2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 熱門手遊討論 《已經報左警落案》《又一昆狗,損失:$1000 itunes card ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[情報] 《已經報左警落案》《又一昆狗,損失:$1000 itunes card 1張》ID:jacky426 電話:6478 9603 內詳 [複製鏈接]

18/11: 今朝已經去左警署落案報左警落左口供,事件已交由CID跟進,本人現正嘗試尋找更多線索,與此同時如果各位有任何線索歡迎pm我.

騙案流程:         
騙徒可恥,為左$1000挺而走險
尋晚諗住同佢買一個pad ac,睇落極重課金,只賣$1500,本人原本雖有防備,結果都係引唔住落左疊.
ok,同佢傾點交易,我話都唔少錢所以要求今日(16/11)面交,但佢話要番工無時間,星期日要返工都算,
仲要話預唔到時間,只接受過數/itunes card.
我話用itunes card交易,佢話可以分兩次,第一次比張$1000既,得左佢就比個ac我,跟住我再比埋果$500.
我話ok,今朝就落去買左一張$1000+一張$500 ge itunes card。
好啦,我首先影左個$1000 itunes卡兌換代碼比佢,過左幾分鐘竟然同我講代碼無效,幾番折騰後佢叫我去番間seven問下,
因為我未用過itunes store甚至好少用apple既野,我唔知如果入一個已經兌換左既number係會顯示"已兌換",而唔係"代碼無效",
之後我借左熟人個apple account入itunes store打番個itunes卡代碼,先發現話"代碼已兌換"
即係佢已經兌現左張$1000卡,我就收唔到佢賣既ac
之後既事大家都估到就係封鎖我whatsapp,del post然後人間蒸發
http://www.2000fun.com/forum-viewthread-tid-5537441-extra-page%3D3%26orderby%3Ddateline.html
估計果$1000已經比佢買左2-3 packs石抽神up
我呢個個案打出黎比大家引以為戒,唔好貪小便宜而做啲咁高風險既交易
好快就去警署落案,拉唔拉到就唔知,但至少唔比佢咁好過

昆狗正一乞衣  支持報警

支持報警

係咪時候要搵高登既巴打幫下手...

http://2000fun.com/thread-5538095-1-1.html 咩事  係度 應該會比人笑你ON9仔 不過都可以幫你開張POST

用itunes card交易又話無時間打機放ac根本已經知出事
仲要唔入數
應該又係太空卡
我諗都幾時追究
如果佢係用太空卡上網既話我諗都應該凍過水
利申:本身想收ac見到佢講D野都onon99咁無理到佢
估唔到真係有人中伏

果個慣犯黎  我都建議報警先  唔好怕煩  如果係香港人  應該會有被拉既一日
BFB 足球都捉左唔少人  可能下次到佢

林祖遜 發表於 14-11-16 10:45 PM
http://2000fun.com/thread-5538095-1-1.html 咩事  係度 應該會比人笑你ON9仔 不過都可以幫你開張POST ...

已跟版主投訴 多次冒認本人   不過估唔到我已經盡量提大家 佢都仲可以搵到食....

其實我諗緊可唔可以我都報警^^  比人冒認好似都係罪黎

想隻小學雞中學都升唔到 入去坐啦

建議你睇下仲有冇受害者 一齊去    入佢罪機會大好多

之前 有依D
http://www.2000fun.com/forum-vie ... 98%86%E7%8B%97.html

依個人 低B到呢  好想佢人間蒸發

點數交易本身就唔安全

其實係啊 無可能要用點交易 我比左錢你你自己買係同一回事 你唔得閒收錢唔關我事 你大佢兩下佢收唔到錢就軟化啦
依家你比錢仲比人食住都已經ON99

歡迎提供線索

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-23 05:30 AM , Processed in 0.033311 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存