2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 致全港佔中中學生:請別!
樓主: victor31
go

[熱話] 致全港佔中中學生:請別! [複製鏈接]

hiiragi 發表於 14-10-3 09:15 PM
係班佔中既人好偉大咁講.乜Q和平抗議

鏡頭一轉見到班人打哂交爆哂江.仲同我講和平?

你係咪on撚柒尻真係

詞窮?  屌你屌咁撚耐自己get唔撚到話人詞窮

你個傻仔人地要還手先爆到江?

旺角d人舉起晒手照比人踢

不過你應該唔撚知架啦

你睇CCTVB阿嘛  直播阿嘛

同埋醒你2句阿

爆江你估真係要還手先做到咩

單方面比人打都會爆江阿

醒目仔

唔撚知你做邊行啦  不過連普通野都唔撚識諗  真係好撚醒

屌真係好笑
薑溶要反暴力 反佔中
而家最暴力係班土共==

s04313251 發表於 14-10-3 09:40 PM
屌真係好笑
薑溶要反暴力 反佔中
而家最暴力係班土共==

最撚好笑係

反佔中班友搞事前無幾耐

薑融話預料有人會因為反立場而去自發性清場

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

1)為了民主就可以犯法嗎?不論你們將垃圾如何清理,不論你們將秩序如何維持,你們必須承認,你們的行為是犯法的,請別虛偽!

um是犯法  這是每人都知! 而這是一種抗爭方法

2)法律是什麼?法律是契約我答應不妨礙你,你也不可妨礙我。沒有人妨礙你們求學和生活,你們妨礙別人的工作和生活怎麼就合理合法了呢?世界上並不只有你們學生,還有其他群體。請別自私!

沒有人說合法...但不合法 不代表不合理.....
而學生不是唯一的參加者  還有其他群體  而他們爭取的 亦不是只為自己.

3)政治是什麼?政治是利益的集中體現。當你們為了理想抱負而壯懷激烈時,你們自身就成了心懷叵測之人的棋子。象所謂的民主斗士浪跡天涯?你們輸不起。請别無知!

"你們為了理想抱負而壯懷激烈時,你們自身就成了心懷叵測之人的棋子。 "
政治每個人都會參與.........當像你所說  那麼所有人都是心懷叵測  這有什麼大不了
輸不起?  輸什麼?   

4)民主是什麼?和專制一樣,它只是統治手段。泰國伊拉克敘利亞有民主,他們怎樣?就算美國是民主楷模,他們總統也不是普選產生的。你們到底想要什麼?和平或混亂?繁榮或蕭條?安居樂業或遊手好閒?請別混亂!

我們要民主   
"和平或混亂?繁榮或蕭條?安居樂業或遊手好閒?"
我們要和平、繁榮和安居樂業  但這不是坐在家就會有...

"請別混亂!"  混亂什麼?

5)自由是什麼?放縱、無政府主義都不是自由。自由是響應理性的呼喚,建立自主的批判思想,走自己的道路。盲從只是奴隸的美德。請別受騙!

"盲從只是奴隸的美德" 認同.......但咩叫自由是理性的呼喚 ???自由係呼喚?

6)現狀是什麼?香港在全球發達地區中的各項統計數字如:法制、廉潔、政府服務、市場完善都處於領先水平。這很不易,請別破壞!

"港蟬聯最自由經濟體廉潔度下跌"  香港的廉潔度是正在下降..盡管還是領先  但這不是永恆...
而香港廉潔下降 在um前就出現
我想睇下統計數字......有無link
但um就是不合作運動 ....

7)問題是什麼?你們對國內人、自由行、未來、出路心懷恐懼,對自身缺乏信心,敏感、失落、沮喪、挫敗、憤怒,死蛇一樣癱軟于交通要道上而不敢面對。問題是別人壯大了,你要麼死一邊去,要麼咬緊牙關艱苦奮鬥。請别膽怯!

我們對國內人、自由行、未來、出路沒有心懷恐懼  不知道你什麼會有這樣的結論...可能和你自身經歷有關

8)出路是什麼?停止愚蠢、自大,回歸生活,就是出路。請別猶豫!
       你可象未獲滿足的頑童發爛渣,亦可象醉漢發瘋癲,但總有一刻,你會清醒。請別不知恥!

可象???像??
我們一早停止了愚蠢和自大    但你好像沒有停止....

頑童發爛渣  醉漢發瘋癲  

同d無理既on9仔講野唔洗客氣

係到扯撚開話題唔撚正面回覆

仆街

小說寫手 十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

第一玩家 發表於 14-10-3 09:05 PM
咁你地好合法咩?
從來唔講做D犯法野
以後市民要游行示威,自已封路得啦,使咩法律 ...

只要一句
打人嚴重 定 和平企街嚴重
你答完我定唔定你為反智帖

如果我身上只係帶左d黃色野就比藍絲人打
我一定會打到佢地休克升天 我只要一拳果d藍絲阿伯一定死得
我認真打交從來只會打要害 以近300磅既手力
已有 1 人評分Good 收起 理由
畸K + 2 支持你!

總評分:  Good + 2   查看全部評分

公民抗命 是指公民為了對抗不公義的狀況

拒絕遵守法律、要求或命令

參與者不單不訴諸暴力

還主動承受法律的後果

行動既要展示公民素養亦要有不服從的態度

拒絕與不義的政權合作,透過不斷抗爭改變社會

真正的和平主義不是不抵抗罪惡

而是以非暴力手段正面迎戰罪惡

Princess611 發表於 14-10-4 01:29 AM
公民抗命 是指公民為了對抗不公義的狀況

拒絕遵守法律、要求或命令

而家警匪合作埋,同啲盲人講已經多餘

都係個句

第時被非禮追打強姦,城管又唔理既時候

唔好回望我地,因為我地已經再幫唔到你地

十週年勳章(賀詞)

巿民今次雨傘革命抗爭咁克制都叫亂,今次d暴徒就唔叫亂,
反而話係伸張正義,警察仲要坐視不理,
真係無得救

十週年勳章(賀詞)

藍絲很暴力
真係郁手打人

你話藍絲帶 無人組織出黎 我真係唔撚信囉
基本上都係d呀叔 呀伯黎  一去到 學生咩都無做就
比人屌人老母 仲要搞左幾個鐘都不停屌人  

最重要 係事前一d聲氣都無 就成班人沖出黎反佔中  
會唔會係禁呀  反佔中帶頭打人搞事個位 警察帶到去地鐵站門口就放人  又點講得通先

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 玩過星曲WEB

kms11hihi 發表於 2014-10-4 03:42
你話藍絲帶 無人組織出黎 我真係唔撚信囉
基本上都係d呀叔 呀伯黎  一去到 學生咩都無做就
比人屌人老母 仲 ...

匪國城管法

victor31 發表於 14-10-3 08:44 PM
致全港佔中的學生們:
請別
     1)為了民主就可以犯法嗎?不論你們將垃圾如何清理,不論你們將秩序如何維 ...

為了民主就可以犯法嗎?...請看國父.孫中山先生...
問題1解決了.問題2.3.4.5.6.7.8 不存在....

1個答應 解決你. 9個題目......想想也是醉了....

K歌達人 Alta活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

好多1.2星五毛開始做野

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

咁聰明~快D入黎回應下~

今時今日仲撐警ge人,係叫傻定叫戇?
http://www.2000fun.com/thread-5529365-1-1.html
點解運食水糧食要用呢架車??
http://www.2000fun.com/thread-5529368-1-1.html
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 03:59 PM , Processed in 0.031362 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存