2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 真古龍群俠傳Online 職業的少少分析
返回列表 發新帖 回覆
go

職業的少少分析 [複製鏈接]

細佬係封測既時候都玩左 對隻GAME有少少心得
內有掛機系統 下線經驗 強裝係唔使用GAME錢(唔會爆唔會降)
但係隻GAME需要公會 副本係 20副(隊伍) 30副(需有公會) 40副(隊伍) 50副(需有公會).......
打怪無GAME錢但係可以打裝賣
如果要課金玩既話 你有心理準備,都幾食錢(太多裝要強)
騎寵個個都係一樣只要你強化隻騎就會唔同 外表+能力+速度
1lv紅馬 2lv黑馬 3lv白馬 4lv白虎.....(重有好多)
以下係職業個人分析

刀王=(如果全點力) 優點:高攻 有暈技
                                  缺點:前沖技不多  血較少
總合:單體夠多 打王一流 但玩pvp會俾盜帥拉打死 (打手型)

槍王=(全篤血) 優點: 血多  範圍技多 團效果技多
                          缺點: 單體技唔多  掛機遇紅人基本上等死
綜合:升lv一流 pvp可以秒殺盜帥 打其他就可能唔夠打 裝備無強過,可能連王都坦唔到    (練功型)

劍神=(力血)優點: 平均咩都有d  型字
                     缺點:可以話兩頭唔到岸
綜合:如果唔課金就唔好玩呢隻 會太弱完全等人屠 但係隻職都幾型既    (練功型)

盜帥=(爆力/爆血)優點:多流血技 拉打屈死人
                              缺點: 血極少 出技慢
綜合:1p1/殺人 基本上係最勁 爆擊高 可惜血太少 槍王一前沖放2-3招技就898 打怪唔可以成班清 (pvp型)

鬼醫:(力血)優點:識補血 效果技都唔少
                    缺點: 防不夠=玩完 補血同補品補既血差唔多
綜合:副本既人才 只要夠硬 補品+補血掛機紅人一定好難殺/殺唔死 (練攻型)

以上都係係無課金既情況分析
補充:得裝備係有防 篤血係唔會加防

原來有封測玩家@@
想問下需要公會即係...入公會?咁搞野嘅設定?--
強裝唔會爆...仲要唔會降...咁型?? 咁用咩強?一定要入點數買強化道具?@@
其實我都幾LIKE古龍,至驚佢又汁粒==

Alta活動勳章

樓主簽名係 傭兵天下 識貨

係 想問下, 有關配點既事, 有咩可以配, 相應加d咩?
力敏血?
可唔可以講多d

我幾想玩劍...但樓主講佢講得好少....好似好藥咁><.......

玩過星曲WEB

最主流加點都係全力/全體/力體/力膽

玩過星曲WEB

封測玩果陣既相

kiki54321  鬼邪公測玩咩SER呵  發表於 14-4-28 03:47 PM

gito 發表於 14-4-25 11:33 PM
原來有封測玩家@@
想問下需要公會即係...入公會?咁搞野嘅設定?--
強裝唔會爆...仲要唔會降...咁型?? 咁用咩 ...

暫時得2種 一種係任務送既強卷 一種點數強卷(成功率高D)
係封測既時候打怪都會掉強卷(唔知OB會唔會改左)

隻game為左玩家多d同人交流 所以設定左 有幾個副本係一需要公會先入得
但係個幾個公會副本 基本上你沖2-300蚊hkd裝單刷都無咩問題
20副(單人/組隊) 30副(需要有公會先入得) 40副(單人/組隊) 50副(需要有公會先入得).......重複~

赤劍小子 發表於 14-4-26 12:38 AM
樓主簽名係 傭兵天下  識貨

係 想問下, 有關配點既事, 有咩可以配, 相應加d咩?

我講力敏血 當然係讓大家易明解d~
如果無記錯係可以點6樣野 咁我簡單咁解釋下啦
力量=當然係加攻架啦~1點力=1點外攻
體魄=總血量,回體量,外攻(2點血=1點外攻)
敏捷=無記錯係 爆擊 miss率
真元=魔量 回魔 總魔量
膽識=爆擊傷害 miss率

補充:任何職業既裝備都係一樣攻的 好似話 10lv刀既攻=10lv飛刀=10lv劍.....等等~(除左品質先會令到裝備唔同
能力 裝備有分上中下品   上品能力最好~ 例如 藍裝既上品~金裝既中品咁~
每個人物升lv可以點2個能力(50lv前可以任意重洗能力~)

Tommy1988 發表於 14-4-26 01:51 AM
我幾想玩劍...但樓主講佢講得好少....好似好藥咁>

劍係全能型既職業(咩職既效果技佢都有dd)
所以會有兩頭唔到岸既情況
打個比方 我玩刀既 有3招暈技 你先得一招~
                 我玩槍既 有4招範圍技  你先得2招
劍既好處真係無咩 但係唔代表佢弱既
最起馬每隻職都有弱點 劍算係無啦~
好似話 刀 埋得身黎都俾飛刀打死左啦~
             槍  單體欠佳
             飛刀  攻速有d慢 血少
             補c  普a怪普a怪普a怪普a怪

x34932382 發表於 14-4-26 08:46 AM
劍係全能型既職業(咩職既效果技佢都有dd)
所以會有兩頭唔到岸既情況
打個比方 我玩刀既 有3招暈技 你先得 ...

thx c兄分識^^

邊隻最坦得@@?

孤星矢 發表於 14-4-26 12:20 PM
邊隻最坦得@@?

好像係槍

孤星矢 發表於 14-4-26 12:20 PM
邊隻最坦得@@?

因為隻game無話邊隻高防 因為件件裝都可以通著
槍職算係一隻坦職既 因為佢都有唔少既效果技同範圍技~
同埋槍職係篤血 最血係最多 加埋裝備強多幾多就係一隻坦職~

我享受多p ge感覺

樓主如果玩pk用咩好??

食錢意思係點食法..例如沖一件裝上頂(例如+15係頂)..洗唔洗一萬蚊港紙..?全身加埋哂又有幾多件裝..麻煩哂

Selfish乂B 發表於 14-4-27 07:02 AM
食錢意思係點食法..例如沖一件裝上頂(例如+15係頂)..洗唔洗一萬蚊港紙..?全身加埋哂又有幾多件裝..麻煩哂 ...

假設強符1張 係1點 而每次都100%強化成功
頭 身 手 護手 下身 腳 護身符 戒子 頸鏈 主武 副武 腰帶 胸針 披風
14x15=210hkd
且係話假設神一樣既人品每次100%成功而點品又係賣1點既話
你都需要俾210hk先可以全身神裝~重未計英雄強化(寵)同埋騎寵強化
而每件裝都可以入屬性石 呢度都要計$ 假設人品好每都係一次就令屬
14x3=42hkd
最係就係入寶石  假設又係1點 每次2粒~
14x2=28gkd

加埋就係270hkd(重要係1點+神人品) (根據我記憶 平均1件裝都要40-50張先+到15)
先可以一套有全+15既裝(可以裝備繼承
且係將舊裝既強化階級+鍛造屬性繼承至新裝到)

以上都係用點既方法強裝
可以唔使用錢都做到(但係要時間耐少少)

Tommy1988 發表於 14-4-26 04:17 PM
樓主如果玩pk用咩好??

盜帥
有好多流血技 中毒技 又可以拉打人
打交一流~但係群P就唔係幾好啦~

想問下 只game對鬼醫噶需求大唔大啊0.0  
如果真系食水同鬼醫補噶差唔多,咁副本對鬼醫需求咪好低?

_siumi 發表於 14-4-27 01:23 PM
想問下 只game對鬼醫噶需求大唔大啊0.0  
如果真系食水同鬼醫補噶差唔多,咁副本對鬼醫需求咪好低? ...

其實呢隻game需求補c既急需性唔高(可能日後要)
我記得
20副(普通裝過左)
30副(20副藍裝過左)
40副(40藍武+15 其他20副藍裝)
50副(個時40藍裝都全身+15)
呢個係我cb既時候係單刷
我唔肯定醫c日後需求大唔大~但係我可以肯定就係
佢既補血+補品就已經回好多血 夠你單刷副(醫c都唔少效果技)
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-20 02:56 AM , Processed in 0.036373 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存