2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL [理性討論][不刪PO][歡迎鑽石嘴]S4節奏是快是慢?合適英 ...
樓主: firenz818
go

[問題] [理性討論][不刪PO][歡迎鑽石嘴]S4節奏是快是慢?合適英雄? [複製鏈接]

回覆 firenz818 的帖子

其實 呢個版酒桶真係最強既上路
而惡魚 實在唔前唔後

依家都乜咩人玩 惡魚

理論上 當雙方技術都達到最極限/技術一樣
酒桶真係勁D

仲有1個上路英好OP 我見RANK網統計 呀卡利勝% 55%左右 排頭3隻英

出裝 布甲+5水
玩龜塔流 合1160 之後直接火甲
可以話夠所有上路英打

之後重點 都係支援其他路 要主動開戰
對面同你打就佢死
重點都係放係AD身上

識玩酒桶 應該唔會對面1波流到
因為有R 有閃 有E+Q媛速

十週年勳章(賀詞)

nokix2x2 發表於 14-7-22 10:15 PM

識玩酒桶 應該唔會對面1波流到

遇到趙信/天使/j4呢類既英其實好難打,酒桶有回復姐,但係都要靠普攻食兵,一食就好易比人換到血或者一波追住打

其實點解你唔睇下攻略網,.http://lol.uuu9.com/gl/呢個網你不坊睇下,再去否認我既觀點都味遲.

十週年勳章(賀詞)

sunny037732 發表於 14-7-22 10:06 PM
你所講既英都係d冷門例子,無錯佢地係團戰強,但係肥唔肥得起都成問題,因為佢地對線好若.先逐個講,石人:團 ...

石頭既大技基本上單靠治療既1秒加速係避唔開,要大中3個其實唔難,放左技之後仲有減攻速減跑速,配合隊友可以直接秒幾件。
人馬大招係勁,不過前期就好易比人入侵jg區仲要冇得還手,遇到李星/趙信呢類,真係連食個雙buff都有困難。
比起悟空,人馬既優勢就係可以直接切入對面後排,不過都係要靠隊友配合。

ad意義係團戰冇錯,但係逆風局既ad一直都係冇傷害。射程方面係等級未高之前其實普通,就算18lv之類,圖奇開大絕對係全game入面射距最遠。雖然炮娘有二技跳走,不過係跳走其間會浪費左一秒左右輸出,除非情況特殊,一般黎講都係拉住打會有效率好多。

而且,既然二技同大技都係用黎保命又唔食ad系數,咁同浪費左兩招技能真係冇分別,講有用講易爬分,一定係黑人為首。

btw,唔洗當,你真係金牌。

酒桶都應該夠打
以我睇人玩
依家唯一一個英可以同酒桶 有得打 55開
就係奶大力

十週年勳章(賀詞)

nokix2x2 發表於 14-7-22 10:37 PM

酒桶都應該夠打

講上路無counter,我都覺得潘森係一哥。

firenz818 發表於 14-7-22 10:35 PM
石頭既大技基本上單靠治療既1秒加速係避唔開,要大中3個其實唔難,放左技之後仲有減攻速減跑速,配合隊 ...

我就當石人強勢,點解ogn比賽無人用佢呢,好明顯就係穩定性不足.圖期之前係好強勢,但係而家開左q 係走唔到佬變左佢招q係失去效用,而且最近版本nerf 哂佢d基礎能力值,招毒又nerf 埋,佢已唔再係強勢ad.今期到黑人nerf ,射程不足係黑人最大若點,咁佢點仲會係強勢呢.再者,小炮得益於呢個版本飲血劍被nerf ,而小炮之前都係直出無盡先係最高輸出,變相佢唔會因為飲血劍既nerf 而導致佢唔夠輸出.
btw:你可以keep 住反駁我,講得通就得,我都會buy 的.

sunny037732 發表於 14-7-22 10:48 PM
我就當石人強勢,點解ogn比賽無人用佢呢,好明顯就係穩定性不足.圖期之前係好強勢,但係而家開左q 係走唔到 ...

你肯講點解扮鑽石未姐

十週年勳章(賀詞)

sunny037732 發表於 14-7-22 10:48 PM
我就當石人強勢,點解ogn比賽無人用佢呢,好明顯就係穩定性不足.圖期之前係好強勢,但係而家開左q 係走唔到 ...

ogn比賽唔係代表全個lol既生態,石人一直都唔強勢,只係用黎證明「就算團戰強勢,都唔代表易爬分」,原因都你都講過,難肥。

圖奇招毒,其實一直以黎個數值都唔高,就算疊夠幾層,都係得幾十真傷,講真nerf唔nerf都係咁上下。
反而今次係黑人大buff,減佢50射程,將佢招e變成無消耗勁短cd,而q既最遠射程一樣冇變,所以我唔認為佢係nerf,依然極強勢。

不過炮娘間接buff既原因係嗜血比人nerf,間接導致一堆出嗜血既ad被nerf,不過相反,係唔出嗜血既情況下,小炮依然係弱勢,近期仲要出現多左庫奇ad,講輸出,我唔夠膽講庫奇高過炮娘,但係開戰前既poke絕對係庫奇有優勢。

firenz818 發表於 14-7-22 11:12 PM
ogn比賽唔係代表全個lol既生態,石人一直都唔強勢,只係用黎證明「就算團戰強勢,都唔代表易爬分」,原因 ...

冇錯, 圖奇雖然技能上弱左DD, 但係妖夢加強左, 嗜血改廢左, 所以仲係維持強勢
至於而家既黑人, E技真係好勁, 所以佢仲會比人NERF
庫奇係勁, 但過左前中期佢就開始輸比砲娘。

十週年勳章(賀詞)

我叫KEN哥 發表於 14-7-22 11:33 PM
冇錯, 圖奇雖然技能上弱左DD, 但係妖夢加強左, 嗜血改廢左, 所以仲係維持強勢
至於而家既黑人, E技真係好 ...

隻黑鬼依加直情比人BUFF到冇天理,我完全理解唔到NERF50射程叫乜鬼NERF

我諗每個鑽石/菁英玩家
都會留意OGN比賽
再學佢地簡英 (比如之前 LB 雷玟 黑人 惡魚 LULU等等)之前版本根本係上分機器
仲會學玩法 符文 天付

可以話OGN代表整個LOL生態環境

識用一定用卡特

十週年勳章(賀詞)

nokix2x2 發表於 14-7-23 08:52 AM

我諗每個鑽石/菁英玩家

我重覆一次,比賽場既PICK英係經過考慮,有評估過對方實力,考慮過換線,做好一切準備先揀既。
盲目跟比賽出英唔係爬分既方法。

firenz818 發表於 14-7-22 11:12 PM
ogn比賽唔係代表全個lol既生態,石人一直都唔強勢,只係用黎證明「就算團戰強勢,都唔代表易爬分」,原因 ...

圖期機動性唔夠小炮高,同埋團戰無一個良好既輔助保佢就好易死,積分場就成日係咁,sup唔多會保ad的.黑人nerf唔nerf 就見人見智,有人話佢射程nerf到唔洗玩,亦有人話變相機動性增加,但於我黎講,佢明顯係nerf 左.因為奧巴馬前期裝備味成型時係唔強勢,射程減少會大大增加佢對線食兵風險.而佢招e無錯係可以不停用,但前期係要A到人先得,所以用黎打追擊就會好強勢.但由於你團戰你要去打坦,基本上你無咩可能輸出到後排,如果對面多突進英同CC英,咁你要就容易被控死.結論係奧巴馬用黎打AD 唔再實際,類似葵恩呢D英打TOP 會實用好多倍.如果你睇返近期奧巴龍既勝率係低過之前好多,同埋出場率都係好低.

的確比賽係戰術為先
但每次比賽選手選得出由冷落變強勢一定有原因
呢三隻上路對線就算被壓制 保守方面 CS 都唔會有差得太多囉我覺得(始終場場都會有一場被壓制)

更何況呢D PICK英 POKE唔起都中後期打團坦得 前期被壓都可以遠攻尾CS啦

就近排AD/AP重出江湖 寇格魔為例 唔記得同你講寇格魔 而家都對線好OP
由Samsung Galaxy Blue vs SK Telecom T1 6月份果時
Samsung Galaxy Blue出左寇格魔
而家GPL LNL 個個都用
佢D W 打%...

玩過星曲WEB 笑傲無雙 忍影世界

上路應該加埋酒統同埋菲歐拉(回血被動)
中路應該加埋球女(清兵團戰都一流)
AD砲娘
JG草人
以上都係爬分唔錯既選擇

x健三x 發表於 14-7-23 06:05 PM
上路應該加埋酒統同埋菲歐拉(回血被動)
中路應該加埋球女(清兵團戰都一流)
AD砲娘

兄弟你跟觀點跟我好相似,有興趣留下id 嗎.
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-25 10:28 AM , Processed in 0.033650 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存