完 GAMEONE 收益是否大大提升,如果冇,對一個商家來講點解要做?
GAMEONE 係現實世界商業公司,而唔係 GAME 入邊同你講價果啲小朋友,佢地要考慮好多因素,例如:人力、技術、合約 (是否要經總公司批准) 等等‧‧‧

題外話:設計一只 GAMES 需要一套骨架,好似以前,網路三國一出,骨架已成,好多 GAME 都開始抄佢,之後改少少野就出一套新 GAME,形成左幾個月就有一套 ONLINEGAME 誕生,而家九陰真經好明顯同以前果啲ONLINEGAME 唔同,所以佢先話花費多年時間重金製作,而家骨架己成,應該好快會好多似九陰啲 GAME 推出,頂多修改故事、招式、人物等等‧‧‧ 因為我見到而家九陰都冇咩新野,99金武學只不過同一種程式修改一下動作同數值,新禁地又唔係同一道理,你打MS同雁門-.- 個大佬個樣唔同左,數值高左,重有咩新意,你又唔係同樣一齊圍佢-.- 極樂就轉轉,峨嵋金頂,君子御天‧‧‧

支持 (輕鬆玩啦)~

其實只要有錢玩家帶頭
將全服物品降價
也不是壞處
可以令低端玩家也更容易出金裝

收到可靠消息合服時間會在2046年1月完成,所以各位不必擔心物價上升或下降所生產的調整問題,多謝

MontanaJSK 發表於 14-2-12 04:53 PM
神行低至200幾L,龍爪,打狗跌成百幾L。其他物品價格亦有下調迹像。 係因為需求同消費者唔多, 定係有錢玩家們 ...

打狗百幾L 睇到我琴日即刻上GAME 嘩屌你 咪又係咁 想FAKE邊個玩

請問你智商定視力有問題?係跌成百幾L唔係百幾L 。(e.g 2D 跌 500L = 1.5) 明未? 下下都屌, 冇文化, 冇修養。。唉..以禮代人識唔識?梨到公開既平台就自重少少。唔該!

MontanaJSK 發表於 14-2-14 12:45 AM
請問你智商定視力有問題?係跌成百幾L唔係百幾L 。(e.g 2D 跌 500L = 1.5) 明未? 下下都屌, 冇文化, 冇修養 ...

唉唉唉 屌屌屌 修養修養修養

面係人地俾 架係自己丟. 你要被人當笑話睇我亦不能阻止。請便~

笑傲無雙

JaCkY_IDEA 發表於 14-2-13 02:24 PM
有錢玩家們故意做市壓價逼其他玩家平放物品

我估可能性唔大,如果你有太極拳,你會放幾多錢?如果你放 2D ...

突然見到"網路三國" 好懷念..大醫師'鐵甲', 大仙女'無敵', 玄玉, 經驗丹 '萬馬奔騰', '三花聚頂'......, 仲要有得玩生bb ,2轉...

回覆 angelkeung 的帖子

哈哈~~~ 有人都識依只GAME~ 係將 ONLINE GAME 推上最高位置,當時全香港第二只 ONLINE GAME,成功將第一只 石器時代 打敗
果時邊有RC~ 邊會有人打機當成真實世界 (例如:九陰聽到某某幫會RC有人講真高層開會,當時係笑出來~ 打機咋~ 搞到咁) 網三 大幫幫戰成千人打交~ 九陰真係冇見過~ 可能剛開SER門派戰有掛~ 最重要就係打完就算,大家都知道打機只不過娛樂 (一定有Win有Lose)~ 邊似九陰打完又話人廢又話狗~ 2SER 千雨 果條友  一個月搵6萬蚊~ 返一至五 9-6點~ 又唔洗日日要OT~ 佢打機輸左就俾人話 (打機廢姐人真人都廢)~ 就當打機廢又如何.? 打機姐~ 何必咁忍真

可能我同千雨都係二十幾出來做野啲人~ 真係唔明而家啲小朋友念咩~  真係好懷念 網路三國~

回覆 雲哉 的帖子

同意阿~大家玩Game都係為娛樂啫~~

比我開口中
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 12:46 AM , Processed in 0.035798 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存