2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 示威者真係和平示威?
樓主: 王天
go

[疑難] 示威者真係和平示威?   [複製鏈接]

吳受坤 發表於 14-10-18 02:46 PM
果啲垃圾桶呀!巴士站呀!渠蓋呀!花槽呀!……
總之路邊一干可以做防禦嘅,
佢地都會拎去用,冇理係咩公 ...

我知.....但佢地偷來用有部份破壞左的了....
你針對政府咪拿政府D野...
但連路面放係坑上面個D膠版都拿來用...
佢地根本唔理人地安全..........
仲成日叫和平....
佢地的做法都超出左和平的手段

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 玩過星曲WEB

王天 發表於 14-10-18 01:09 PM
你夠係...
只會罵人一句

我對愚民只能無視之

感恩吧

你只是一個柒頭,我想講GE野,係1星期開POST前已經講哂
我唔撚得閒係度又講番相同GE野

加上,呢度太多老坑。
老坑無法溝通。

一句都尾

「你阻著人地番工!」
「你破壞日常生活!」

點解外國搞工潮咁成功?
因為佢地唔係視番工為第一
而係為左最基本GE個人權利保障

唔似華人社會垃圾到俾人奴役仲要謝主跪地求開恩
水平唔同,難以解釋

你地就繼續賺錢萬歲吧~
反正金字塔的第五級人,是佔香港九成。
講到尾,民主唔可以當飯食,你地已經贏左

唔需要再其他,我亦無興趣再係現實同人表態。
因為,我已經因為呢件事,係公司同人嘈左好多擭。

已有 1 人評分Good 收起 理由
『黑聖』 + 1 岩。香港咁落去遲早比人用手指指住個頭唔係.

總評分:  Good + 1   查看全部評分

玩過星曲WEB

王天 發表於 14-10-18 02:53 PM
我知.....但佢地偷來用有部份破壞左的了....
你針對政府咪拿政府D野...
但連路面放係坑上面個D膠版都拿來 ...

以我計用水馬就最安全,冇咩尖角,
咁而家又冇咩鐵馬水馬,馬死落地行,
佢地咪用依啲野,
咁如果佢地移走地盆上嘅行人路蓋而令其他行人有事就好唔應該,唉……

lee111 發表於 14-10-18 03:00 PM
我對愚民只能無視之

感恩吧

你都會支持示威者覺得佢地岩....
但又會無視我地呢D反對者的意見
只會罵我地

佢地唔代表大多數人....
唔可以代表反對同中立的人
好似我上面講過的....
等佢地的人數好似2003年反對23條立法時多先啦
個時比人稱百萬港人都沒人反對就真係夠多人

個陣就真係和平示威啦...

吳受坤 發表於 14-10-18 03:07 PM
以我計用水馬就最安全,冇咩尖角,
咁而家又冇咩鐵馬水馬,馬死落地行,
佢地咪用依啲野,

如果真係夠多人洗咩用咁多野阻路...
佢地阻路係想用來講條件
因為而家有8成人都係放假收工先出現特別係夜晚
跟風的人多......
真正支持有理想的人少

王天 發表於 14-10-18 03:12 PM
你都會支持示威者覺得佢地岩....
但又會無視我地呢D反對者的意見
只會罵我地

因為我聽到最撚多GE係689落左台,有你保証會比而家好咩
喂,有人問得出呢條,我已經俾哂獎你啦

不求改變,只求輪迴在無意義GE範疇入面
咁點同班人講呀?

你都講到明,民唔主唔可以當食飯
咁即係你覺得無野已經緊要過食飯啦,有人影響你食飯,就反對佢地
但又唔知道點解佢地唔食著,都要出黎搞事

無問題,呢D基本問題已經答無可答
我都廢事哂口水同呢班人講

無可否認,而家係破壞交通,破壞經濟,破壞安定
大佬呀,你唔撚係覺得遊行係有用丫嘛?例行節日活動咋。

無影響性GE作用,請問點樣威脅政府下跪呀
雖然,人大係太上皇,香港果班只係太監

正如當年黃巾起義,亂世圖奪位
但我地唔係奪位啵,不過似乎係中共眼中,我們仍然係殖民地
覺得有公民提名就對國家有威脅,破壞憲法

咁即係講完啦
但我話俾你班友知,呢次係香港人最後GE反抗機會

日後你地俾呢條普選通過左,選GE係五毛做特首
果班中產,諗定移民

唔好諗點賺錢
因為佢從一開始就無打算繼續俾香港人留係呢度

醒少少啦

lee111 發表於 14-10-18 03:31 PM
因為我聽到最撚多GE係689落左台,有你保証會比而家好咩
喂,有人問得出呢條,我已經俾哂獎你啦

唔洗醒少少
總之佢地人數唔夠唔可以自命代表全港.....
有23條時個陣的人數先講大聲啦

而家根本係少數激動派,來來去去都係個班人

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

王天 發表於 14-10-18 03:43 PM
唔洗醒少少
總之佢地人數唔夠唔可以自命代表全港.....
有23條時個陣的人數先講大聲啦

你繼續返工吧啦
根本係你自己SET到個和平標準去到係中國個指標
淋水都話暴力....

今年七一遊行 又係少人
你拎23條個陣做標準先叫多人
一陣會唔會拎埋7億大陸人做標準???

等港共繼續批大陸人落黎
人數慢慢就沖淡  到時你先出聲啦....
但小心比人拉去暗角

poon2701 發表於 14-10-18 05:42 PM
你繼續返工吧啦
根本係你自己SET到個和平標準去到係中國個指標
淋水都話暴力....

你唔肯認就算啦....
明明得少數人去你就硬要我認多數人
昨晚旺角搞到咁大時其他2度咪少人囉...
來來去去都係咁少人...
明明電視度見到有人雨傘係後面插出來故意搞事
你見到當沒架啦...
衝擊防線你看唔到,人少你看唔到,警察傷左你看唔到,罵警察你看唔到,有警察比人堆你看唔到
你咩都看唔到....
因為你只會看到示威者佢地所有好事錯事就看唔到

你只得一重標準,示威者一定岩......
佔中三子起碼都有認到佔中有犯法,如果唔岩你聽都係看唔到架啦

王天 發表於 14-10-18 06:12 PM
你唔肯認就算啦....
明明得少數人去你就硬要我認多數人
昨晚旺角搞到咁大時其他2度咪少人囉...

先係代班示威者講野
之後代埋我講野

你直情唔係反佔中  你係反世界上所有示威

poon2701 發表於 14-10-18 10:15 PM
先係代班示威者講野
之後代埋我講野

佢意思係無番500萬人出黎遊行都應該係少數

已經贏哂

十週年勳章(賀詞)

原來而家仲唔夠和平 去外國食個汽油彈先講野啦 香港人示威示到可以變旅遊景點 你試下去外國 你仲唔俾人打?

poon2701 發表於 14-10-18 10:15 PM
先係代班示威者講野
之後代埋我講野

你發緊夢定我打錯字
鬼代你講野
我不嬲都唔鍾意佔中班人

我話最少好似03時23條的人數
跟住你地就話要500萬人
唔怪得同你地講野沒道理可言
講完一樣多一樣

如果真係多人支持就唔會每次有事都只會得一地有事發生...
佢地D人集中呀嘛

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

屌, 仲講緊既
講到尾影響到你派野辛苦左, 同你人工唔包辛苦
我明的, 此POST已完, 改不了你自私的想法

王天 發表於 14-10-18 11:19 PM
你發緊夢定我打錯字
鬼代你講野
我不嬲都唔鍾意佔中班人

你自己諗下你講既野先啦
只有一地會發生事  係因為示威者唔夠人多
定係警察唔夠人多呀

poon2701 發表於 14-10-18 11:32 PM
你自己諗下你講既野先啦
只有一地會發生事  係因為示威者唔夠人多
定係警察唔夠人多呀  ...

示威者人數集中係旺角
金鐘同銅鑼灣少左人所以昨晚只有旺角有人搞事
警察就不嬲唔多人不嬲都係示威者多的了
全世界都係警察少的了
如果唔係點會有裝備加強實力

壺一v一 發表於 14-10-18 11:29 PM
屌, 仲講緊既
講到尾影響到你派野辛苦左, 同你人工唔包辛苦
我明的, 此POST已完, 改不了你自私的想法 ...

你咪自私鬼囉
人地返工時老版請人根本唔會知道會有學生運動阻交通
你就白痴到話包辛苦費
老版肯比車錢先前封路都沒車坐啦
先前根本沒咩車肯去金鐘示威區
想坐的士/租車/巴士都難左
送件時間長左又做少左數量
好多送件工都係要計件數,夠數再+勤工獎
送唔夠咪會少左錢咁都叫人工包辛苦?
係根本沒左錢

你呢種人念自己的事就可以,唔知人地工作情況就亂叫亂罵

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

王天 發表於 14-10-19 12:18 AM
你咪自私鬼囉
人地返工時老版請人根本唔會知道會有學生運動阻交通
你就白痴到話包辛苦費

你係咪智障嫁, 你到底有無簽合約嫁? 非法勞工呀?
成日話唔諗人工作情況, 你真係好撚有病, 你份合約真咪係廢嫁?
講工作情況, 夠有行業打八號風球都要番啦, 合約有寫嫁麻, 你估個老闆玩自私呀?
如果你合約寫明八號波唔洗番, 老闆叫你番你都走去告鳩佢啦

你意思係做運輸D老闆唔會做風險評估既?
咩叫包辛苦費? 要你去達標做件事你做唔到就嘈, 做到輕鬆就唔出聲
真係難聽D講, 要做港奴都唔好做運輸啦, 講到自己咁辛苦

送件時間長左, 係長左, 但你收工會唔會收到聽日都未收呀?
屌你合約廢嫁? 即使OT, 但你又會唔會OT到聽日8點早上呀?
會既我都勸你唔好做呢行啦, ON99
黎黎去去都係講送野送耐左 送到聽日你都未放得工嫁你?
你公司行程處理緊急事咁差既? 如果係基層公司係我就唔做啦

勤工獎? 人地做CS考接CALL速到同有冇甩到, 咁公司又會唔會因為有隻電話HOLD耐左就會話你接咁小電話而無左個勤工獎呀? 如果真係無左, 你間公司好有問題羅

講撚到尾, 送野耐左, 老闆唔比車錢係咪呀? 唔比唔緊要,勤工獎都無撚埋丫麻
總結: 咪7做呢間野啦

壺一v一 發表於 14-10-19 03:15 AM
你係咪智障嫁, 你到底有無簽合約嫁? 非法勞工呀?
成日話唔諗人工作情況, 你真係好撚有病, 你份合約真咪係 ...

為左做奴佢可以去到幾盡~?

玩過星曲WEB

王天 發表於 14-10-18 03:17 PM
如果真係夠多人洗咩用咁多野阻路...
佢地阻路係想用來講條件
因為而家有8成人都係放假收工先出現特別係夜 ...

其實要築路障係要一個防線去抵禦外來衝撃,
唔計人多人少,警方同集會人士都有一度防線去分隔對峙,
你可以從戰畧或戰術方面去睇,先唔好只諗示威人士點或者警方又點,
人生如戰場,而家雙方都處於戰鬥狀態,
示威人士只係伸出少少把遮,警方都馬上揮棍係咁打
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 02:14 AM , Processed in 0.029776 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存