2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Counter-Strike csgo 幾問題
返回列表 發新帖 回覆
go

csgo 幾問題 [複製鏈接]

1. 我較左 fps 300 但係入到 ser 得 50幾 60 有時 得返 30幾 40 算正常嗎
    會唔會係我張 顯卡問題呢 geforce gts 250

2.  你地有冇試過 有時 禁 tad 出唔到個 計分表

3. csgo 都有得打 rank  ???
    係邊到 簡 打 rank  

玩過星曲WEB

1. 我較左 fps 300 但係入到 ser 得 50幾 60 有時 得返 30幾 40 算正常嗎
    會唔會係我張 顯卡問題呢 geforce gts 250

RE:你張顯示卡唔夠強,以我測試GT630 2G DDR3 =70~120FPS
建議你更換GT650/7770的DDR5顯卡

2.  你地有冇試過 有時 禁 tad 出唔到個 計分表
RE:這是一個BUG,重開遊戲即可

3. csgo 都有得打 rank  ???
     係邊到 簡 打 rank

入GAME後左上角第一個,社群遊戲,競技模式  

1. 我打了幾場
    30人場 競技模式  
    點睇 自己 咩牌 ???

2. awp 中間粒紅點  打咩 指令 整返出黎嫁 ???

玩過星曲WEB

回覆 石獅子 的帖子

一入GAME左手邊你會見到你個名,嬴左幾多場,只要你嬴夠10場佢就會顯示你係咩軍階(其實咩軍階又有乜所謂呢,軍階只不過係幫助你尋找同你實力相若既人打競技,令樂趣增加)

至於ZOOM準星問題...唔好意思,CS GO已經無左紅點準星E樣野,請忘記以前1.6既打法,重新適應,CS:GO有別於CSS既彈道,1.6更加唔洗講啦,你可以當佢係沿用CS地圖既進化GAME。

tobybaby 發表於 14-10-14 01:39 PM
回覆 石獅子 的帖子

一入GAME左手邊你會見到你個名,嬴左幾多場,只要你嬴夠10場佢就會顯示你係咩軍階(其實 ...

我都應該 贏了 10場以上了 但係 乜軍階都冇............

玩過星曲WEB

回覆 石獅子 的帖子

軍階好似係要分嬴/輸,K/A/D,既成績黎評定,我唔知你30場咩K/A/D,一般黎講只要嬴10場就會顯示,基本上,前10場如果係有打開1.6既玩家應該係15場內已經會完成。(5場適應期)
仲有一個問題.你確定你打既係競技模式?競技模式係指官方SER,並非從SER LIST所選取既SER, 而競技模式係指5人打5人,以每邊(TS/CT)進行15局比賽,最快得到16勝的一方為勝利。

再給你一點資料,了解一下CS吧!

CS是一個著重群體的遊戲,當然有時候會遇上個別個人能力較強富有逆轉力的玩家,但一般來說單人排競技取決於整隊實力,好既指揮\策劃人,基本上隊友,打法/策略可彌補個人能力的缺憾,CS就是未到最後一刻亦未知誰勝誰負的遊戲!(EG:15:10也可打成15:15,差一分就是差一分)

仲有選槍問題,一般隊伍形式都會以1AWP 4步或2AWP3步(步槍手可能會用P90),故一般熟練玩家就算喜愛用AWP亦可能因為已有隊友用AWP的情況下而改用步槍,可能有新手會覺得我有錢為什麼不起AWP,一槍死只要打中就可以呀,步槍(AK中頭1槍,M4中頭2槍)在對等情況下,如果有2~3個AWPER在一場,輸了說等同送槍給對方,越多AWPER,被檢的機率就越高,所以選槍也是勝負關鍵的一環!

題外話:CS沒有BF4那類的遊戲多元化,畫質亦沒有那麼細膩,每個人也經歷過新手的階段(被虐),每個人也會變強,如果要用一個詞語黎形容CS,應該就是SM,被虐者和施虐者,簡單的對戰方式,包含著原始的純反應,聽視覺競賽,還有精準既射擊技考,心理質素,這-就是風靡全球FPS迷的CS!

這就是我由1.5玩到現在十多年~從遊戲認識到一班朋友,到一班隊友,最後一個一個的離開,曾經一天打十多小時,追求更好的技術和反應,到現在上班下班拍拍拖,有空才打幾場的老玩家這麼多年所認知,所感受到的

我係 SER LIST 到 簡ser 玩
我見 load緊時 寫住 競技模式 以為 玩緊 競技模式.....
一定要 5v5
我知 打邊個先係 競技模式了

多謝解答

tobybaby 發表於 14-10-15 11:30 AM
回覆 石獅子 的帖子

軍階好似係要分嬴/輸,K/A/D,既成績黎評定,我唔知你30場咩K/A/D,一般黎講只要嬴10場就 ...

我係 SER LIST 到 簡ser 玩
我見 load緊時 寫住 競技模式 以為 玩緊 競技模式.....
一定要 5v5
我知 打邊個先係 競技模式了

多謝解答

玩過星曲WEB

右手邊數起第一個既第一個,好似叫尋找遊戲,然後撰競技同MAP,然後就排隊入場,你玩果D只係PUB SER,姐係娛樂SER,如果你仲係一個新手的話我會建議你排官方既休閒SER,因為D人實力應該無咁強,如果你想熟習CS GO,最好方法就係打BOT,當然打BOT只可以練到一D好基本既野,例如腳步既距離感,每支槍既特性,當然打BOT隻BOT會企定定同你打,所以練唔到D咩槍法,當你熟習左你慣用既槍之後,當然係到最後一個,就係打最高階既電腦(休閒模式,最基本打2場一場CT,一場TS),這是為了什麼?當你練習到一定水平後,就要測試你的準繩度,因為最高階既BOT會係第二次見到你OR一見到你既時候爆你頭,所以你反應就要快,打7場入面如果你死少過3場,咁大致上去到休閒SER都唔會去到負K/D,到左同真正對打對方會左右走動,你就要開始練點射點頭一系列既野啦

tobybaby 發表於 14-10-15 03:08 PM
右手邊數起第一個既第一個,好似叫尋找遊戲,然後撰競技同MAP,然後就排隊入場,你玩果D只係PUB SER,姐係娛樂SE ...

之前都有玩過 下 cz的
明白
多謝解答

另外呢 dpi 高與低 同 我用 幾多 解析度 有冇關係嫁

玩過星曲WEB

回覆 石獅子 的帖子

答:兩者並無直接關連的。

DPI影響滑鼠的滑速移動速度,不過高未必一定係最好,再配合CS內的滑鼠速度來平衡你在遊戲裡的遊鼠移動,以本人為例,我用的是3200DPI的RAZER DA 但是我的DPI只會SET到1800DPI,而以WIN7的默認速度下在CS:GO的滑鼠移動是0.7,開鏡後的滑鼠速度也是0.7X(也就是1800DPI x WIN7默認 x 0.7 x 0.7的速度)。

至於解析度問題,越高的解析度就需要更強的gpu運算,也就是越高的解析度對顯卡的要求就越荷刻,但單以csgo為例,要以1080p的解析度來打csgo,顯卡的入門就是AMD HD7770/R7 260/R7260X/ GT650/GT750 ,至於想要更高的FPS可能就需要用到R9 270X以上/GT660以上的顯卡,不過本人認為過高的FPS不過是浮云(當你還在用60FPS的MON計),FPS大約保持在100~130即可,也就是說打CSGO,一張7770/260X/GT650/GT750已經足夠。

回覆 tobybaby 的帖子

哦…
如果 打rank  我係連去 人地 外國steam ser到打?.?
咁咪 勁高ping?.?

玩過星曲WEB

我用pccw6mb/s 連去馬來西亞/新加坡果d都係60ping左右,其實ping不過是一種習慣,只要適應左習慣左係80ping以下問題都不大,如果你仲有咩疑問歡迎加我steam好友 id:- RazerBBL * ,你可以用手機下載steam,咁樣可以更方便同快捷解決你既疑問。

回覆 tobybaby 的帖子

ok
今晚 返到屋 加你fd先

回覆 石獅子 的帖子

AWP點先用得好??

a62572152a 發表於 14-11-6 08:34 PM
回覆 石獅子 的帖子

AWP點先用得好??

要等其他 高手解答你
我係 菜鳥
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 09:35 PM , Processed in 0.035453 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存