2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 精品回帶:男人當街向警員意圖賄賂
go

[新聞] 精品回帶:男人當街向警員意圖賄賂 [複製鏈接]

係呢到要多謝某d人放剪左既片提醒左我仲有呢條片

https://www.facebook.com/video.p ... ;type=3&theater

【TVB看不到的真相(新劇《試圖行賄》)—冒險樂園Fan帶個仔去玩受阻,於是行賄,真冒險】相信大家今日有睇TVB都見過呢位橫間polo四眼仔,佢覺得帶個仔去冒險樂園玩,俾集會人士阻礙好唔合理,於是叫警察幫手,最後俾在場人士「噓」走,佢喺段片入面好似自己好有理由,同俾人「噓」走好慘....但

【真相係】是咁的,原來呢位冒險樂園超級Fans仲打算俾錢警察意圖行陏,從人群中清楚從銀包攞錢,話:「呢位阿Sir我俾錢你吖」,所以先被「噓」,其實佢(no.NR1487 “一世笨柒“)已經犯咗法,就係「意圖行賄罪」,警察其實可以即場拉佢!
從心態睇得出,佢以為有錢大哂,好明顯佢唔係香港長大!

Share=意圖行賄呀,唔好俾佢消遙法外呀各位!
Like=親情嘅嘢,你識條春咩?為咗帶個仔去冒險樂園玩,你可以去到幾盡??

意圖行賄公職人員罪
章:201
標題:《防止賄賂條例》
條:4
條文標題:賄賂
(1)
任何人無合法權限或合理辯解,
向任何公職人員提供任何利益,
作為該公職人員作出以下行為的誘因或報酬
(b) 加速、拖延、妨礙或阻止,或曾經加速、拖延、妨礙或阻止由該人員作出或由其他公職人員作出任何憑該人員或該其他人員的公職人員身分而作的作為

利申:讀過下法律,香港法律,但凡証明到有意圖,都可定罪。

小乜小物係邊柒到?

自己貼撚完條剪左既片扮瀟灑回頭又唔睇完整版啦?

定又比老母叫去訓阿屌...好撚失望阿

米八高既人

哈哈

很抱歉,無法顯示此頁面

你點擊進來的連結可能已失效,或頁面可能已被移除

有冇BACK UP

夢的理由 發表於 14-10-5 07:47 PM
很抱歉,無法顯示此頁面

你點擊進來的連結可能已失效,或頁面可能已被移除

係條link貼得唔好

改更正 thanks

https://www.facebook.com/video.p ... ;type=3&theater

頭先有人話有人認左警察乜野行賄單野?

係咪呢單??

警察幫司機買水囉, 所以司機想攞錢出嚟俾警察~

真係要講行賄, 咁應該係係警察用水行賄司機!
已有 1 人評分Good 收起 理由
小燈芯 + 1 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 1   查看全部評分

又係喎講講下

下次當住camera比錢公務員試下先

話佢地幫我買燒肉飯都好

小燈芯  你試下教大個volume去到最大聽下  發表於 14-10-16 04:53 AM

sonric2 發表於 2014-10-16 02:39
又係喎講講下

下次當住camera比錢公務員試下先

話佢地幫我買燒肉飯都好 ...

一米八嗰位人兄早就有片證實咗單嘢冇行賄,你係唔係到呢家都仲要散播已被證實謠言嘅謠言呢?

唔通你散播謠言係想「煽動」人上街或反政府?
你唔會係「美分」黨啩?
對於一個收錢去用言論分化香港人嘅人「—(破折號)」可能係你,我無視!

哦屌,我終於明白乜撚野係破折號啦

原來你對眼將個一字拉長左

真心我都唔知登你對眼慘定點,係咪選擇性睇野睇得太耐

照你咁講你係五毛?

真係得你知

而定拎把刀出街都可以為左食水果

當眾比錢我真係望唔透啦醒目仔

sonric2 發表於 2014-10-16 09:31
哦屌,我終於明白乜撚野係破折號啦

原來你對眼將個一字拉長左

真心我都唔知登你對眼慘定點,係咪選擇性睇 ...

老老實實,你咪有個PO話踢爆假新聞嘅~

點解嚟嚟去去都係對政府不利嘅假新聞?

咁做係唔係同你所謂嘅CCTVB或者其他左報所做嘅一様呢?

KA2837 發表於 14-10-16 07:01 PM
老老實實,你咪有個PO話踢爆假新聞嘅~

點解嚟嚟去去都係對政府不利嘅假新聞?

其實就咁"踢爆假新聞"係咪好難理解?

佢唔係假點會入到個post入面?

你講呢句仲好笑 "點解嚟嚟去去都係對政府不利嘅假新聞?"

咁就要問點解咁多假既新聞都係對政府有利啦

再簡單d答一句

佢唔咁多假新聞對政府有利

我個post又點會有咁多所謂對政府不利既踢爆料?

我估咁樣講應該唔難明了

sonric2 發表於 2014-10-16 19:30
再簡單d答一句

佢唔咁多假新聞對政府有利

我個post又點會有咁多所謂對政府不利既踢爆料?

我估咁樣講應該 ...

仲有好多假新聞可以踼爆嘅~

不過對佔中不利啫…

本來都唔想理你嘅,見你有個中肯嘅回覆仲似啲様…

唔係想挑你機,只係想話你知,聊版啲人其實冇乜立場,

鳩吹下就算,認真你就輸了~

KA2837 發表於 14-10-16 08:20 PM
仲有好多假新聞可以踼爆嘅~

不過對佔中不利啫…

我一直認為無立場就係最大既立場

不過個d講自己無立場既人係點諗

睇下佢地留言偏向就知
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 02:55 PM , Processed in 0.032199 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存