2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 依個人渣只係識叫人地仔女去衝 而佢呢
go

[爆趣] 依個人渣只係識叫人地仔女去衝 而佢呢 [複製鏈接]

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

唔多講 睇圖啦

係咁架啦
講就兇狠 做就__ __
呢條友發起左個運動就淨係得個坐字
最好笑係佢話個情況已經失控 根本無能

☆魔鬼皇☆ 發表於 2014-9-30 01:27
唔多講 睇圖啦

條on9見人多就喺早幾日宣佈提早佔中
用人氣引晒d人出尼 再用d具體人數數字搞到d人比佢煽動晒出尼

講真佢地當示威人士扯線公仔
出左咩事一定唔負責 只會坐享其成

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

佢地就講一直留係大台等拉唔會走 講到好偉大咁

但衝擊受傷既係市民 佢地3子從冇行到最前線幫手

笑傲無雙

呢D咪就係政治囉,政治就係咁玩架啦,識玩既人咪做幕後功臣,唔識玩既人咪做奴隸比人點囉。

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 玩過星曲WEB

藍羽臣 發表於 14-9-30 07:52 AM
呢D咪就係政治囉,政治就係咁玩架啦,識玩既人咪做幕後功臣,唔識玩既人咪做奴隸比人點囉。 ...

由頭到尾。係學民同學聯搞起。引發罷課。再因為黃之峰俾人拉。加上用武力驅逐學生。引爆民憤。之後熱血支持學生。說明一旦清場將發動衝馬路。突然佔中條撚屌。無啦啦即時發動佔中。
即係搶人台做自己台戲
呢D就係所謂佢領功,人地去受

笑傲無雙

lee111 發表於 14-9-30 08:11 AM
由頭到尾。係學民同學聯搞起。引發罷課。再因為黃之峰俾人拉。加上用武力驅逐學生。引爆民憤。之後熱血支 ...

所以有D人咪話D學生比人利用左囉,但學生為左證明自己唔係咩都唔識做人地既扯線公仔所以企出黎,實質比人地利用左都唔知。

藍羽臣 發表於 14-9-30 08:14 AM
所以有D人咪話D學生比人利用左囉,但學生為左證明自己唔係咩都唔識做人地既扯線公仔所以企出黎,實質比人 ...

無話利唔利用

事源係係發動罷課三個首領俾人拉左先做到佢台戲
其實而家係香港人咁多年黎最團結GE一次

民憤係勝過任何野
要一鼓作氣,警方愈係壓得勁,我地就愈要用憤怒結合為力量
直至勝利為止

老實講,我老闆今次出奇地支持我
竟然同我講
「請假,無問題」

「你為左香港敢行出黎,我一定會支持你」

玩過星曲WEB

我尋晚聽香港電台節目思潮作動,
有之前七一遊行嘅示威人士上去講係會有人走埋黎煽動佢地出暴力,
立心不良,令場面失控,
所以要小心克制,
唔好聽別有用心嘅煽動者,
不過佢地都可能會喺依一兩日出手做出挑撥警方行為,
令警方出師有名驅趕人群使用武力,
時間一耐左,就會有人策動計謀

目前集會情況的本義由支持學生
到突然變成佔中,再到突然變成689下台
再突然變成港獨,再突然變成了64英魂?
有人藉人數及行動的成功紛紛變成表態活動
重心係聲援學生
請記著,聲援學生就是等同
「認同學生的運動」
「抗議警方施以武力驅逐學生」
「支持學生爭取真普選」
記清楚這點
注意,見到任何人挑釁警方/製造混亂
千萬不要支持,因為警方就是等待一個合理的情況去再次清場
再上目前的清場力量實在無法抗衡這種巨大人數
警方在等人們的戰意隨著時間變質,最後只餘下零星的數字
便會再次清場,當然,他們明白這是一星期的拉鋸戰
論人數,他們早已經輪了
論戰略,亦已經輸光了
請精神,亦已經敗北了
所以,大家只要繼續粉碎核心地段的經濟運作
在各大的商家及財團施以壓力下
最後,會有一個答案
至於又是廢話,還是人民的勝利
則要看回人民的決心
至於警方未來數小時的方式,將會用什麼手段清場
1。水炮,在旺角地段發射水炮是不可行,加上有多架貨車塞車,無法進入
2。音波炮,在城市中窄狹的道路,周邊也是住客,一旦動用,後果比現在更大。
3。解放軍,在美國及國際壓力下,在港有多達20名外媒情況,根本無可能動用。

玩過星曲WEB

最弊在而家可能已經有立心不良份子同埋有背景人士滲入群眾,
佢地伺機而動,事情可能一觸即發

吳受坤 發表於 14-9-30 09:17 AM
最弊在而家可能已經有立心不良份子同埋有背景人士滲入群眾,
佢地伺機而動,事情可能一觸即發  ...

而家係要等學聯出最後通碟

如果唔係就發動更高一級行動

那只好放手一拼了

因為直至現在,689仍然在迴避問題
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 03:07 AM , Processed in 0.030872 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存