2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL 卡力c e+第一招一定係進r?
go

[問題] 卡力c e+第一招一定係進r? [複製鏈接]

笑傲無雙

卡力c e+第一招一定係進r?
我睇到比賽人人都係r先.係場場,
第一招進q or e唔得咩?
r唔計追人同走人.有咩好.令到招q少咁多攻

點解佢咁ge裝都可以殺咁多= = 符文問題?係唔係全物穿

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

JG以前大多數係點E 方便GANK 跳得遠
至於 R 因為前排比賽 韓國仔出JG 係進化R
因為太強 之後個個就跟住一齊點R
至於JG 唔會進化Q先 因為真係冇用
至於卡力斯D裝點解殺咁多 就冇咩評論價值

你R 隱形50% DAMAGE OFF
TOTAL時間隱6秒, 追人又得, KITE人又得, 走都好難殺到你因為50% DAMAGE OFF
團戰有隻野係你後排6秒跑黎跑去,殺唔死然後又做到DAMAGE好煩膠
Q NERF左DAMAGE唔會太早升, 多數E/R先, W唔升

升R 先係因為
1. 有減傷
2. 多一次R=可以埋身Q 多一次
3. 多一次R又可以用被動緩速多一次

但而且R減唔到塔傷   就未必會升R 先了
以前可以輕鬆塔殺    比塔打好似R痕咁

回覆 kennthii333 的帖子

進R 有3次隱型 每次持續2秒咁多 通常玩卡力C會出5速鞋 3次機會勁快追人 可以留E 加閃現 對面必死

2秒可以利到好遠 對面咩事都唔知就已經係佢身邊

第二 3次 可以等Q CD好 拎返主動 QA之後又R 連續3次 我敢講咩英都死

緊記 開R之後 普攻會附加緩速同魔法傷害 所以一定要QA 再R 最大書出

另外 卡力C 連技技巧 就係E完立即禁Q  可以空中Q人  唔洗落到地先Q 咁樣快好多

聽完明白點解卡力C 轉玩進R嗎??

韓國人咁玩有佢道理 依家全細界玩LOL人 都係學韓國玩

包括依家上路惡魚 下路希維耳 中路炸彈佬 LULU  等等 好多韓國開發先

信我. 跟韓仔玩.實冇錯.

通常GK人 可以好早開定R 沖埋去 對面就算有6眼都反應唔到

緊記E+閃現 後手 等對面閃現再用 一定追到 如果對面反GK 走佬又得

再用第2個R 埋對面身 普攻+Q+W+R+普攻+Q+E/閃現+Q+W  <<<你話變唔變態??

笑傲無雙

我玩左2場進R先打BO5.

我沖左.QW打人一D血都唔-.隊友又唔跟.輸哂.係唔係我問題?
進R先好似要隊友勁先得.

2場都係跟到人死都冇人跟.自己又冇攻. 進R單殺難D.好似難D CARRY.

而家興 R先. 不過我都係慣Q>W>E

回覆 asswsd1995 的帖子

韓仔雖然係勁   但拳頭公司好針對韓國人
每當韓國人用得過強既英拳頭公司必Nerf
所以盲目跟韓國選英唔係一件好事   因為一定會Nerf

反而韓國人既觀念同玩法更加有價值去參考
就以IEM 8世界賽為例   Gambit對KT game 2
kt去到後期會戰就算秒左ad先都係完全輸哂
但gambit就太過單純    理所當然覺得人地一定會守城
結果被人走小路偷爆反G

呢d先係韓國人強既地方 而唔係單純隻英op   
因為韓國人比起其他國家既人更清楚同明白LOL既玩法

呢個根本唔係升咩技問題
單人solo同團隊意識係2回事

回覆 MaTakLoLz 的帖子

nef左 韓國人就唔會用啦 佢都會轉其他英玩 咩叫盲目跟??

我相信韓仔 選得出黎比賽既英都應該係最強勢 每日練10個鐘 熟悉哂玩法

回覆 RaxilxLOVE 的帖子

講得岩 意識走位問題

笑傲無雙

回覆 RaxilxLOVE 的帖子

咁姐係話如果隊友廢,就進Q自己CARRY好D?

進r係主要平衡 一黎有加速,有被動技cc人,大技三次追人逃走佳
進e 基本上 想瘋狂打法狂跳汁頭/機動性逃走 比進r表面上係有機動性更高勝小小
進q 秒後排更容易 攻擊力/單挑大大增加 汁頭更輕鬆
進w 其實改弱左唔洗點講..不過都追人一流 cc人 遠處cc

總結黎講點解卡力斯進r先 我答案係應該
進化r增加:cc性:3/5(被動三下)  機動性:3/5 攻擊性:3/5
進化e增加:cc性:0    機動性:4-5/5  攻擊性:2/5
進化q增加:cc性:1/5掛?(升完同被動技有無關我唔記得左..)   機動性:0  攻擊性:4-5/5
進化w增加:cc性:3/5 機動性:0  攻擊性:2-3/5

當然我唔會直接比答案你
因場景風向而作出改變 呢個先係真正既lol
但總體黎講你應該明點解韓國仔進化r好處?                                                                             

回覆 MaTakLoLz 的帖子

唔可以話盲目跟
真係op就真係op  韓國仔不得不讚 不要先講技術

同埋用所謂(盲目跟韓國打法/互相改換英雄強勢)  用最強勢英雄沖分一定容易d
佢地選得出 一定有佢地既理由 選出黎英雄特性在團戰? 機動性?..等等所以op
唔好講技術先吧~?,其實有時諗深一層不段互相改換英雄強勢都算係幾好玩既一件事=]
至少唔會悶

不過我覺得你想係拳頭公司唔想改英囉..雖然有事強勢得黎之後買skin最後改廢呢個先最pk ~_~可能我唔夠喜愛隻英所以每次改好弱我都5玩

回覆 asswsd1995 的帖子

其實本身隻英未必算係op     佢好多時都係因為韓國人而nerf  而唔係因為隻英強而nerf
因為拳頭公司造隻英個陣冇諗過隻英會被人發揮得咁強    完全超出左當初佢地設計隻英雄既定位概念

就以酒桶為例 , 拳頭公司講左酒桶本身個理念係想佢打近身   點知俾韓國人發明到打中距離咁強   
最尾搞到要重製   焗你酒桶要打返近身戰

每當一隻英開始違反設計理念個陣就係隻英nerf之時

而家興R先
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-3 03:34 PM , Processed in 0.033716 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存