2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 係屋企都冇咩好講
go

[討論] 係屋企都冇咩好講

玩過星曲WEB

小雄雄之空間 發表於 14-8-6 10:56 AM
https://hk.news.yahoo.com/video/%E5%85%A7%E5%9C%B0-%E6%B8%B8-%E5%AE%A2%E6%B9%A7%E6%B8%AF-%E5%87%BA ...

拖得一年又一年,
等到全部泳池泳灘都淪陷哂先算啩

十週年勳章(賀詞)

吳受坤 發表於 14-8-6 11:04 AM
拖得一年又一年,
等到全部泳池泳灘都淪陷哂先算啩

話唔定...
三年又三年...三年又三年...
十年都泥緊頭啦...老細...
然後個個都好似人地表弟咁轉晒去私場...
再腳UMUM咁講自己響私場幾舒服...
再用佢未過私場之前既標準去話比人知囉...

玩過星曲WEB

小雄雄之空間 發表於 14-8-6 11:10 AM
話唔定...

真相

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 玩過星曲WEB

吳受坤 發表於 14-8-6 11:23 AM
真相

三日又三日
LA移民

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

操你媽個B乂 發表於 14-8-6 07:37 AM
做2個鐘休2個鐘
跟住又做2個鐘休1個鐘
wowowowow個龍門搬到上太空, 不過都係無用

死撐真係冇乜用 淨係靠網上新聞睇情況

唉....你唔係咁大個人 真唔知定假唔知

人地出得黎抗議 會講俾你知道 當值時間飲啤酒 訓覺 佢地自己定既規矩出黎??

好心將自己眼光放遠D 識多D朋友 認識多D周邊既事 唔好下下靠網上消息當真相

唔好睇野咁外面啦 見親你同人唱反調 都感覺有D怪 今次我親證到你既問題勒

原來又係無知撚

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

操你媽個B乂 發表於 14-8-6 04:00 AM
有無場選呢D野睇判頭,你都話無咩人番,你就知有幾缺人手啦,場任你選
衰既場終於有人要去做, 而家人手不足 ...

判頭?? 哈哈哈

小雄雄之空間 發表於 14-8-6 11:10 AM
話唔定...

朋友 你段新聞冇講救生員喎

我表弟都係今年5月先轉會所

佢原原本係柴灣其中一個池做開(柴灣現有兩個池 有露天同室內)

佢做左10幾年 有調派過幾個場做

而救生員有公會嫁 公會入面唔係單單只有康民處既救生員

但公會情況有D外人唔知既野 就係康民處同班宜家做私人既救生員係分家

從來冇兩句果隻 今次抗議既救生員全都係康民處旗下 佢地要求緊公會既其他場救生員加入

而多左內地客泳客多左 人手不足 要求加薪係其中最有力既賣點

當然1萬3 真係過低 加薪我都覺合理 但我個人認為 唔關泳客多少問題所以要加薪

不過1萬3係起薪點 年期長既唔止依個價 我表弟離職時 薪金已有1萬5快近1萬6

而且我表弟講既唔係標準 係佢知入面既潛規則 救生員返工既環境

唔明點解你會睇成標準 標準你邊到??

吳受坤 發表於 14-8-6 09:49 AM
佢表弟去左會所做救生員,
都證明左公共泳池呀海灘呀幾惡撈先轉私人場做啦!  ...

因為我表弟考左私人教練牌 所以要離開康民處(政府工)

佢宜家撈兩份 救生員同教游水

吳受坤 發表於 14-8-6 10:16 AM
啲救生員知道私人場好揾易做,
梗係去私人場做啦!
唔通揾到好場唔轉場咩?

政府工唔易炒人

再加上長期缺人 更加唔會炒

如果只有單人救生員同初級急救牌

真係入康民處做已經鐵飯碗同工作分配最少

私人果D要幫手檢查個池濾水器 清潔池底之類既事

政府果D 真係坐係到等救人 其他唔會做亦唔俾做

睇嚟樓主同屋企人嘅關係馬馬...

☆魔鬼皇☆ 發表於 14-8-6 01:07 PM

你上面唔明我講野就算,反正個POST都被你騎晒
我講得好清楚個POST主旨唔係救生員罷工理據
你話唔明就一路回到而家
重挑埋其他人講,不過可能以你標準你覺得自己冇問題
但你畀人感覺就係想講自己想講嘅野而唔理個POST講緊乜

其實你屌黎屌去
我諗個POST都冇人知你屌乜
人地係話冇場揀,個意思係唔通真係咁自由任個救生員揀咩場做?
個個都知邊啲場惡做咁一定唔揀個場,咁惡做嗰啲場就一定冇人做
真係咁自由咩

同埋你話人剩係新聞睇情況
叫人出去識下朋友,需知道新聞都叫有一定可信性(你本人唔信一件事,但至少有SOURCE可尋)
你又叫人出去識下朋友,咁你識嗰啲朋友係罷工場入面嘅救生員
佢之前同你透露過佢係DUTY其間飲酒又咩又剩?
定係其他場嘅人同你講過全港嘅救生員都係咁做?
必定會DUTY時飲酒?

你咁講野就真係講得就講,憑咩要人信你
就係識得朋友多?

KA2837 發表於 14-8-6 02:42 PM
睇嚟樓主同屋企人嘅關係馬馬...

可以話麻麻
成日覺得佢地亂咁話人
一個話爭取27K
完全無懷疑聽錯左
每人一把口屌左幾分鐘就收線
似發洩情緒多
有部份激動到講粗口

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

☆魔鬼皇☆ 發表於 14-8-6 01:07 PM

收啦, 有新聞講到明救生員點樣輪班
我都估到你比人踢爆,都仲會死撑架啦
講多都真係晒Q氣

你真係柒到出汁
唔好無料扮四條囉 好肉酸嫁
為你好你唔知 一味死撐淨係識講人唔岩 但自己就露晒底原來係白痴 真係你要死唔俾你死咩

風在隨空飄舞 發表於 14-8-6 04:57 PM
可以話麻麻
成日覺得佢地亂咁話人
一個話爭取27K

重點唔係要求加薪27K, 17K 定 14K...

亦都唔係罷工, 人手唔夠, 泳池多咗人或者大陸閪喺泳池屙屎屙尿~

而係你屋企人工作上或生活上有不滿嘅情緖要發泄!

你應該慶幸佢地冇發泄喺你身上...

KA2837 發表於 14-8-6 08:11 PM
重點唔係要求加薪27K, 17K 定 14K...

亦都唔係罷工, 人手唔夠, 泳池多咗人或者大陸閪喺泳池屙屎屙尿~

點有可能發洩喺我身上
動口都試過,佢地講野理據薄弱,連SOURCE都冇就鳩UP
動手更無可能,成家都咁林善

我只係在意自己屋企人對社會連基本嘅理性態度同尊重都冇
我係你個仔,人地又何嘗唔係人地個仔呢

諗到呢點就好灰姐

我不求我父母能在當前時局看得到大是大非
佢地唔係知識份子,我亦清楚自己身處咩環境
只係想佢地唔好純粹製造噪音

風在隨空飄舞 發表於 14-8-6 08:19 PM
點有可能發洩喺我身上
動口都試過,佢地講野理據薄弱,連SOURCE都冇就鳩UP
動手更無可能,成家都咁林善

你讀書多過佢地, 諗嘢有别於佢地好正常!

但係你冇諒解佢地囉...

真係覺得嘈嘅就落街走走, 或者揾耳塞塞住對耳聽歌~

操你媽個B乂 發表於 14-8-6 07:55 PM
收啦, 有新聞講到明救生員點樣輪班
我都估到你比人踢爆,都仲會死撑架啦
講多都真係晒Q氣

都唔知踢咩爆 你都係只識睇電視講乜就係乜既人

邊一行冇潛規則嫁 任何一行都有打貓既野

唔通明目張膽拎出黎講呀

你唔接受現實既 都幫你唔到

真係講你ON9你又嬲

風在隨空飄舞 發表於 14-8-6 04:54 PM
你上面唔明我講野就算,反正個POST都被你騎晒
我講得好清楚個POST主旨唔係救生員罷工理據
你話唔明就一路 ...

我回到宜家已經唔係有關你既主題問題 你認為我回你??

另外我冇屌乜野 都係同某人講緊救生員既工作

我冇屌救生員 你睇清楚先啦 但你理解唔到幫唔到你

你識朋友少我又幫唔到 我只係將我知既事拎出黎講

你地唔知都冇辦法 大家確實口同鼻嘈 大家都紙上談兵

你可以有權唔信我 我冇迫你嫁 亦迫唔到

車= =個個都係到扮專家...講兩句就以為個個信你?...

咪當d網絡玩家傻啦...講咁多都合唔到人心

信你又唔係,唔信你又唔係...話你究up,又唔係

想知道救生員d工作情況,你班卜街去賭一鋪

既然你地有朋友係做救生員既,你可以跟住佢地

工作環境係點樣,咁就清楚晒啦...再唔係是但去一個池

睇下d救生員點做野,認住個人,既去向,休息時,偷偷咁望入去

有人問你做乜,你話參觀下姐= =咁樣,睇下個救生員幾耐休息

咁咪清楚晒囉= =...有咩唔滿意,去考証下觀察下@@

一尾嘴炮無究用既,各位師兄~

KA2837 發表於 14-8-6 08:30 PM
你讀書多過佢地, 諗嘢有别於佢地好正常!

但係你冇諒解佢地囉...

避係方法
不過食緊飯

其實學歷我都唔係最高啦

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-16 04:30 PM , Processed in 0.033527 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存